Sizdeki hasarlı kitap sayısı çok fazla olmuş ya, geçmiş olsun hocam Ben nispeten biraz daha şanslıymışım herhalde bkm alışverişlerinde ama beni de irrite eden kitaplarını hala hatırlıyorum.
Uzun süredir bende almıyordum. En son 3 ay önce ithaki de %50 indirimi olunca yine tercih etme durumunda kaldım indirim cazibesi ile, çok sıkıntı yaşamadım şansıma. Yine de en son tercihimdir alışverişlerimde
Arkadaşlar bkmkitaptan yaklaşık 40 kitaplık bir alışveriş yaptım. 3 hafta içinde hepsi tedarik edildi ancak titana saldırı 1 adlı çizgi roman , tedarik için sipariş geçildi diye bekliyor. O sebeple hala bekliyorum.
Bu sitede stok vs görünmüyor mu ? Alırken hiç dikkat etmemiştim ancak problem oldu.
Bir hafta kadar önce bir sipariş oluşturdum. Yaklaşık 20 parça diyelim. Tedarik bekleniyordan tek tek ürününüz hazırlanıyor olarak güncellendi. Bir kitap hariç.
Dün gece yine hepsi tedarik bekleniyor olarak değiştirilmiş. Bu sabah 2 tanesinde ürününüz hazırlanıyor yazıyor.
Gözümün önünde tuhaf tuhaf sahneler canlanıyor. Böyle çalışanlar benim koliye kitapları topluyor topluyor, sonra bir yere devirip baştan başlıyor galiba.
Arkadaşlar BKM’de kapıda ödeme imkanı varmış ama anladığım kadarıyla hem kargo parası alıyor hem 7 TL ekstra bir ücret alıyor. Doğru anlamış mıyım diye sizlere danışmak istedim.
Şeker Portakalı özel baskı alsam mı almasam mı diye düşünüyorum, o yüzden seçenekleri okurken öyle bir kısma denk geldim. Buraya da bir danışayım dedim. Teşekkürler
Kafka Bütün Öyküler, sayfaları ciltten ayrılmış şekilde geldi Amazon’dan. Aynı fiyata buradan alayım dedim onu iade edecekken, ama tedarik sürelerinin 1 haftayı bulduğunu söylediler telefonda. Yine defolu gelme ihtimali varsa 1-2 gün beklemeyi 1 hafta beklemeye tercih ederim. Diğer yandan, Yordamkitap, Kitapyurdu, Hepsiburada ve hatta Nadirkitap kargolarım sapasağlam geldi.
BKM bence de pişmanlıktır. Kargo ve paketleme çok özensiz olmasına ve bazı kitaplarda deformasyon olmasına rağmen buradan verdiğim ilk iki siparişim sorunsuzdu diyebilirim. Ama sonradan verdiğim siparişlerin tamamında problem yaşadım. Genel problemler şunlar;
Firmanın stok yönetimi yok. Kitabı alıyorsunuz 10 gün bekletip, stokta yok diye iptal ediyorlar. Madem yoksa neden satışta? Üstelik yok diye iptal ettikleri ürün hala satışa açık oluyor.
Müşteri hizmetleri diye bişey yok. Sitedeki numarayı kimse açmıyor.
Siparişi verdikten sonra iptal edemiyorsunuz. (bunu şu anda düzelttiler sanırım) Müşteri hizmetleri sadece iptal edebiliyor ulaşabilirseniz kendilerine.
Kargo süresi çok uzun. En son siparişim 45 gün kargoya verilmemişti. Şikayetvara şikayet yazınca en sonunda iptal edebilmiştim.
Bu yıl başında Amazonla tanıştığımdan beri böyle problemleri hiç yaşamadım. Artık pahalı da olsa varsa amazondan alıyorum.
Sitenin şu anki durumu nedir? Yakın bir zamanda alışveriş yapanlar fikirlerini yazabilirlerse mutlu olurum. BKMkitap’tan geçmiş dönemlerde yaptığım alışverişlerden kitap kondisyonları açısından pek memnun kalmamıştım. Değişim vs. için epey bir çaba sarf etmem gerekmişti. Şu anda da bir sepet oluşturdum ama alışveriş yapıp yapmama noktasında kararsızım.
Bu hafta gelen 7 kitaplık siparişimde 2’si hariç diğerlerinde ufak tefek hasarlar vardı. Özellikle birinin sayfaları sararmıştı ancak iade etmek isteyeceğim kadar değildi. Diğerlerinin hasarları da kutuyla değil sadece baloncuklu poşete koyarak göndermelerinden kaynaklı köşelerde ezilmelerdi. Daha önce 2 siparişimde iade yapmıştım, 4-5 ay oldu sanırım. İadede hiç sorun yaşamadım. Elime ulaştıktan sonra whatsapp hatlarına sipariş no, hangilerini iade edeceğimi, iade nedeni ve fotoğrafları gönderdim ve sonrasında verdikleri kodla direkt kargoyu geri gönderdim. Kısa bir sürede de iadesi geldi, bir zorluk yaşamadım. Buradan sipariş verirken artık hasarlı gelirse iade yapmayı göze alarak alıyorum. Değişimde uğraştırıyorlar hatta bazen yapmıyorlar diye duymuştum. Ancak iadede sorun olmuyor sanırım.
Bana geçen uçları sararan bir kitabı zımparalayıp göndermişler. İlk aldığımda fark etmemiştim geçen okumaya başlayınca fark ettim ve değiştirmeye bile uğraşmadım tamamen silindi o an Bkm benim için.