BKMkitap.com Hakkında

BKM’den 14’ünde aldığım kitap 22’sinde geldi. Kitaplar poşetliydi. Garibim Stephen King’im ezilmişti. Ben de değişim talep ettim. Dedikleri şey “Değişim yapmıyoruz iade edin.” Ben de “İade istemiyorum sizin gönderdiğiniz hasarlı kitabın değişimini istiyorum.” dediğimde de “İade edin yeni sipariş oluşturun.” oldu. 41,95’e aldığım kitabı iade edip 45,00 liraya geri alacakmışım. CİMER’e ve şikayet .com’a şikayet ettim. Bugün de tüketici mahkemesine verdim. Firmayı aradığınızda hiçbir yetkiliye ulaşamıyorsunuz. Demem o ki kitap alırken dikkatli olun. Bir daha BKM mi uzak dursun.

!

Bkm’den yurtdışı’na kargo şirketiyle 7 kitap sipariş vermişdim ve 4 kitap eksik göndermişler. Kargo şirketine teslim etmişler ve tabii ki kargo şirketi’nin poşetin içine bakma ihtiyari yok. Bir kaç gün sonra da bana ulaşdı ve bkm’e 4 eksik kitap gönderdiğini söyledim ve biz yalnız kargo teslim edildikden en fazla 24 saat sonra bildirilerse bakıyoruz dediler. Yani git ne yaparsan yap.

Tüketici Hakem Heyetince haklı çıktım. Mahkeme sonucuna da uymuyorlar. İcraya hazırlanın derim.

1 Beğeni

En son sahibine instagram’dan mesaj attım. Cimer, tüketici hakları her yerden deniyorum şansımı. Yapılan çok terbiyesizce. Güya en büyük kitapevi ama muhattap bulamıyorsun.

2 Beğeni

Çok uzun süredir online kitap alışverişlerimi BKM mobil uygulaması üzerinden veriyorum. 30 TL üzerine kargoyu ücretsiz tutuyor olması bunda çok büyük etken. Fiyatları da diğer rakiplerine nazaran nispeten daha uygun tutuyorlar. Şu zamana kadar kondisyon anlamında pek bir sıkıntı yaşamadım. Sadece bir kez kitap kapaklarından birinin alt köşesi hafif kıvrılmış bir şekilde gelmişti, azıcık moralimi bozsa da (Kondisyon konusunda büyük takıntılarım var) diğer siparişlerin hatırına saydım. Ancak hazırlık aşamasını o kadar uzun tutuyorlar ki sanırsınız kitabı benim için özel basıp kargolayacaklar. Hele bir de bulunduğum şehre göre PTT kargo seçtiysem kitap elime ulaşınca onu sipariş ettiğimi bile unutuyorum bazen. Son toplu kitap siparişimi ilk defa denediğim Amazon üzerinden verdim. Kitaplarda tek bir çizik bile yoktu ve 2 günde elime ulaştılar. Bundan sonraki siparişlerimi Amazon ya da BKM’den stok ve fiyat durumuna göre vereceğim artık.

4 Beğeni

Şunu söylemeliyim ki bkm kitapdan başka bir yerden ilk defa sipariş verdim ve bkm’nin ne kadar yavaş olduğunu anladım.

Merhaba, başımdan geçen son (hakikaten son, en son) BKM Kitap siparişimle alakalı 9 günde tamamlanan süreci bilgi vermek açısından paylaşıyorum.

17 Mayıs’ta İthaki indirimi için verdiğim sipariş 20 Mayıs’ta kargolandı ve 21 Mayıs’ta teslim aldım. Kargo paketi beklediğim gibi cüsseli olduğu ve herhangi bir hasar olmadığı için kontrol etmeden teslim aldım ve içinde başka bir müşterinin siparişi ile karşılaştım.

Buradaki arkadaşların uyarısı ile 24 saati geçirmeden hemen WhatsApp hatlarına durumu bildiren bir mesaj attım. Mesaj atarken sipariş numarasını yazmanız ve tek seferde tüm süreci anlatan bir mesaj atıp beklemeniz gerekiyor sırayla dönüş yapıyorlar ve siz iki üç parçalı mesaj attıkça sırada alta düşüyorsunuz. Aynı gün dönüş yapıldı ve eve kurye gönderecekleri söylendi. Ben kargo şubesi yakın olduğu için paketi kendim götürdüm ve şubeden kurye taleplerinde bulunsalar da paketimin zaten evden teslim alınamayacağını öğrendim. (Bu şube kaynaklı bir sorundu. İşi sağlama alıp kendiniz götürürseniz daha iyi olur diye ekliyorum.)

Nitekim uzun uğraşlar, kargo sırasında bir saate yakın beklemeler sonucu ürünleri geri gönderdim ve tam 10 gün sonra para iademi eksiksiz aldım. Kısacası kendi hatalarını telafi etmek için en küçük bir girişimde bulunmadılar ve doğru siparişi gönderemeyeceklerini söylediler. Tekrar gidip sipariş vermem gerekiyormuş. Tabi ben bir daha sipariş verir miyim, asla vermem. Orada 28₺ olan ve 9 kitaplık sepette en çok istediğim kitap olan Kıyamet Gösterisi için neredeyse 2 katı fiyat ödeyip misler gibi başka yerden aldım. Bundan sonra 2 kuruş indirim için tatlı canımı BKM Kitap ile sıkmayacağım.

Umarım bu siteyi indirim oranları yüzünden kullanmak zorunda kalan arkadaşlarım bir an önce kişisel ekonomik refahlarına kavuşur da bir daha buradan sipariş vermek zorunda kalmazlar.

9 Beğeni

Bende asla koleksiyonluk kitaplarımı BKM den almıyorum. Koleksiyon değeri taşımayan sonra başkasına verebileceğim bazı kitaplar var, yahut yazara destek amaçlı aldıklarım var. (Gerçi bu kadar indirimle ona destek gidiyor mu bilmem ama satış sayısı vs diye düşünüyorum)

1 Beğeni

Bu konudaki girişiminizin doğru olduğunu düşünüyorum. Ne yazık ki (popüler, dünyaca tanınmış ya da 100.000’lerce ilk baskı yapanlar hariç) çoğu yazar ikinci baskıdan itibaren para kazanmaya başlıyor bildiğim kadarıyla.

Çevirmenler için durum daha vahim. Artık sevdiğim ve geçimini çevirmenlik yaparak sağladığını bildiğim çevirmenlerin kitaplarını da ilgimi çekmese bile mutlaka satın alıyorum. “Okumasam bile seveceğini düşündüğüm kişilere hediye ederim” diye düşünüp en azından iyi çevirmenleri desteklemek lazım böyle alışverişlerle. :blush:

4 Beğeni

BKM ile yaşadığım “hasarlı gönderdiğimiz kitabı değiştirmeyiz” olayında son durum; Martta tüketici mahkemesine verdim, 2 gün önce sonuç çıktı. BKM kitabın hasarının kargodan kaynaklı olduğunu söylemiş ama tüketici mahkemesi “ayıplı ürün iade alınarak yenisi ile değiştirilmesine” karar vermiş.

Whatsapp numarasına mesaj attım “tüketici mahkemesi sonucuna göre değişimini talep ediyorum” diye. Hala cevap gelmedi. Bekliyorum.

Eğer kitabı değiştirmezlerse icra yoluna gitme hakkım varmış. Bu süreç nasıl ilerliyor? Bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim.

Kararın kesinleşme süresi geçtikten sonra icra müdürlüğüne gidip kendiniz takip başlatabilirsiniz. Yardımcı olacaklardır size. Veya bir avukat aracılığıyla takip başlatabilirsiniz. Ancak meblağ düşük olduğu için takibi kendiniz başlatsanız daha iyi olur gibi görünüyor.

Çok teşekkürler. Çok para tutar mı peki, bilginiz var mı bu konuda?

1 Beğeni

Kendiniz takip başlatıp devam ettirirseniz yapacağınız masrafları da karşı taraftan alırsınız. Masrafın çok tutacağını sanmıyorum. Yakınınızda bir avukat varsa görüşmenizde fayda var. Bazı avukatlar ücretsiz takip edebiliyor. Tabi ücretlerini karşı taraftan alıyorlar. Ama bana göre şu durumda kendinizin takip etmesi daha mantıklı. İcra müdürlüğüne gidip sorarsanız sizi yönlendireceklerdir.

1 Beğeni

5 TL’ye aldığım Conan tek cilt kargoya verilmiş arkadaşlar, bekleyen varsa gönderiyorlar, bilginiz olsun. :sweat_smile: Tabii doğru kitabı yolluyorlarsa, ben BKM’den her şeyi beklerim. 🥲

1 Beğeni

Siteden daha önce alışveriş yapanlara bir sorum olacaktı. Kitapların stok durumunu göremiyor muyuz?Mesela kitapyurdunda stok miktarları yazıyor. Kitap ellerinde yoksa bile mesela “genelde 4-6 içinde kargoya verilir” diye belirtiliyor. Burada öyle bir şey göremedim ben.

Stok durumu yok ellerinde yoksa tedarik edilince bilertilen süre dahilinde gönderiyorlar.
Ve geçen sene eleştirilen durumlar aynen devam ediyor. Site halen berbat mobil uygulama halen berbat stok ve tedarik diğer kitapevlerinin çok gerisinde. Avrupanın en büyük kitapevlerinden biri olmakla övünüp online tarafın bu kadar kötü olması düşündürücü…

Teşekkürler cevap verdiğiniz için. Geç gönderime rağmen sipariş vermeyi düşünüyordum. Fakat yanlış ürün gelirse diye vazgeçtim.

Ben de BKM’nin fiyatlarına kanıp bir kaç kere alışveriş yapmıştım. resimleri paylaşılan kitaplar zaten defolu olduğu için ıskartaya çıkartılan, hurda olarak satılmayı bekleyen yada yayınevince çok ucuza elden çıkartılan kitaplar ki benim tahminim kitapları beklediğimiz süre içinde BKM’nin de hurda kitap beklemesi.
Evet buradaki çoğu kitap alıcı maddi sıkıntı çekiyor. Ama bazen zamanımız kargoya uğrayıp 30-80liralık kitapların iade parasını istemekten daha değerli.
Ben aldığım defolu kitapları ilke olarak iade ediyorum, ama maalesef bkmden yaptığım üç alışverişin de iade sürecinde başka işlerle meşguldüm.
Bu arada BKM’den defolu aldığım kitaplar bana kazık yemişlik hissi verdiğinden o kitapları okuyasım gelmedi. Onları attım ve başka online kitapçıdan defosuz olarak yeniden aldım. Hepimiz zaten bütün online satış sitelerini iyi ve kötü yanlarıyla biliyoruz. BKM gibi siteler biz koleksiyoncularını elden kaçırdıklarında aslında pazarın yarısını elden kaçırdıklarını bilmiyorlar :joy:

Hocam selamlar, BKM nin böyle bir açıklaması veya belirttiği bir stratejisi mi var ( hurda kitap alış/satış olarak ) yoksa sizlerin tecrübesi sonrası edindiği bir izlenim midir bu?

Yani savunmak gibi olmasın da, bana gıcır gıcır yeni basılmış kitap da çok geldi BKM den :joy: Hani hurda, defolu diye o kadar belirtince merak ettim acaba farklı bir bilginiz mi vardır diye, olaya bak bkm ye olumlu yorum yapar oldum ister istemez :joy:

Yani bu şekil tedarik yapıp denk gelene satıyor da olabilirler, yüksek ihtimaldir. Ama sıkıntısız sıfır kitap gelme ihtimali daha çoktur benim düşünceme göre :smiley: Yanlış anlaşılma olmasın yukarıdaki arkadaşlar gibi bende hemen hemen her sorunu yaşadım BKM ile. Sorunlu, kargo hasarlı, depo hasarlı kitap da geldi, 1 ay siparişin gelmediği de oldu vs ama totalde 50 kitap aldıysam 3-5 tanesinde sıkıntılı gelmiştir diye düşünüyorum. O da tamamiyle şirket kalitesizliğinden gibi geliyor bana.

2 Beğeni

Aslında işin içinde değilim. Dışarıdan tecrübem bu Hurda kitaplar geldiğine dair bir sürü mesaj yukarıda yazılmış. Kitap eğer en ufak bir defoya sahip ise hurdadır. Aynı pantolon, televizyon başka alet edevatlar gibi.
Ben yeni çıkan iki üç kitap ile nisbeten az alıcısı olacağını bildiğim bir kaç kitap aldım iki üç alışverişim oldu
Hepsi mi defolu çıkar kitapların? :sob:
Ve ben neden canımı defolu kitap gelir mi kaygısıyla sıkayım ? Kitap başına 1-3 TL arasında fazla ödeme yapınca kitapyurdundan , ucuz kitapaldan alabiliyorum. Hatta şunu da yazayım nadirkitap sahafları ters fiş kesmek için çok kitap alıyorlar. Bazı kitaplara yeni baskısı yapılmaz diye ütopik fiyatlar koyuyorlar ama ben şunu da gördüm: Nadirkitapta en ucuz online satıcıdan dahi daha ucuza yeni kitap alabiliyorum. Mesela İletişim yayınevinin araştırma inceleme kitapları olduğu zaman yenisini nadirden almayı tercih ediyorum.

1 Beğeni