Birlikte Kitap Okuma Etkinlikleri

Merhaba arkadaşlar, böyle bir konu görmedim. O yüzden bence gerekli bir başlık olduğundan açma gereği gördüm. Kitap okuma etkinlikleri yapmayı düşündüğümüzde buraya yazarak etkinlik arkadaşları bulmak için bu başlığı kullanabiliriz.

10 Beğeni

Çok güzel bir başlık olmuş. Teşekkürler @MelihAntepli

Bu günlerde İntermezzo okumayı düşünenler varsa etkinlik oluşturabiliriz.

1 Beğeni

Kasım ortası uygun olurum ama ondan önce katılamam gibi. Yine de sağım solum belli olmaz, bir sürpriz yapıp katılabilirim :sweat_smile:

1 Beğeni

Umarım sürpriz yaparsın o zaman :slight_smile:

1 Beğeni

Elif Shafak’ın Havva’nın Üç Kızı kitabına başlarım yakında. Eşlik etmek isteyenler olursa etkinlik düzenleyebiliriz. Bana da değişiklik olur. :slight_smile:

Bu cumartesi değil ama önümüzdeki hafta cumartesi kitabı almaya ve etkinliğe katılmaya çalışacağım :slight_smile:

1 Beğeni

Devam eden etkinlik. Herkes davetlidir :smiling_face:

Toplu okumak çözümleme sağlayacaksa Faulkner okunmalı derim. Fazlaca yorumu da yok gordugum kadariyla ve edebiyat dünyasi için önemi aşikâr. Ses ve Ofke ile Absalom Absalom daha sonraki asamalara uygun kactigindan (Ayi ve son bolumu de oyle) İletisim’in bastigi Dosegimde Olurken ve Agustos İsigi’ni almistim ben. YKY’deki kitaplarindan Çapulcular normal kurguda ama amaca uygun degil. YKY’de Cilgin Palmiyeler, Tapinak vs. de var.

Veya yine üzerine egilinmemis F. Scott Fitzgerald oyku ve romanlari ile 20’ler donem yolculugu, gelecek ongoruleri ve edebî gücü. Her ikisi de Amerikan oldu ama önemli duraklar. 20. yy yapitaslari (Gatsby ve Benjamin Button ile sinirlamaksizin). Romanlar yayinevlerinde daginik, oykuler İthaki’de iki ciltte bulunuyor.

Veya 100. BKK kitabi gelene kadar nadas. Ama eni sonu bu iki isimde toplasilmali derim.

Alternatif kültür turu: Latin American Boom ve Afrika ile 21.yy edebiyati.

1 Beğeni
  1. BK etkinliği güzel olurmuş, yazarlar çeşitli olduğu için herkesin seveceği en az bir öykü çıkar.
    Latin edebiyatı olarak herkesle Borges’in çok orijinal bulduğum fantastik öykülerini konuşmak güzel olurdu. Kısa oldukları için zorlamaz da.

100.kitap hele çıksında onunda etkinliğini yaparız :slightly_smiling_face:

Ben de bir Swan Song etkinliği yapılsın istiyorum. Tabi ithaki kitabı basarsa :sweat_smile:.

1 Beğeni
2 Beğeni

Arkadaşlar bildiğiniz gibi Ocak ayı okuma etkinliği kitabı Harlan Ellison’dan Tehlikeli Görüler kitabı olacak. 10 Ocak 2025 uygun mudur etkinlik başlama tarihi olarak?

• Evet uygun
  • Hayır başka bir tarih ayarlayalım
0 oylayan