Herkese selam, @isos81 ile birlikte Mart ayı içerisinde Brandon Sanderson’ın kallavi serisi Fırtınaışığı Arşivi’ne okuma etkinliği yaparak başlamaya karar verdik. Seriye başlamak için bizim gibi 5. kitabın çıkmasını bekleyen, daha önce okuyup yarıda kalan ya da 5. kitap gelmeden önce baştan tekrar okumayı düşünen falan kim varsa herkesi bekleriz .
Mart ayında serinin ilk kitabı olan Kralların Yolu ile başlayacağız. Sonradan her ay birer kitap şeklinde devam ederiz diye düşünüyoruz. Tabi bu yolu yürürken döşeme durumumuz da olacaktır Malum hem seri uzun, hem de cosmer evreni bağlantılı farklı kitaplar mevcut olduğu için arada farklı kitap/hikayeler ile ufak yan yolları da keşfedebiliriz. İlk kitabın etkinliği ile beraber konuşa konuşa netleştiririz.
Biz okuyup yetişene kadar 5. kitabın da Türkçeye kazandırılacağını tahmin ediyorum, en azından tarihler yakın olacaktır.
İlk kitap, Kralların Yolu;
Mart başı mı mart ortası mı başlasak diye düşündüm, emin olamadım. Sanki tarih olarak Mart 15 i belirlesek herkes elini boşaltır ve hazırlığını yapar gibi 2 ay içerisinde Yine de mini bir anket yapalım, hem katılmayı düşünenleri de görmüş oluruz.
Kralların Yolu etkinliğine hangi tarihte başlayalım?
- 1 Mart
- 15 Mart
Serinin diğer kitaplarını merak edenler için şu başlığı da paylaşayım;