Brandon Sanderson

Genelde baskı süreci 1 ila 2 ay arası değişiklik gösterir. Ama baskıdayken bulunacak hatalar veya direkt baskıda çıkacak sorunlar da maalesef geciktirebilir. İş artık Akılçelen’den çıktı diyebiliriz belki, artık matbaaya kaldı. Benim tahminim temmuz içerisinde çıkar yönünde fakat en son Akılçelen’e güvenip verdiğim çıkış tarihinin üzerinden 8 ay geçti :grinning_face_with_smiling_eyes: O yüzden bilemiyorum

4 Beğeni

Çok iyi olmuş ya. Böyle şeyler izleyemeyiz ama, salak saçma cast yapıp insanların sinir uçlarına dokunurlar.

3 Beğeni

Brandon o konuda titiz birisi ya. Karakterlere olduğu özeni gösteriyor ki tüm yapımlarda müthiş bir kontrol sahibi olacak. Özellikle hikâyeye veya evrene ters bir şeyler varsa izin vermez.

Bir de kitaplarda zaten bir sürü siyahi + eşcinsel gibi azınlık karakterler var. Herhalde ileride adaptasyon olursa sorun olmasın diye yaptı :laughing:

2 Beğeni

Matbaaların yoğunluğuna göre değişen bir durum eğer diğer yayınevleri ile aynı matbaayı kullanıyorsa biraz uzun sürebilir tabii. Ama ortalama 3 hafta içinde açılıyor.

3 Beğeni

He doğru, o kontrol edip onay verecekti. Ben Netflix adaptasyon yaparsa diye demiştim. :sweat_smile:

3 Beğeni

Kozmer Takımyıldızı Haritası

13 Beğeni

İlginç bir şekilde, bu kadar kitap çıktı ve biz hala “Yara İzi” denilen yer ile alakalı bir şey bilmiyoruz. Orada bir sürü gezegen olduğu söyleniyor. Fırtınaışığı arşivinde, Sissoylu 2. Çağ’da, Cehennem ormanlarında sükut ile gölgeler kısa hikayesinde, daha çevrilmemiş Sunlit Man’de bu yıldız takımının ne kadar belirgin ve parlak olduğundan bahsediliyor.

3 Beğeni

Belki Yolen oradadır. Öyle olduğunda dair herhangi bir bilgi yok fakat başka neden önemli olsun bilemiyorum.

2 Beğeni

yav o palavra sırf d&r istediği diye aylarca uğraşılıp mizanpajı, editörlüğü vs… yapılmış bir kitap boyutu küçültülür mü hiç aklınız eriyor mu? sırf maliyet düşürmek için yaptılar, hayatında hiç AAA fantastik yazara sahip olmamış iş bilmez patronları naıslsa alıyorlar bunu diyip kafasına göre at koşturuyor. YKY kocaman 30cm boyutunda HP basıyor fantastik raflarında mı diye kontrol dahi etmiyor çünkü bu tip Sanderson, Rowling, Tolkien gibi yazarların kitaplarını spesifik olarak o yazarı bilen, arayan kişilerce alınıyor. İstersen sucuk reyonuna koy o kitap gene satılır.

9 Beğeni

Umarım aynı kapak stilini bile devam ettiremeyen, çıkışından1.5 yıl sonra okuyabileceğimiz bu kitap için satacak eviniz arabanız vardır. Belli ki Akılçelen olmasını bekliyor.

Kendi sitelerinde 750 liraymış, yine makul o zaman. Tabii ben yine de Amazon fiyatının düşmesini beklerdim alacak olsam.

5 Beğeni

Fiyatı görünce tek cilt basmaya karar vermişler diye düşünüyorum. :expressionless_face:

Büyük ihtimal serinin diğer kitapları da tekrar basımlarda tek cilt olur. Bir yazar nasıl yönetilemezin cevabı niteliğimde işler yapıyor Akılçelen.

5 Beğeni

Tek cilt 750 ise ok bu arada, iki cilt yapacaklarsa kafayı sıyırmışlar. Gerçi tek cilt yapmaları da devamlılık açısından berbat bir karar olacağından yine iyi değil.

1 Beğeni

Tek cilt sanırım çünkü 1400 syf yazıyor açıklamasında. Fakat son kitabında kapak değişikliği yapmalarından dolayı çoğu okuyucuyu itecekler gibi

1 Beğeni

Bende de 192 sayfa yazıyor. Ayrıca satıcı Amazon ve yayınevi değil. Başka birisi satıyor. Resmi satıcının listelenmesini beklemekte fayda var.

3 Beğeni

1400 sayfa karton kapak nerden baksan rezalet ya. Nefret ediyorum çok kalın kitaplara sert kapak yapmayanlardan.

2 Beğeni

Amazon olanında öyle ama ben ilk olarak kendi sitelerinden kontrol ettim

2 Beğeni

Büyük ihtimalle dağılacak kitap :sweat_smile:

3 Beğeni

Ben direkt görsel üzerinden konuşuyorsunuz sandım hocam. Kendi sitesinde fiyat nedir acaba?

3 Beğeni

3 Beğeni

Yani bu yayınevi bu dünyadaki sınav cidden. Ellerinden hiçbir şey düzgün gelmiyor. Tester diye açmışlar sanki.

4 Beğeni