Ocak başı gibi sipariş verdim, şubat ayı ilk haftası da iade hesaba yattı. 9 şubatta da yeni sipariş verdim sorun yaşamadım.
Anladım. Ben 6 Şubat’ta sipariş vermişim siparişin ücret iadesi 10 Şubat’ta gelmiş o zamandan beri hata veriyor farklı hesaplar dahil. Birisi daha bende de var bu sorun dese rahatlayacağım . Neyse bakalım düzelme olursa editlerim bu postu.
Edit:
Mutlu son… Bir haftadır yoğun uğraşa, sabah akşam iki tarafı da aramama rağmen sorun kendiliğinden bu öğlen düzeldi. Sepetim 10 lira kadar pahalanmış ama el mahkum hala en ucuz burası. Haberiniz olsun ithaki kitaplarını düzenliyorlar. %38 indirimleri 40 a çekmişler ama ana fiyatı arttirdiklarindan daha pahalı şu an.
Bu durumun aynını yaşadım. Sonra 5TL’lik kitap için iki hafta bekledim…
Siparişi verince düzenleme yapılamaması çok mantıksız. Eşim için iki kitap sipariş ettim, yanına da kendi istediklerimi ekledim. Sonra eşim için istediğim kitapları başkasıyla değiştirmek istedim. Bunun için whatsapptan aradım, sallamadılar. Mail attım, sallamadılar. Tam 1 gün sonra whatsapptan otomatik mesajla döndüler burdan yardımcı olamıyoruz vs vs diye. 4-5 gün daha tedarik için bekledik ve dün kargoya verdiler. İstemediğim kitapları iptal edemedim yani.
Genelde 1 -2 gün sonra cevap veriyorlar. Sitenin iletişim sekmesinde olan form ile de iletişim kuruluyor ama değişim - iade için fotoğraf istiyorlar ve bu nedenle diğer iletişim kanallarından sizi yine Whatsapp’a yönlendiriyorlar.
Whatsapp’dan fotoğraf ile yazıp bekliyoruz, lütfedip 1-2 gün içinde dönüyorlar.
Hocam whatsaptan yazdım üç gündür dönüş yapmadılar .ürün bu şekilde ulaştı bende biraz takıntılıyım değişim yada iade isteyeceğim ama bir türlü dönüş yapmıyorlar .ürünü az önce ilknoktadan istedim .BKM cidden tamamen bitmiştir benim için .
Değişim iade süreci pek iyi bir yer değil BKM. Ben galiba iki kez iade değişim yapmıştım. BKM’nin iade değişim süreçlerini izlemek bezdiriyor.
Parasal zorluklar, uygun fiyat hırsına kapılıp 11 kitaplık bir sipariş veridim.
Ödemeyi yapar yapmaz sipariş listesi ortadan kayboldu. Ne mobil, ne pc…
Ne kadar vasat olduklarını bile bile yaptım. Hiç bir gelişim gösterememişler. Sadece müşteri temsilcisine biraz daha hızlı bağlanabildik o kadar.
Bakalım bu macera nasıl bitecek.
Adrian Tchaikovsky kitapları Bursa şubelerinde yok internet sitesinde var. Şubeye kargo hasarlı kitaplar etiketin yarısı diye bir bölüm açmışlar, sordum Dokudünya kitabı 180 dedi, sıfırını kendi sitesinde 219’a satıyor. Şakasınız.
SİPARİŞ VERİRKEN İKİ KEZ DAHA DÜŞÜNÜN
Forumdaki @AntoineRoquentin arkadaşımızın iyzico kampanya yazısını gördükten sonra malazan serisinden eksik kitaplarımı tamamlamak için değerlendirmek istedim ,çekine çekine bkm’den siparişimi oluşturdum çünkü 4 yıl önce bir sorun yaşadım ve bariz hatalı olmalarına rağmen çözüm bulunmadı…Biraz önce elime ulaşan kitaplardan BUZUN ANILARI kitabını (farklı firmalardan tam 4. kez alışım hala sağlam değil ) incelerken arka kapak sırt kısmından yırtılmış olduğunu gördüm , durumu görüştüm sadece iade alabileceklerini söylediler.Kampanya dahilinde aldığımı ilettim ,konuyu iyzico ile de görüştüm ne yazık ki ya kitabı böyle kabul edeceksiniz ya da kampanyadan gelen paralar gidecek(değişim yapmadıkları için).Üstüne üstlük tüm siparişi iade etmek istediğimde İADE Kargosunu sizin ödemeniz gerekiyor…Aramızda geçen konuşmayı ve fotoğrafları bırakıyorum.Kendileri kutuya koymadıkları gibi bir de bizden rica da bulunuyorlar
Hocam size bir öneride bulunayım .Madem ürünü değiştirmiyorlar sadece iade kabul ediyorlar .Sizde aynı üründen bir tane daha sipariş verin gelen ürün sağlam ise bu yırtık olanı o sonradan verdiğiniz ürüne aitmiş gibi iade edin .bu şekilde elinize sağlam ürün gelene kadar tekrarlayın .Ha etik değil belki ama BKM bu değişim politikası yüzünden bunu hakediyor.Hem haliyle tek ürünü deformeli olduğu içni iade etmiş olursunuz kargo parasını da onlar ödemek zorunda kalır .
gerçekten bu tarz firmalarla uğraşmak can sıkıyor, dediğiniz bkmye yakışacak ve mantıklı bir hareket fakat bir kere kayıtlarına düştüm belki işe yaramayabilir
Hiç alışveriş yapmadım, yapmayı da düşünmüyorum bunları gördükten sonra. Üzüldüm gerçekten çok can sıkıcı bir durum
İade maliyetlerini tüketicinin karşılamasını öngören yönetmeliğin uygulanması 1 Ocak 2025’e ertelendi diye hatırlıyorum.
Hiç birşey olmaz hocam müşteri hizmetlerinin birbirinden haberi bile yok en kötü yeni bir hesap açıp ordan verin siparişi ama bence yapın .
klasik BKM
hiç şaşırtmıyor beni
Sitelerinde okudum Kendi isteğiniz ile iade etme durumunuzda kargo ücreti sizin tarafınızdan ödenmesi gerekmektedir.PTT kargo firması ile anlaşmalı olup indirimli olarak iade edebilirsiniz. belirtme yapılmış. Zaten her şey profesyonellikten çok uzak nasıl bu kadar büyüyebildiler anlamış değilim. Yani beni en çok şaşırtan 4 yıl geçmesine rağmen hala aynı sorunlar mevcut… Diyecek bir şey yok durumu bir şekilde çözeceğim ,bakalım.
Zamanında bir discord sunucusunda kitap sohbeti yaparken duymuştum Bursalı bir arkadaştan mağazalarında hasar alan kitapları biz internet üzerinden satarız diye depoya yolluyorlarmış ve Wattpadçilere, Genç Yetişkin kitapların tanıtımı yapan bookstagramlara sponsor olmaya devam etsinler onlara özenli kutu ile gönderim normal vatandaşa poşet içerisinde gönderim bu kadar çiftte standart uyguluyan firma olamaz.
Bkm iade almıyorsa İthaki Yayınlarına mail atabilirsiniz belki onlar değişim sağlayabilir.
Aslında iade almaları konusunda sorun yok bahsettiğim durumda iade benim işime gelmiyor değişim yapılsa çok daha iyi olacaktı bu olayı bir şekilde çözeceğim fakat sergiledikleri tavırlar ve tutumlar insanı çileden çıkarıyor.Kargo sınırını bilmiyorum ,siparişim 873 liraydı buna bile ücret almıştı.Zaten kargoyu benim ödememe rağmen iadesinde de tekrar alıcının ödemesi saçmalıktan başka bir şey değil.
Dediğiniz duruma canı gönülden inanırım bu firma hakkında en ufak bir iyi niyetli düşüncem kalmadı, başlığı açan arkadaş gibi düşünmeye başladım
Bkm kitapta ücretsiz kargo yok diye biliyorum ne alırsanız kargo ücreti çıkıyor.
Zamanında Twitter’da görmüştüm bir okuyucu 12 kitaplık bir alışveriş yapmıştı kitapları yerine liseye hazırlık test kitapları göndermiş BKM.