Birlikte İngilizce Kitap Okuma Etkinlikleri

Merhaba forumdaşlar, @isos81 ve @Urahara ile İngilizce kitap okuma etkinliklerimizi canlandırmak için katkılarınızı bekliyoruz. Tür ve alt tür seçimi sonrası 3e indirilecek adaylardan en çok oyu alanı Eylül ortası gibi okuyacağız.

@Lorien_archers @Nadalia @Epichan @Matelot @M3rett0

Tür Seçimi
  • Fantastik Kurgu
  • Bilim Kurgu
0 oylayan
2 Beğeni

1 Beğeni

Bir gün bu seriye de şans vermek lazım, o dünyada geçen bir öykü okumuştum ve çok hoşuma gitmişti.

1 Beğeni

Yıllar yıllar önce basılan 4 kitabı durur bende de kütüphanede bir yerlerde. Devamı gelmediği için elimin gitmediği serilerdendir Pern. Ama çoğu serinin de ilham kaynağı olduğunu biliyorum :grinning_face_with_smiling_eyes: .

1 Beğeni

23 kitaplık seriye adanmak da zor ama ilk bir kaç kitabı okumakta fayda var. İleride bunu tekrar hatırlatıyım. :slight_smile:

1 Beğeni

Ben yalnız ilk kitabı okudum ama şu ana kadar okuduğum en kötü bilim kurgu ve fantastik eser diyebilirim.

Yazarla tanışmam ilk olarak Efsaneler derlemesindeki şu an adını hatırlayamadığım bir öyküyleydi. O öyküyü de sevememiştim ve öykünün mesajını da “Yani? ” diyerek kapatmıştım. Ama serinin ilk kitabını da okuyunca serinin gerçekten benim için olmadığını anladım. Nasıl bu kadar okunmuş merak ediyorum açıkçası.

Eser ne kadar ejderhaları ele alsa da bence fantastikten çok bilim kurgu ayağı daha güçlü bir eser. Kıyaslamak doğru olmayacak ama bana kötü yazılmış ejderhalı bir Dune’u anımsattı.

Eser boyunca hiçbir şeyi mi sevmedin derseniz bir bölümde karakterin bir sorunu kendi eğitimsizliği sayesinde çözmesini sevmiştim. Hatta belki toparlar umuduyla devamını daha merakla okudum ama değişen bir şey yoktu.

Ayrıca yazarımız her ne kadar hem Hugo hem de Nebula ödülünü kazanan ilk kadın yazar olsa da benim okuduğum iki kitapta da fazlasıyla cinsiyetçi bir yapı vardı.

Yazarın cinsiyetçiliği kötü bir kitapla da birleşince zevksiz bir deneyime dönüştü.

Eser ejderhaları konu almasıyla dikkat çekici olsa da bence çok merak ediyorsanız şans verilip ilk kitabı okunacak bir eser. Koleksiyonerseniz de alınabilecek bir seri. Ben hakkettiğini düşünmesem de türünde kendine bir yer ve okuyucu edinmiş. Ama genel tavsiyem uzak durmanız yönünde. Okuması daha zevkli daha zekice yazılmış onlarca fantastik ve bilim kurgu eseri var.

1 Beğeni

Bunun yeni nesil versiyonu yurtdışında çok popüler de sayfa kalınlıkları ağlatıyor

1 Beğeni

Neden bilmiyorum ama 541 sayfa o kadar çok gelmedi gözüme. :smiley: Göz karartıp dalmak lazım aslında. Planlayınca mutlaka başka bir kitap giriyor araya.

1 Beğeni

İlki karşılama komitesi sen bir de 3. Ve 4. Kitaba bak hatta 4. Olanı ben paylaşayım

Günün birinde etkinlik falan olursa ancak giriler sanki öbür türlü zorlar gibi geliyor😁

1000 1000 gidiyor, breh breh. Kalabalık girmek lazım buna, kimleri ikna edebiliriz İngilizce okumak için dersin? :slight_smile:

1 Beğeni

Bir dönem burada ingilizce serilere havuz açılıyordu onu tekrar yakalayabilirsek adaylardan biri olabilir de sanırım o tayfa forumu bıraktı veya inzivaya çekildiler tekrar hareketlendirmek lazım. James Islington reisle başlanabilir…Türkçe çevirilerine berbat diyorlardı merak edenler için motivasyon olabilir bakalım farklı alternatiflerle beraber bunu konuşalım

2 Beğeni

Ben sana okurum dersen iknayım ben :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Herkesin ilgisini çekecek bir şey bulalım da ona dalalım birlikte, eski günlere dönelim.

SPFBO birincisi olabilir, light bir şey olabilir, KJ Parker standalone olabilir… Benim listemde vardı birkaç kitap, onlar olabilir (bakıp yazarım).

1 Beğeni

@isos81 Çok fazla seçenek olması seçim işini zorlaştırıyor hep ama haklısınız, canlandırmak lazım. Tür>Alt tür> Kitap şeklinde kısa süreli ama az adaylı anketler şeklinde ilerleyelim derim. İngilizce okuduğunu bildiğimiz herkesi de ankete tagleriz ki görmedim demesinler. :face_with_hand_over_mouth:

Eylül ortası gibi de okumaya başlarız, uygun mudur?

@J.S Angara uzak olmasa olabilirdi. :stuck_out_tongue:

Şurada taglemeye yardım rica edeyim.

https://forum.kayiprihtim.com/t/birlikte-kitap-okuma-etkinlikleri/62250/193?u=pyrewrath

@Urahara Aynen, şurdan devam efenim.

2 Beğeni

Bana uyar. Burayı spamlemeyelim ama ayrı konu falan yapalım olmadı bende yarın bir kaç aday atarım belki herkesin merak ettiği çıkar aralarından

1 Beğeni

Manifold - Origins’e dair umutlarım gitgide azalıyor. :smiley:

@Tobizume Elinize sağlık taşımışsınız ama anket çok yukarıda kalmış, alta taşıyabilir misiniz onu?

1 Beğeni

Yeni konuya taşıdım. Burada konunun en başında yer alıyor.

1 Beğeni

@Tobizume 1 saat içinde 2 kere taşındım, belin tutulacak :joy:

1 Beğeni

Selfpub olan yeni bi seri var çok review falan yok ama twitterda falan okuyanlar var.

1 Beğeni