BKMkitap.com Hakkında

Selamlar Rıhtım sakinleri.

Sizce de bu website veya şirket, artık her ne haltsa, haddinden fazla berbat değil mi? Website tasarımının aşırı dandikliği ve abonelikten çıkmış olsan dahi şu saatlerde veya gün ağarırken yolladıkları birbirinin aynı kampanya duyurusu e-postaları, yolladıkları her kitabın istisnasız rezalet kondisyonları ve hasarlı diye değişim talep ettikten sonra daha da bedbaht haldeki kitapların yollanması, stoklarında olmayan kitapları sürekli stokta göstermeleri sizce de artık bu sitenin/şirketin tarihten, yeryüzünden silinmesini gerektirmez mi? Beni siz çıldırttınız BoKuMkitap.com ve bu güzide ülkenin yüksek faizli kredilerine, konkordatolarına, tıbbi yardımlarına gark olasınız.

1 Beğeni

Bkm’den şu ana kadar 1 kere sipariş verdim. 3 tane kitap. Hepsi %100 kondisyon ile gelmişti. Bu olay 3 ay önce yaşanıyor. Şu an yorum yapamayacağım yeni hali hakkında ama şu gerçek ki ne uygulaması ne de sitesi stabil ve kullanışlı.

E-posta almak istemiyorsanız mail uygulamasında e-posta adresini engelleme özelliği var onu kullanabilirsiniz. Abonelikten çıkma değil mail özelliği olan e-posta engelleme özelliği.

Hepsi bir yana bu kadar rahatsız oluyorsanız alternatif sitelere yönelmenizi tavsiye ederim; Türkiye'de Kitap Yayını ve Satışı Yapan İnternet Siteleri

Bu nasıl bir üslup ben onu anlamadım.

11 Beğeni

Bkm.com’dan arkadaşlarım ve bende alışveriş yapıyoruz ve bugüne kadar böyle bir sıkıntı yaşamadık. Size denk gelmiş olabilir, ona birşey diyemem tabi. İstemediğiniz bildirimleri yukarıda belirtildiği gibi engelleyebilirsiniz. Bunların dışında şimdi söyleyeceğim şeyi çok dostane bir tavır olarak alın lütfen.

Normalde zaten dikkat etmemiz gereken üslubumuza bence bu tür konularda daha çok dikkat etmeliyiz. Altı mavili ibareden itibaren yazdıklarınız biraz fazla sert değil mi sizce de? Bu şekilde olunca inanın haklıda olsanız durumun ciddiyeti azalıyor.

Tabi bu sizin seçiminiz. Söylediğim gibi, lütfen dediklerimi yanlış anlamayın. Sadece dostça bir yaklaşımdı bu. :pray:

3 Beğeni

Teşekkürler, şimdi yaptım Gmail’de.

BKM, benim de bayağı sıkıntı yaşadığım bir site. Hem gönderilen kitapların kondisyonu açısından, hem de satış sonrası iade-değişim süreci açısından çok sıkıntılı. Yaklaşık 1 yıldır alışveriş yapmıyorum ve böylece bu sıkıntıları yaşamamış oluyorum.

1 Beğeni

Bkmkitap’tan kitap almayı bıraktım her siparişte saçma sapan hasarlı kitaplar gönderiyorlar.Bir de üstüne clickbait tarzı reklamları vb. gördükçe(4 yılda bir gelen kampanya deyip normaldeki fiyattan satış vb. yapmaları gibi)

3 Beğeni

Bkm indirimlerinden hep kitap alırım, hiç sorun yaşamadım. Biraz şans bu işler.

2 Beğeni

Ben de BKM kitaptan yaptığım her alışverişte problem yaşadım. Hatta böyle bir başlığı forumda bekliyordum. Genellikle istediğim kitapların en ucuz satıldığı yer olmasına kanıp 3-4 kez kitap almıştım. Kargoya çok geç veriyorlar, neredeyse 1 hafta kargoya vermelerini beklediğimi hatırlıyorum. Hele son siparişimde 1 buçuk hafta sonra elime geçen kitaplardan biri resmen üzerine basılmış da ezilmiş gibi kenarları simsiyah ve yırtık pırtık geldi. Bu arada kargo paketinde hasar yoktu. Siparişin içinden çıkan kağıda göre hasarlı kitap olduğunda WhatsApp hatlarına yazmamız gerekiyormuş. Bu yüzden ben de BKM ile iletişim kurmaya çalıştım ama cevap gelene kadar 1 hafta geçti, kitabı geri istediler. Yollamak, onların geri kargoya vermesi 1 buçuk hafta daha… Bir siparişle tam 1 ay uğraştım sonuç olarak. Bu süreçte BKM’nin Instagram ve Twitter hesaplarını çok ziyaret ettim ve gördüğüm manzara hiç hoş değildi. Onlarca kişi aynı şeyden şikayetçiydi, böyle bir sürü yorum ve tweet doluydu. Anladığım kadarıyla arayınca cevap da vermiyorlarmış. O yüzden ben bir daha oradan sipariş vermemeye yeminliyim resmen.

4 Beğeni

9 Beğeni

yeni kitaplar sipariş ettim kitaplarımdan birinin tedariğini bekliyorum 4 gündür. sizce bu karantina olaylarından dolayı tedarik süreci uzar mı daha fazla? :confused: (deli gibi okuyorum gün içinde şuan büyük boşluktayım)

1 Beğeni

Ben en fazla bir hafta bekledim tedarik edilmesini ama 20 güne kadar uzayabilir diye belirtmişlerdi. :frowning:

2 Beğeni

ah be :(( bekliyeceğiz artık

1 Beğeni

Son 3-4 alışverişimi buradan yaptım, daha önce de yapmışlığım vardı fakat hangi site avantajlıysa orayı tercih ediyorum. Kidega ile aralarında 6 kitapta 15 TL fark oluyor mesela. Ayrıca 100 TL üzerine 15 TL indirim kodu ile fark 30 TL’ye çıkıyor. Ve hatta alt limitsiz uygulamada kargo bedava. Bu da tercih sebebi oluyor haliyle.

Evet, biraz geç geliyor siparişler ama ben bu zamana kadar hasarlı kitap almadım. Aslında baloncuklu naylona sarıp da yolluyorlar ve hatta ben o naylonları kullanışlı olduğu için çantamda okuduğum kitabı taşırken de kullanıyorum.

D&R’den indirimli aldığım birçok kitap sayfası eksik, kapaksız şekilde geldi ama bunu diğer sitelerde asla yaşamadım. Biraz da şans işi herhalde.

Ayrıca malum korona günlerinde gecikmesine de çok yüklenmemek gerekiyor diye düşünüyorum. Sonuç itibariyle onlar da insan ve çalışanlar da dahil olmak üzere bir takım problemlerle uğraşıyor olabilirler. Kitap satın alıyorsunuz, insanları değil.

İnternette bulunan kitap satışı ile ilgili bütün sitelerde muhakkak sorun yaşanma ihtimali vardır.Bazılarında fazladır bazılarında azdır.Ben şahsen 1 yıldır sık sık kullanırım hiçbir sıkıntı yaşamadım diyebilirim.Şunuda belirtmek gerekir kampanya duyuruları aşırı derece fazla ve can sıkıcı ama çözüm bulunabilir muhakkak.

1 Beğeni

BKM’den birçok kitap sipariş vermiş biri olarak konu sahibini belli ölçüde haklı buluyorum. Bana gelen kitaplar da bazen hasarlı olabiliyordu ancak okumama engel olan bir kitap gelmedi bugüne kadar. Sağ üst köşesinden hafif katlanmış vb. kitaplar geldi.

BKM’nin sitesi konuda yazan arkadaşların da dediği gibi gerçekten çok kötü tasarlanmış ve bir o kadar kullanışsız bir site. Sıklıkla problemlerle karşılaşabiliyorsunuz. Ancak mobil uygulaması web sitesinden biraz daha iyi çalışıyor sanırsam.

Tedarik konusunda da çok problemli bir kitapçı olduğunu düşünmüyorum, evet ben de bazı problemler yaşadım ancak teslimatı çok geciken herhangi bir siparişle karşılaşmamıştım. Sanırsam bu durum biraz da şans meselesi.

Öyle yüksek hasarlı ya da geç gelen bir kitabım olmadı bkm’de o açıdan memnunum gayet ama reklam şekilleri beni aşırı derece de itiyor. Nesin sen 100 takipçili instagram hesabı mı? Saçma sapan reklamlar ve başlıklar.

1 Beğeni

Çevremden biri bana şu kitabı alsana gibi bir cümle kuruduğunda, ki genellikle kitapçıda pahalı İnternette ucuzmuş beklentisi ile oluyor bu durum, kargo ödemeden bir kitap alabilmenin avantajı ile kullandığım kitapçı.

Sanırım hala mobilde ve geçerli olan durum. Tek kitapları baloncuklu havalı poşete, sonra ptt poşetine koyup gönderiyorlar.

Nadir’de bir kargo olmuş, 7.5 TL, diğer kitapçılarda aynı. Zaten o kargo parasını eklediğinde üzeri fiyatına yaklaşıyor kitap. Ben bkm’yi sadece bu yönden bile beğeniyorum. Derler ya “düşünmeleri bir güzel”.

2 Beğeni

Bkm kitaptan memnunum. Bu pandemi sürecinde dahi kargo zamanlarını belirli bir sürede tuttular. Yaklaşık 2 yıldır alışveriş yapıyorum ve hiç sorun yaşamadım.