Brandon Sanderson Kitapları

SİSSOYLU SERİSİ

  1. Son İmparatorluk
  2. Kuşatma
  3. Çağların Kahramanı
  4. Kanun Alaşımı
  5. Benliğin Gölgeleri
  6. Matem Bantları

1 2 3 4

5 6

ALCATRAZ SERİSİ

  1. Alcatraz Kötü Kütüphanecilere Karşı
  2. Katibin Kemikleri
  3. Kristalya Şövalyeleri
  4. Kırık Mercek
  5. Kara Yetenek

1 2 3 4

5

LEJYON SERİSİ

  1. Lejyon
  2. Kayıp Cesedin Peşinde

1 2

FIRTINAIŞIĞI ARŞİVİ SERİSİ

  1. Kralların Yolu
  2. Parlayan Sözler
  3. Oathbringer

1 2 3

STEELHEART SERİSİ

  1. Steelheart
  2. Firefight
  3. Calamity

1 2 3

ELANTRİS SERİSİ

  1. Elantris

1

SAVAŞKIRAN SERİSİ

  1. Savaşkıran

1

BAĞIMSIZ OLARAK

  1. Beyaz Kum
  2. Ritmatist
  3. Zaman Çarkı 12 Fırtına Toplanıyor (Brandon Sanderson tarafından tamamlandı)
  4. Zaman Çarkı 13 Geceyarısı Kuleleri (Brandon Sanderson tarafından tamamlandı)
  5. Zaman Çarkı 14 Işığın Anısı (Brandon Sanderson tarafından tamamlandı)

1 2 3 4

5

27 Beğeni

Elantris’i okuyorum.360. sayfalardayım muhteşem bir kitap .Kitapları çok kalın küçük puntolu okuyamam diye korkuyordum.Su gibi akıp gidiyor.Hiç bir sayfasında sıkılmadım okurken. @AkilcelenKitaplar %35 indirimde İdefixte.Sissoylu serisini aldım hemen güzel indirimi yakalamışken birde indirim çekim vardı 15₺ :grin: :grin:

7 Beğeni

Yeri burası sanırım

Brandon sanderson külliyatı yapmaya çalışıyorum. Birgün olacak :grinning:

11 Beğeni

Yeni yazmakta olduğu kitabı bilen var mı?

1 Beğeni

Kralların yolunun sırt kısmı üzdü. İdefix macerası mı?

2 Beğeni

Yeri “Son aldığınız ve listenizde olan kitaplar” olması lazım.

1 Beğeni

Şu an yazar Fırtınaışığının 4. kitabı ile meşgul oluyor.

2 Beğeni

2.el aldım. Çok hor kullanılmış

2 Beğeni

Burası biraz hareketlensin brandon sanderson amcamızdan biraz konuşalım diye yaptım

2 Beğeni

Nereye yazayım bilemedim. Sonunda burada karar kıldım :slight_smile:

Soru 1:

Uzun zamandır yazarın merak ettiğim bir kitabı var: Perfect State

87 sayfalık bir kısa roman. Sanderson’ın mizahı hoşuma gittiği için bu eserle de eğleneceğimi düşünüyorum. Ama öncesinde sormak isterim: Aranızda okumuş olan var mı?

(Kitap çok küçük olduğu için Akılçelen’in çevireceğini düşünmüyorum)

Soru 2:

Savaşkıran’ı bir türlü okuyamadım. Türkçedeki Sanderson külliyatı beni Can Sevinç ile hayata küstürmüştü ki Savaşkıran’ın çevirisinin Deniz Evliyagil’e ait olduğunu gördüm.

@mit 'in Lejyon incelemesinde o kitap için ortaya güzel bir iş çıktığı yönünde yorumu yer alıyor. Peki Savaşkıran’ı okuyanlar ne düşünüyor :slight_smile: ?

3 Beğeni

Yukarıdaki kitapların 13.ünü okudum, şimdi Oathbirnger’ı okuyorum. Türkçesi henüz çıkmadı, çıksa bile fiyatı 100’ün üstünde olursa almayı düşünmediğimden ingilizcesine başladım okumaya. Gerçi eğer ingilizceniz çok iyi değilse, benimki gibi orta seviyede ise çok önermem okumanızı. Bilmediğim çok kelimeden dolayı konuya çok hakim olamıyorum. Ama merak işte, kitabın sonunun nasıl bittiğini görmem lazım, bu yüzden okumaya devam.

3 Beğeni

Savaşkıran tek kelime ile harika bir tek ciltlik roman karışık kuruyemiş içinde taze sıcacık kaju gibi diyeyim siz anlayın.

8 Beğeni

Kaju ile canevimden vurmanız… Kajuya zaafı olan bir insan evladı olmam…

Çevirisi ile de aynı şekilde olduğunu düşünüyor, güzel bir indirim için pusuya yatıyorum. Teşekkür ederim :slight_smile:

5 Beğeni

Savaşkıran (Kitap Yorumu -Taze Taze- )

Bu benim ikinci Sanderson kitabım ve biraz hayal kırıklığı yaşamış olabilirim. Sanderson kitabın son çeyreğinde geriye kalan kısmın beş katı daha fazla şey anlatmış. Gerçekten yükselen finalleri benden fazla seven yoktur ama tuğla gibi kitap kısa sürede okunan bir şey değil, bazı şeyler sona bırakılmasa da olur, hatta bırakılmasaymış bizim için daha da iyi olurmuş dediğim yerler vardı. Merak unsuru olmasına gerek olmayan şeylerin kitabın sonuna bırakmak beni polisiyeden soğutan bir etmendir ayrıca.

Kötüyle girdim, iyiyle devam edeyim zira o büyük kitap kendini okutturuyor bir şekilde. Öncelikle diyaloglar çok akıcı, bazıları olmasa da olur diyeceğimiz ama okurken keyif aldığımız, kıkırdamamıza sebep olan keyifli diyaloglar çokça yer alıyor kitapta.

Büyü sisteminden ya da büyü diye adlandırabileceğimiz ‘Nefes’ adını alan garip ruhani enerji ve kullanımlarından gram etkilenmedim. Elantris bu konuda kesinlikle bin basar. Yalnız burada Nefes denen şey, varlığı gereği bir çok açıdan etkiliyor ortamı. Olayların geçtiği ülkenin dinlerinden tutun, kıyafetlerinin rengine kadar etki eden bir unsur bu. Bu da tasvirlerin bol, sıkıcı olmaktan uzak ve gizemli bir yanı olmasına sebep oluyor.

Kitap da dönen entrikalar sanki birbirini andırıyordu sürekli. Bir noktadan sonra ortaya çıkan bir gerçek beni şaşırtamıyordu.

Tüm karakterlerden bahsetmek isterim -spoiler içeren kısımda bir kaçından bahsettim- ama Sanderson bir işi iyi yapıyorsa bu, kesinlikle karakter yaratmaktır. Karakteri derinleştirirken yer yer boşa kürek sallıyor bence ama gerçekten bu işte iyi.

Özetle bu kitabın üçte biri kadar kısaltılırsa kendisinden hiç bir şey eksilmeyeceğini düşünüyorum. Elantris de bunu çok az yaşamıştım ki orada da olmasa da olur dediğim bölümler vardı. İkisini de kıyaslamam gerekirse Elantris daha iyiydi.

Spoiler’lı devam ediyorum.

Tıklarsan spoiler yiyeceğin buton

Gecekanı hakkında konuşmak istiyorum. Öncelikle inanılmaz gizemli gösterilen bu alet sonda nasıl çalıştığını ve ne olduğunu öğrendiğimde bana hiç bir şaşkınlık, heyecan yaşatmadı. Hatta bu kadar gizem boşuna bile diyebilirim. Konu Gecekanı’na gelince Vasher’ın tavırları, onun hakkında konuşmaması :smiley: Yine de kitap da en sevdiğim şey bu kılıç.

Tanrı Kral… Bu karakter çoook iyi işlenmiş bana kalırsa. Diyeceklerim bu kadar.

Yukarıda bahsettiğim birbirini tekrarlayan entrikalar: İki kız kardeşin de kitabın başından beri güvendiği kişilerden sırayla kazık yemeleri tabii. Yani ilki gerçekten güzeldi ama Siri’ninki gerçekten aynı numarayı daha karnımız tokken bize yedirmekti.

Işıktını ve Aldokur. Bu ikisinin diyalogları yüzde yetmiş boştu. Hiç bir şey anlatmak istemeyen diyaloglar. Sonları güzel oldu biri ölmesi gerekiyordu, Işıktını yerine Siri’yi tercih ederdim ama bu da fena olmadı. “Sen çok boş yaptın, al bakalım baş kahramanlardan ölmeyi sen hakettin,” dedim kitabı bitirdikten sonra.

Sürekli tekrarlanan Siri’nin Vivenna ile arasındaki farklar. Bunu yapmasının sebebi iki kız kardeşin nasıl evrildiğini gözümüze sokmak ama bu kadar olunca harbiden göze sokmak olmuş. Siri bir kez daha Vivenna öyle oturaklı, şöyle harika diye düşünse kendimi bir okur olarak aptal yerine konuyormuş hissederdim. Vivenna sürekli kendi hakkında ve ne kadar değiştiği hakkında iç sesiyle düşünüyor. Bu da çok sıktı bence, kendi açımdan ben onun ne kadar fazlaca şey yaşadığını ve değiştiğini gördüm. Bunu hem gösterip hem açıklamak, ne bileyim…

Okumak istediğim fakat işlenmeyen sahne: Susebron’un elinde Gecekanı ve daha önceden belirttiğim Siri’nin ölümü. Mmmm, hayal ettikçe içim kıpraşıyor.

-Kitabı bitireli daha iki saat olmadı sıcağı sıcağına yazdım. Sanderson çok seviliyor diye ayrıntıları kaybetmek istemedim. Yazım hataları olabilir, çok aşırı bir özen gösteremedim. Sonrasında tekrar kontrol edeceğim. Ayrıca bu kitap Eşit Haklar’dan aylar sonra okuduğum ilk fantastik eser. Derinlemesine bir fantazya özlemiyle okuduğum için biraz sert yargılamış da olabilirim.

4 Beğeni

negatif yorumlarının hepsi fırtınaışığı serisine başlayınca pozitife dönüşecek merak etme.Ayrıca fırtınaışığından önce savaşkıranı okumuş olman çok isabetli bir karar olmuş.Şanslısın. :slight_smile:

2 Beğeni

Elimde tamamlanmış Sissoylu serisi var. Önce ona bakarım muhtemelen lakin istediğimi bulamazsam Sanderson’u terk etme planım yok değil. :smiley: Çok pahalı ve büyük kitaplar olduğundan yer ve bütçe sıkıntısına da sebep oluyor.

1 Beğeni

Adam yazıyor. Elbet bir gün farklı yayınevinden okuruz seni Brandon Sanderson. :+1:t6:

13 Beğeni

Yediği içtiği helal olsun. :slight_smile:

Keşke Akılçelen basacağına Delidolu yayınları basaydı. Diskdunay serisinde ortaya çıkardiğı başari ortada.

3 Beğeni

2 Beğeni