Elbet seveni vardır.
Yokmuş gibi geldi bana
Ben de 2 oy verebildim sadece, diğerlerini beğenmedim.
Bazı kapakları kitabı okuduktan sonra değerlendirmek gerekiyor. Daha anlamlı oluyor o zaman. Yani ben öyle düşünüyorum.
Biz sadece kapak değerlendirmek istiyoruz.
@guzgezgini Benim beğendiklerim var ama benim beğendiklerimi de herkes beğenmiyor. Biliyordum böyle olacağını.
Konuyu ataerkil sistemden başlatıp sanatsal bakış açısı ve popüler kültür modalarına kadar dayatabilirdim ama üşendim.
Konu ne kadar derinleşirse tartışma ihtimali o kadar çok artar bence. En iyisi her şeyin basitini yapmaya çalışmak.
Kaplan, kaplan gibi … bla vs. bir kapağın zirvede olmasını kabul edemiyorum.
Kaplan Kaplan zirveyi zorlar. Ben kitabı okumadan önce bu ne böyle demiştim kapak için
Hâlâ aynı fikirdeyim. Kaplan, kaplan gibi falan filan aman aman zaten şöyle böyle bir kapağın birinci olmasını kabullenemiyorum. Olayım kapakta kaplan olması değil, kaplanın tasarım şekli. Hangi kapak güzel diyorsak içerik bundan bağımsız olmalı bana kalırsa. Hangi içerik güzel deseydik kapağı buna dahil etmezdik sonuçta. Bu sebeple ikisini ayrı tutuyorum.
İçeriğe bakmazsak bence de kötü. Size katılıyorum tabi ki . Böyle Kaplan Kaplan’lar da var
AHAHAAHAHH bu ne çirkin kapak böyle.
Bence anket güzel ama kapaklarda sadece çizim, renkler önemli değil. Aynı zamanda içerikle olan uyum da çok önemli, kitapların hepsini okumadan yapılan seçimlerle okuduktan sonrası farklı olurdu bence. Tabi çok önemli değil sonuçta altı üstü bir anket ama belirtmek istedim Örn. Arcturus’a Yolculuk kapağı eminim okuduktan sonra daha anlamlı gelecektir
Mutlaka anlamlı gelecektir ama burada hep duygusal yönelim ön planda oluyor. Ben Mamut, Mamut! kitabını okudum, sevdim. Kapak da ehimsi ama işte Mamut var. Biraz da fazla bana hitap etti. Azıcık da kendim bağ kurdum. Ben böyle bakmıyorum ankete. En iyi kapak görseli diyoruz. Bu anketin ortaya çıkma sebebi 50. kitabın kapağının kitlelerce mamut, mamut! kitabındaki gibi mükemmel olmamasıydı. Yani anket sadece görselleri kapsıyor. 50. Kitap henüz çıktı. Okumadık. Anlamlı mı, anlamsız mı bilmiyoruz. Anlatmak istediğim buydu.
Çok şey anlayayım derken bir şey anlamadım. Anladığım çok da takılmamak lazım
Eğer sen öyle istiyorsan öyledir.
Kapakların minimal olması ve çizimin altına hangi rengi koyarsan koy oturması açısından bence tüm kitaplarda bunu kullanmaları bile güzel olurdu. Şundan bahsediyorum.
Oysa diğer çizimler arkaplanı tek renk olan üç boyutlu basit çizimler gibi. Bu daha sanatsal duruyor bence.
Yok canım çekme. Benim tek istediğim; henüz “yayınlanmamış” bir eserin kapağına höt diyorsak eğer ve bu anketin de açılma sebebi buysa eğer “içerik güzeldi” gibi bir düşünceyle oy vermemeliyiz. Nereden biliyoruz 50. kitabı okuyunca görselin bize efsane gelip gelmeyeceğini?
@Ozgur Ben de bu çizimin baside kaçılmış, popart bir çalışma olduğunu düşünmekteyim. Sadece otuz saniyede rastladığım görseller şöyle iki senedir. Hem kolay hem de basitleri karışık ekledim. Bunları da renklere uyarlarsan sonuç değişmez.
Bunlar olsaydı daha da çok beğenirdim sanırım ben. Ben genel olarak böyle çizimleri çok seviyorum ve bunun sebebi çizimle alakalı. Eğer el yapımı bir çizimse çizer istese de birebir aynısını çizemeyeceği için farklı bir şekilde anlamlı geliyor. Ama sana da hak veriyorum, basit yapım gibi görünüyor. Ama örneklerine bakınca çok daha karmaşık ve daha yaratıcı şeyler mevcut.
Mesela
Bu tarz çizimlerden oluşsa kapaklar ben çok severdim. kaplan kaplan da bana bu tarzı çağrıştırıyor. Ben kitapların arkalarında da tepe kısımda bu çizimlerin minik hallerini görmek isterdim mesela.
Devam kitapları mı? Aslan aslan ayı ayı geyik geyik Sonra bunlar galaksinin koruyucuları takım oluyorlar falan. Şaka bi yana tabi ki