Brandon Sanderson

4 Beğeni

Şahsen ben bu haberi pek beğenmedim. İthaki hep fazla satan yazarlara salça oluyor ve iyice fantastik ve bilimkurguda tekel olmaya çalışıyor. Öte yandan elinde devamı gelmeyen bir sürü seri birikiyor. Çevirisi 2022 Mart ayında bitmiş Işıkyaratan 4. Kitabından halen daha haber yok.

İlk kitap beni pek sarmadığı için bırakmıştım ama bekleyen bekliyor.

Neyse sadece Gizli Projelerle sınırlı kalır bu durum inşallah diye temenni etmekten başka seçeneğimiz yok.

6 Beğeni

Kuzenimden Savaşın Ritmi’ni elde ettim, Kayıp Metal ve Arcanum okumadan bunu okuyacağım ama çok şey kaçırmam umarım.

2 Beğeni

Warbreaker okuduysan sıkınti olmaz.

Not: @GkiraraJ yazmayı unutmuşum Sissoylu 6 ve Arcanum içindeki sissoylu hikayelerini okumadan başlama. Yoksa büyük spoiler yersin. Önce 6. kitabı oku sonra özellikle Secret History oku.

2 Beğeni

Huylu huyunu değiştirmez. Tamamlanmamış serilere bulaşmamak gerekiyor.

Onlarca tür ve yayınevi varken okuma yelpazesini “İthaki ne basarsa” ile sınırlı tutmak sağlıklı değil, bence.

Bilimkurgu ve Fantastik olarak da alternatifler mevcut ve İthaki’nin de tamamladığı bir çok seri ve tekil eserler mevcut.

Onun için bence bilinçli olmak gerekiyor. Ben de Kara Prizma ve Destanlar Çağı’nın ilk kitabını devam kitaplarını beklemeden aldım ancak sonrasında bundan ders çıkarıp tamamlanmamış serilere bulaşmama kararı verdim.

Olay biraz da kişinin kendisininde bitiyor. Yaşadığımız olumsuzluklardan ders çıkarıp ona göre davranışlarımızı şekillendirmeliyiz çünkü İthaki bir çok tekil güzel eser de basıyor ancak odağı tamamlanmamış seriler olan kişi bunları görmezden gelebilir.

4 Beğeni

Kuzeninizi kesmişsiniz de loot almışsınız gibi olmuş. :smile: :smile:

2 Beğeni

Savaşın Ritmi için mi bu geçerli? Sissoylu 6 okudum ama Secret History okumadım. Kelsier’in yaşadığını biliyorum yani. Eğer konu bununla ilgili ise kitapta onun olduğunu varsayarak dogru olması durumunda spoiler yemiş bulunuyorum. :smiley:

Tam kitaba başlamadan önce bir buraya bakayım demiştim başlayamadım kaldı öyle.

Penguen

1 Beğeni

İllaki şart değil ama kitaptaki bazı ayrıntıları kacirabilirsin. Ana hikayeden bağımsız şeyler.

2 Beğeni

O spoiler hayatımı değiştirdi. Hakettim :frowning_face:

3 Beğeni

Spoilerlardan niye kaçılması gerektiğinin canlı kanıtlarısınız. :joy: Hayatta en nefret ettiğim şeylerden birisidir spoiler işi. Özellikle hiç etkilenmeyen ve bile isteye direkt spoiler arayanları hiçbir zaman anlayamayacağım. :neutral_face: Bir insan kendine bunu niye yapar ki? Size söylemiyorum bu arada. :blush:

4 Beğeni

Ben sanırım Stormlight ve Sissoylu kitaplarının hepsini spoiler yiyerek okudum. Hemde hepsi önemli spoilerler. Soru sorup kaşınıyorum. :') Spoiler yememe rağmen okuma zevkim düşmesi Brandon sağ olsun ama yinede yediğim için ufak çaplı depresyona giriyorum.

Bende sorun spoileri yukarıda ki gibi arayıp bulmam. Biri bir şey diyor ben onu bulmaca gibi çözüp spoilere ulaşıyorum. Harbiden kendim kaşınıyorum. :smiley:

1 Beğeni

Güzel, ulaştığın spoilerlı kısımlarda açıkça blurlanamdan yazılmışlarsa @SJack 'e ilet de ceza versin. Malum ben spoiler sevmiyorum. :joy:

1 Beğeni

Bende nefret ederim; film fragmanları, anime openinglerini bile izlemem. Ama Brandon da kaçamıyorum istemeden yiyorum. :')

1 Beğeni

Askerden yeni geldin karnın açtır afiyet olsun.

2 Beğeni

Böyle bir şey beklemiyordum. O yüzden bakmıştım ama yapmamalıymışım.

2 Beğeni

Gördüklerimi sil büyüsü yaptırabilirsin. :sweat_smile:

2 Beğeni

En doğru reading order nedir, yazar ne öneriyor ? Ben sissoylu 6 kitap sonra 3 kitap FA okudum. Ama bazı şeyler kaçtı hissiyle uzaklaştım. Doğru sırayla Malazan sonrası okumak istiyorum gene.

1 Beğeni

Spoiler yediniz sayılmaz tam olarak. Ne desem spoiler olacak şimdi o yüzden daha fazla konuşamıyorum.

Spoiler konusunda bende çok şansızım. Okuduğum kitaplar hakkında illustrasyon çalışmalarına bakmayı seviyorum. O yüzden internete aratıp buluyorum ama bunu yaparken sürekli spoiler yiyorum. O yüzden çok ciddi kararlar aldım. Öncellikle forumdaki Sissoylu ve Fırtınaışığı Arşivi konularını susturdum sonra bir seriyi baştan sona bitirmeden illustrasyon bakmama yasağı getirdim kendime. Tüm bu kararları Sissoylu 1 okurken serinin sonunda Sazed’in tanrı olması spoilerını yiyince aldım.

Blur içine aldığım yer gerçekten büyük spoiler. Sissoylu 3 okumamış kişilerin bakması önerilmez. Yanlışlıkla açmayın :joy:

@Melek_Dogu unutursunuz bir şey olmaz. Aynı spoilerı sissoylu 6 çıktığı zaman bu forumda bende yemiştim aradan 4 yıl filan geçti geçen sene sissoylu 6’yı okudum. Nasıl olduysa yediğim spoileri unutmuşum. Kitabın sonunu okurken 2 tane şok geçirdim. Biri sonu yüzünden biride ben nasıl unutum bunu diye :joy:

2 Beğeni

Uyarıyı yine blur öncesine alın isterseniz ortalık karışmasın yine. :DDDDD Bende fanartlardan çok spoiler yiyorum maalesef. Bazı yediğim spolarda gerçek olmuyor ama.

2 Beğeni

Arada bir yerde savaşkıranı ve sınırsız arcanumdaki bazı öyküleri okumuş olmak lazım sanırım Can, ama ben senden de az okudum ( sadece sissoylular ve elantris :smile: ) o yüzden hepsini okuyan birileri güzel bir yönlendirme yapabilir birazdan ( bende görmüş olurum :smiley: ) .

2 Beğeni