Birlikte İngilizce Kitap Okuma Etkinlikleri

4 ya da 5 katılımcı isek, her ay bir kişinin seçtiği kitabı okuyalım. Hem seçim vs derdi olmaz hem de çeşitlilik olur.

Seçimde de bir iki kural koyarız. Mesela maksimum sayfa sayısı gibi. Seri olmasın dersek seçenekler azalıyor o yüzden onu açık bırakırız. Bitmiş seri olmalı deriz en azından vs…

3 Beğeni

Sırası gelen 3 kitap seçeneği sunar en çok oy alan kitapla ilerleyebiliriz. Seriler için de tamam mı devam mı oylaması olabilir. Seri için ilk başlarda 3lemelerden uzun olmaması fayfalı olur. Yoruma açık beraber karar verelim

2 Beğeni

Serilerin ilk kitap okuyup sonra bırakıyoruz herkes kendi zevkine göre devam ediyor. Seriler için olması gereken tek kriter bitmiş olması diye düşünüyorum. İngilizce okuduğumuz için o da çok önemli değil de bazıları hassas oluyor bu konuda.

Herkes 3lü oylama yapsın da güzel fikir. Tek kitap da olur.

Katılımcılar belli olsun, sıralama için kura da çekeriz.

3 Beğeni

Katılıma göre bakalım duruma, eski sisteme geri döneriz olmadı. 13 kişi beklemiyordum. :partying_face:
Alt tür anketini açıyım o zaman, sonra da adaylarını koyar herkes, son oylamayla hallederiz. Keşke bk kazanaydı. :slight_smile:

Alt Tür Seçimi
  • High/Epic Fantasy
  • Low Fantasy
  • Dark/Grimdark Fantasy
  • Cosy Fantasy
0 oylayan

@aybukethewriter @isos81 @Nadalia @Paker106 @temren @Tilqi_Gin @Urahara @ESO @Jaehaerys @Lorien_archers @Srbs @W4YNE

@Nadalia aday gösterebilirsiniz son turda, yeni cevherleri keşfetmek konusunda da faydalı oluyor bu etkinlikler.

oy verenleri göremiyormuşuz bu şekilde.

2 Beğeni

13 değil de 6 gibi düşün sen. Genelde yarısı katılıyor. :slight_smile:

2 Beğeni

Bi umut yaa, yoksa haklısın. :slight_smile: Bakalım bakalım, bari grimdark kazansa, epic fantasy okuyoruz zaten sürekli.

Böyle de kimin neye oy verdiğini merak ediyorum.

1 Beğeni

Grimdark lobisi sandıkları terketmeyelim kaçta kapanıyor sandıklar :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Beğeni

Durum kritik, safları sık tutmak lazım. Başlasak mı acaba şimdiden bakmaya? :slight_smile: Michael R. Fletcher geliyor aklıma grimdark diyince hemen.

1 Beğeni

Benim adaylarımdan biri o olur grimdark seçilirse ama daha çok öne çıkan da var şimdi açık etmeyeyim :grin:

1 Beğeni

Merak ettim şimdi :smiley: (20 fletcher) Anna Smith Park mı?

Ben adayımı buldum, beklemedeyim.

Bu arada cosy fantasy’ye oy veren forumdaşa Legends & Latte’yi şiddetle öneriyorum, pamuk gibi oluyor insan okurken. :slight_smile:

2 Beğeni

Yok Annalardan Godblind yazarı var ama önceliği çok düşük yani ona grimdark diyorlar ama nedense YA gibi izlenim vermişti kapakları :grin:

Gizemcilik yapmayayım :grin: sırasıyla aşağıdakiler olur ilk 3 öncelik

Richard Nell - Kings of Paradise

Jonathan French - The Grey Bastards

Mike Shel - Aching God(Bu daha çok dark fantasy)

Sıramız gelince vaziyet olsun

1 Beğeni

YA duruyor ama. :slight_smile: 9’da kaldık. Second Apocalypse uzun olmasa onu savunacaktım aslında.

1 Beğeni

Prince of nothing diye bildiğim seriymiş. Bu seriyi Malazan fanı bir youtuber çok beğendiğini söylüyordu da 3. Kitabı hiç beğenmediğini belirtmişti beni de etkiledi erteledim

1 Beğeni

Bu seriyle alakalı görüşler kitaplar ilerdikçe dibi görüyor gibi ya

2 Beğeni

İlginç, sebebini hatırlıyor musun?

Biraz niş bir seri sanırım, o yüzden olabilir. Puanlar pek oynamamış seri boyunca. Obsidian Hearth da biraz böyle, seven bayılır sevmeyen nefret eder.

2 Beğeni

Kitaplar ilerledikçe cinsel şiddeti çok kullandığından rahatsız olunmuş gibi yorumlar görmüştüm sanırım

1 Beğeni

Burada bahsediyordu sanırım ya da goodreads yorumunu okumuştum tam hatırlamadım

2 Beğeni

Bu tip yorumlar gözüme çarptı benim de, fan service olarak kullanılmadığı sürece çok takılmam şahsen. 3. kitapla ilgili @Urahara 'nın yolladığı videoya göz attım da 3. kitap hikayeyi çok karman çorman bir hale getirmiş o yüzden beğenemedim demiş adam. TBR’de ama ortalarda yer alıyor, daha aşağı doğru kayacaktır zamanlar.

Oylama çok kritik hale geldi, grimdark severler toplanın! :smiley:

1 Beğeni

Prince of Nothing forum sorumlusunu summon edelim. @nefarrias_bredd

Ben yarıda bırakmıştım PoN”i. Tekrar bir şans veririm ama.

Ekleme: Forum konusu

3 Beğeni

O konuya bakarken Prince of Nothing’i okuma listeme senin yüzünden eklediğimi gördüm, tekrar teşekkürler. :smiley:

Oy kullanmayan 1 kişi kaldı, grimdark kazansın lütfen.

2 Beğeni