Brandon Sanderson

Ithaki Rithmatist ile Dark One serisini de almış.

@Vordue akılçelen almayıp ithaki aldıysa diyeceğim bir şey yok. Umalım da aynısı Fırtına 5 için olmasın.

4 Beğeni

Boşta olan kitapların haklarını kapmış gibi duruyor. @Melek_Dogu sanki aylar önce yine paylaşmıştı, o zaman ritmatist ve dark one boştu sanki.

1 Beğeni

O zamanlar da telif ithakinin elindeydi. O zamandan beri hiç haber çıkmadığı için brandon’dan vazgeçtiklerini düşünmüştüm.

2 Beğeni

Brandon’u da hüpletti afiyet olsun tosunuma.

8 Beğeni

Henüz okumadım ben Obsidian Path’i ama çok merak ediyorum. Bitirince detaylı bir yorum bekliyorum senden hocam, elimdekilere ara verip ona başlatacak türden. :slight_smile: . TBR listemde kaybolmuş gitmiş, güya geçen yıl okuyacaktım. :sweat_smile:

İthaki hazıra konmayı, kolaya kaçmayı çok seviyor artık. Eskiden biraz daha amatör ruhla, paranın görece ikinci planda kaldığı, yürekleriyle de yayıncılık yapan bir yayın eviydi gözümde. Şimdiyse sadece tüccarlar. George Lucas oldular bir nevi. Ne diyelim, yazık…

3 Beğeni

@Lorien_archers @Pyrewrath ben 2 yıl önce Michael R. Flecter basıp basmayacaklarını sordum. Sağolsunlar sadece görüldü attılar. Buradan bile basılmayacağını anlayabilirsiniz. Halbuki Flecter’ın tarzı tam benlik gibi görünüyor. Hem karanlık hem de bolca fantastik öge var.

2 Beğeni

Ben Penguenciyim. :slight_smile: Darısı diğer tüm Sanderson kitaplarının başına.

2 Beğeni

Listede Rithmatist serisi için Doğan Egmont ile birlikte gözüküyor. Rithmatist’in birinci kitabı Doğan Egmont’da, ikinci kitabı İthaki’de gibi gözüküyor. Akılçelen’in sıkıntılarını biliyoruz ama Doğan Egmont ve Dex’in baskıları kitaplığımda olan en kötü baskılar olabilir. Çevirileri çok takmam, anladıysam devam ederim ama Rithmatist okurken aklıma takılan çok fazla cümle olmuştu. Baskıların ise nasıl kötü olduğunu şöyle anlatayım; Steelheart serisinin kağıdı İthaki’nin şimdiki BKK kağıdından daha kötüyüdü. Gazete kağıdı rengindeydi. Bir de bu durum kağıt ve maddi sorunların olmadığı bir dönemdeydi.

3 Beğeni

Dex o seriyi yağlı kağıda basmıştı. Direkt arkasını gösteren bir baskıydı. Gerçekten o baskı imha edilmeliydi. Sanırım kağıt bulamadıkları için bir dönem ona basmışlar öyle bir şey duymuştum o dönem.

2 Beğeni

Ristmatist’i alması iyi olmuş olabilir eğer basarsa. Çünkü basmıyor uzun zamandır Doğan.

Secretlar için demek istediğim eğer gerçekten çelen almadıysa alması mantıklı ama çelen almak istedi ise ve rekabet olduysa gerek yok böyle şeylere. Yazar mı yok telifi alınıp basılacak ama çelen almadıysa elbette ithakinin alması biz okurlar için iyi. Kalitede aynı benim için ikisi de.

Hocam ithaki serileri hızlıca basmış olsa bizi yıllarca bekletmeden benim hiç sözüm yok ithakiye. Sanderson’u da alsın fark etmez benim için. İsterse King’i alsın hatta. Dan Simmons bile alabilir.

3 Beğeni

+1.

2 Beğeni

Ritmatist ikinci kitap var mıydı ki ben tek sanıyordum?

1 Beğeni

İkinci kitap için Skyward Flight serisinde Janci Patterson ile birlikte yazdığı gibi ortak bir yazar aradığını okumuştum. Kitabın ismi ise Aztlanian. Daha çıkmadı ama çıkacağı için telif alınmış. İki kitabı her iki yayın evi birisini o birisini diğeri basabilir. Aynı anda iki farklı yayın evinin aynı kitabı çıkaracağını sanmıyorum.

2 Beğeni

Ritmatist’i de aldığını şimdi gördüm. Ne kitaptı ama tadı hâlâ damağımda. Elantris ve Savaşkıran’ın devamlarını da bir an evvel çıkartır umarım. :drooling_face:

2 Beğeni

Kitap haklarını kimin aldığını gösteren dosyayı inceledim. Bir de katalog var. Birisinde olan diğerinde yok.
Aztlanian için sadece Tor hak almış. Diğer ülkelerden kimse daha hak almamış. İthaki Rithmatist çıkaracak haklara göre. Aztlanian’ın hakkını da tek başına alabilir.
Doğan Egmont Steelheart serisini haklarına sahip ama Mitosis’in haklarını almamış.
Akılçelen elindeki haklar hariç hiç bir hak satın almamış. Beyaz Kum serisinin üç kitabının da hakkı katalogda kendisinde gözüküyor ama sadece birisi basıldı. Alcatraz 6 hakkını da almamış. Kitap yurt dışında çıktı ama buraya baya bir süre gelmeyecek gibi.
İthaki yeni projelerden Dark One isimli bir grafik roman ve Secret Project serilerini almış.

İthaki’nin bu hakları alması Brandon Sanderson’ın Türkçe’de çıkan diğer kitapları için daha sonrasına opsiyon şansı tanıyor. Sonuçta yazarın kitaplarını çıkaran yayın evlerinden biri oluyor. Hakların süresi ne kadar bilmiyorum ama bittiğinde İthaki bu haklar için teklif verme seçeneğine sahip olacak.

4 Beğeni

Gördüğüm kadarıyla diyeyim. Akılçelen yoğunluğunu tamamen mangalara vermiş durumda. Yakında sadece manga basan bir yayınevi okurlarsa benim için şaşırtıcı olmaz. Bir tane Sanderson satıyorlarsa onun yerine 100 tane manga satıyorlardır ve maliyeti de çok çok daha düşük.

Ben ithalinin kapıyı aralayıp içeri girmesinden çok memnun oldum açıkçası.

5 Beğeni

Bu akılçelen Sanderson kitapları D&R da test kitapları rafında satılıyor diye kitap boyutunu değişteren bir yayınevi ve sende haklısın elinde ki George R R Martin çizgi roman ve yan kitaplarının telifini bile saldılar.

1 Beğeni

yayınevine yaz değiştirirler

1 Beğeni

Akılçelen satmıyordur muhtemelen D&R kendis kafasına öre takılıyordfur

1 Beğeni

Aldığım en güzel haber olabilir. (Evet ben açık bir şekilde aklaziyan yayınevi düşmanıyım) Degil Ithaki, Hıdır Emmi yayınları alsa yine göbek atardım. İsterlerse peçeteye bassınlar ben yine alırım.
Bu arada kitap hediye etme etkinliklerinin hepsine katilmaya çalışıyorum, olur da Ithaki’nin ilk baskısına hediye etkinliği olursa 10 tane forum için, 10 tane de elden ben hediye edeceğim. @isos81 duyurulur.

6 Beğeni