Birlikte Kitap Okuma Etkinlikleri

Şubat ayı için anket oluşturuyorum. En fazla oy alan 4 - 5 kitaptan sırayla en aza doğru ay ay etkinlik yapacağız. Böylece aday gösterilen her kitap okunmuş olacak. Böyle adil olur düşüncesindeyim. Sizce nasıl fikir :sweat_smile: Ya da her ay yeni bir anket açıp sıfırdan aday gösterip seçeceğiz.

1 Beğeni

1002.Gece masallarını öneriyorum. Öykülerin yazarları çok iyi olduğu için dikkatimi çekti :grin:

1 Beğeni

@MelihAntepli Bence anket için daha erken. Ocak etkinliği Şubat 10 da bitecek.
Şubat 20’sine kadar bekleyelim. Talepleri toplamak için.

Birde listenin çerçevesini belirlemek belirlemek lazım. Bir yıl boyunca farklı türler de mi kitaplar okumak istiyoruz (bilim-kurgu, fantastik, polisiye, korku, klasikler, modern klasikler, yeni yazarlar vs) Yada rast gelemi kitaplar seçmek istiyoruz.

3 Beğeni

Ay kaybı olmasın ve şimdiden belirleyelim ki almak için belli bir zaman vermiş olalım diye böyle yapıyorum.
Şu an karışık aslında; önerilere göre oylama açıp kazananı seçeceğiz. İleride ne olur bilmiyorum. Belki ileriki aylarda önce tür için oylama açar, sonra da kazanan tür ile ilgili kitap önerisinde bulunuruz. Öyle de olabilir. Daha tam oturtamadık sistemi :sweat_smile:

Etkinlik tarihi 1 Şubat arkadaşlar. Diğer tarihlerde 1 Mart, 1 Nisan diye gidecek, yapabilirsek :slightly_smiling_face: Böyle 1’e sabitleyelim bakalım. Diğer aylar için hem tür belirleyeceğiz, türü seçtikten sonra yine o türden kitap aday gösterip kazananın etkinliğini yapacağız.

Bu anket 48 saat sonra kendini imha… pardon kilitleyecektir :sweat_smile:

• Isırgan Otu Ve Kemik
  • İçeriden Ölmek
  • Monte Cristo Kontu
  • 1002.Gece Masalları
0 oylayan
1 Beğeni

Ankete bir kitabı yazmayı unutmuşum. 5 dakika geçtiği için ankete ekleyemediğimden buradan seçebilirsiniz.

• Kilitli Oda Muammaları
0 oylayan
1 Beğeni

Tehlikeli Görüler’den sonra bir etkinlik daha kaldıramam ben. Malazan öylece duruyor hani ne oldu sıra bendeydi diye. Üzgünüm.

Ankete yazsan, eklerdim onu da. Suç sende :joy:

1 Şubat etkinliği belli oldu arkadaşlar. Isırgan Otu Ve Kemik oylamada en çok oyu alan kitap oldu :slight_smile:

Isırgan Otu Ve Kemik

6 Beğeni

Herkese selam, @isos81 ile birlikte Mart ayı içerisinde Brandon Sanderson’ın kallavi serisi Fırtınaışığı Arşivi’ne okuma etkinliği yaparak başlamaya karar verdik. Seriye başlamak için bizim gibi 5. kitabın çıkmasını bekleyen, daha önce okuyup yarıda kalan ya da 5. kitap gelmeden önce baştan tekrar okumayı düşünen falan kim varsa herkesi bekleriz :smile: .

Mart ayında serinin ilk kitabı olan Kralların Yolu ile başlayacağız. Sonradan her ay birer kitap şeklinde devam ederiz diye düşünüyoruz. Tabi bu yolu yürürken döşeme durumumuz da olacaktır :smile: Malum hem seri uzun, hem de cosmer evreni bağlantılı farklı kitaplar mevcut olduğu için arada farklı kitap/hikayeler ile ufak yan yolları da keşfedebiliriz. İlk kitabın etkinliği ile beraber konuşa konuşa netleştiririz.

Biz okuyup yetişene kadar 5. kitabın da Türkçeye kazandırılacağını tahmin ediyorum, en azından tarihler yakın olacaktır.

İlk kitap, Kralların Yolu;

Mart başı mı mart ortası mı başlasak diye düşündüm, emin olamadım. Sanki tarih olarak Mart 15 i belirlesek herkes elini boşaltır ve hazırlığını yapar gibi 2 ay içerisinde :smile: Yine de mini bir anket yapalım, hem katılmayı düşünenleri de görmüş oluruz.

Kralların Yolu etkinliğine hangi tarihte başlayalım?

• 1 Mart
  • 15 Mart
0 oylayan

Serinin diğer kitaplarını merak edenler için şu başlığı da paylaşayım;

4 Beğeni

ben katılmak isterim fakat daha önce hiç brandon sanderson okumadım bu seriden önce okumam gereken bir kitap/seri var mı acaba?

1 Beğeni

@alper etkinlikle beraber sıfırdan seriye giriş gazını alır gibi :upside_down_face:

@BiblofilYouTube 5. kitabı görmeden başlamam diyor ama başlar başlar :upside_down_face: Akılçeleni basarız en kötü :joy:

@Gelu zaten kitapları almış, okumayı bekliyor. İşte bahane :smile:.

@Pyrewrath de okumamış, bizi bekliyordu kesin :upside_down_face:.

@MelihAntepli the etkinlik master, olmazsa olmaz :upside_down_face:

8 Beğeni

Ben de katılırım bu etkinliğe. Şubatta Sissoylu 4-7’yi okurum hem. Böylece seriye güzel bir adım atabilirim.

1 Beğeni

Direk Fırtınaışığı ile Sanderson okumaya başlanabilir hocam, hiç sorun yok. Diğer serilerinde Fırtınaışığından önce okunması zorunlu olan, başka kitaptaki bilginin bu serinin ilk kitabının okunmasından önce zorunluluk arz ettiği bir durum yok.

Bende sadece Sissoylu serisini okudum zaten :smile: Bir de Elantris okudum. Ortak nokta geçtikleri büyük evrenin ortak olması, ama yazıldıkları dünyalar farklı dünyalar. Seriler ilerledikçe bunları ufak ufak kesiştiriyor Sanderson.

Bir bildiğim Savaşkıran kitabının, Fırtınaışığı serisi 1. ve 2. kitap arasında okunması gerektiği. Sanırım bir karakter ortak oluyor sonradan ama tam hatırlayamadım. O da ilk kitap olan Kralların Yolunu okumamıza engel değil yani :smile:.

Sonradan kitaplar ilerledikçe Sınırsız Arcanum ve Şafakparesindeki hikayeler ile bağlantılar olacaktı diye hatırlıyorum. Okuma sıralarına ilerledikçe bakarız, ben sonra derin analiz yapıcam bu ara hikayelerin okuma sıraları için :+1: .

3 Beğeni

Tam senin mesajı arıyordum, Fırtınaışığı okudun mu okumadın mı diye :smile: .

1 Beğeni

Cosmerede sıradaki kitabım Kralların Yoluydu. Bu ay okumayı düşünüyordum ama etkinlik varsa beraber okumak daha güzel olur benim için. :saluting_face:

3 Beğeni

Seni biraz bekleticez artık o zaman, ama hep beraber çok daha keyifli oluyor gerçekten :smile: .

1 Beğeni

Bu arada ilk başta belirtmek aklıma gelmedi ama, yine de karışıklık olmasın diye yazayım. Yenilenen baskılarda Cilt 1-Cilt 2 olarak kitabı bölmüştü Akılçelen. Etkinlikte ikisini beraber okuruz, kitabın orjini zaten tek kitap :smile: Yani ilk kitabı okuyacağız yazdım diye Cilt-1 olan anlaşılmasın sadece :sweat_smile:

Bende bu eski hali var, ilk başta böyle basmışlardı :smiley:

Bundan da eski halinin olması üzdü. :smiley: BSanderson rafı tenekeci çadırına döndü.

Bari mistborn okuyalım, o arada fırtınaışığı çıkardı belki. :smiley:

1 Beğeni

Doğru ya bunun da öncesi var, bendeki de o ilk çıkan :smile: Kitapyurdunda çıkmayınca karıştırdım.

Bu var bende :smile:
image

1 Beğeni