Bir Rahatsızlık (Dilin Düzgün Kullanımı)

Bazen ciddi misiniz yoksa dalga mı geçiyorsunuz gerçekten anlamıyorum. Dışarıdan birisi gayet haklı bir eleştiri yapıyor, herkes kendine bir pay çıkaracağına -hem de en çok pay çıkarması gerekenler- tutup eleştiriyi yapan kişiyle alay ediyorlar.

Burasının edebiyat temelli bir forum olduğunun farkındasınız değil mi arkadaşlar? Hadi onu da geçtim, hiç zahmet edip Rıhtım Kuralları’nı okuyanınız oldu mu? Bakın daha ilk kuralda ne diyor:

  1. Öncelikle forumda düzgün Türkçe kullanımına dikkat ediniz. Israrla bozuk kelimeler kurmak uyarı alınmasına sebep olur.

Çok önce değil, daha eylül ayında birkaç kişi bu yüzden uyarı aldı.

Rica ediyorum kendinize biraz çeki düzen verin, hadi forumdaki diğer kullanıcılara saygı duymuyorsunuz en azından Kayıp Rıhtım’a saygınız olsun. Benim yüzümden birisi Rıhtım hakkında şöyle bir yorum yapsa utançtan kıpkırmızı olurdum herhalde. Kimse sizden şahane bir Türkçeyle yazmanızı beklemiyor zaten ama belli bir yaşa gelmiş, belli bir edebi birikime sahip insanlara da imladan, dil bilgisinden zerre nasip almamış cümleler hiç yakışmıyor.

Bu arada burada yazdığım her şey kendi düşüncelerim. Kullanıcı adımın altında Kayıp Rıhtım Yazarı yazıyor olması söylediğim her şeyi Rıhtım adına söylediğim anlamına gelmez, ki öyle bir yetkim de yok zaten. Tahmin edebileceğiniz üzere Forum moderasyonunda da değilim. Daha önce yaptığım benzer bir yorum yüzünden saçma sapan ithamlarda bulunulmuştu, umarım yine öyle bir şey olmaz.

21 Beğeni