Brandon Sanderson

Böyle bir çalışma yürütülebilir ancak önce hangi konuları ve ne şekilde anlatacağımıza karar verelim. Türkçe metini yazalım ingilizceye aktarması kolay olur. Nasıl yollanacak gibi her şeyi detaylı rehber yaparız.

1 Beğeni

Pegasus Yayınları’na 2012 yılında “The Sword of Truth” serisi için her hafta e-posta atmıştım. Bırakın otomatik cevabı mesaj bile yazmadılar. Son attığımda e-posta gitmedi. Kayıtları okuduğumda e-posta adresimi kara listeye aldıklarını öğrendim. Telefon açtım karşıma çıkan bayana konuyu sorunca bir ton laf etti “Niye e-posta atıyorsun?” diye. Şimdi aynısını burada da yaşar mıyız bilmiyorum ama bence bir iki değil yazabilen herkes iyi kötü bir şeyler yazsın. Belki bir işe yarar.

2 Beğeni

Doğruluk Kılıcı serisinin şu anda Pegasus’tan çıktığını düşünürsek bir şekilde dikkate alındığınızı söyleyebiliriz bence.
Konuya dönersek, ben de bir planlama yapılabileceğini düşünüyorum; sonuçta ajans bu durumların farkına kendi kendine varmayacaktır.

1 Beğeni

İşinize karışmak gibi olmasın ama belki hem Türkçe hem de İngilizce açıklama metni olan bir imza kampanyası bir işe yarayabilir. Bu kampanya linkini de herkes basit cümlelerle ajansa, yazara vs. gönderebilir. 5000 kişi ses getirebilir mi? Belki ama 5000 kişi bulunabilir mi? Emin değilim.

Diğer açıdan içimden bir ses bana hep şunu fısıldıyor; eteri gider, beteri gelir. Ajans söz konusu yayıneviyle bağını kestiği noktada bir çarpışma yaşanabilir. Brandon Sanderson eserleri çeviri konusunda sorun yaratacak eserler denilebilir. Malazan serisi gibi bilinmezliğin denizinde yüzmeye başlayabilir. Kaldıkları yerden devam etmek yerine en baştan başlamak isteyeceklerdir. Bu da güncel eserlere bırakın iki seneyi on sene sonra ulaşmamız anlamına gelebilir. İki türlü de keyif kaçıran bir durum var ortada.

3 Beğeni

Daha önceden asistanlara ve yazara yazılırken imza kampanyası önerisi için bir işe yaramayacağı söylenmişti ama ajans ile iletişim daha kolay ve mümkün ise belki en azından sayımızı belli etmek açısından imza işi güzel olabilir? Burada kaç kişiyiz diyebilirsiniz ama biraz çevreye ve ilgisi olanları da sayınca biraz önemli bir orana ulaşabiliriz diye düşünüyorum. Neye göre önemli? Brandon Sanderson okuyan sayısına göre önemli. Sonuçta hepi topu kaç kişi okuyor değil mi?

1 Beğeni

Ben özellikle 2012 diye tarihi belirttim. Çünkü o tarihten sonra uzun bir süre Pegasus yayınlarından kitap almadım. Doğruluk Kılıcı 2 ve 3 çıkınca uygun bir kampanyayla kitapları aldım. Daha sonra @Agape’nin tavsiyesi doğrultusunda Fablehaven kitaplarını aldım. Biraz yazarı tanıyayım diye Öte Dünya serisi ve kargo ücreti ödemek yerine kitap alırım mantığı ile de Aurora Döngüsü kitaplarını aldım. Sonra Pegasus’un geldiği noktayı görünce çok sevindim. Baskı güzel, uygun kampanyayla alırsan fiyatlar uygun. Konu biraz dağıldı ama eleştirdiğimiz kadar güzel olan şeyleri de söyleyelim. İthaki’nin de aynı noktaya gelmesi dileklerimle. Geçen yıl ile başlayan İthaki’nin mevcut sorunlarına kadar hep İthaki bassın isterdim Brandon Sanderson kitaplarını ama şimdi İthaki ve Akılçelen uzak dursun basabiliyorsa Pegasus veya Alfa bassın olmadı Epsilon bassın diyorum.

@GkiraraJ Bence fantastik kitap okuyan kişi sayı ortalamasının üstünde. Okuyan olmasa Akılçelen’in mevcut baskıları ile ikinci, üçüncü baskıları yapabileceğini hiç sanmıyorum.

1 Beğeni

İlla brandon sanderson okuyan bir kesim olarak gitmemize gerek yok kuru bir kalabalık bize eşlik etse des getirmek için yeterli olur diye düşünüyorum.
Diğer yandan oathbringer ı kaç yıl bekledik ve önümüzde 4. Kitap var bir o kadar da onu bekleyeceğiz demek bu. Seri yeniden basılsa dahi eşit sürede ulaşabilir olacaklarını düşünüyorum. Denemekten zarar gelmez. Twitter üzerinden hastag dahi açılarak destek sağlayabilir düşüncesindeyim. Haydi dostlar bir iie kalkışalım :joy::joy:

1 Beğeni

Geçen sefer ben çok çabaladım. Arkadaşımı tehdit edip yazdığım Türkçe metni İngiliceye çevirttim. :roll_eyes: Bunu da yazarın posta adresine, twitter hesabına, instagram hesabına filan attım. Kuru bir yanıt aldım posta hesabından. Twitter için bir ara yine celallendik ve on-on beş kişi ancak olduk. Taş çatlasa yirmi kişiyiz. Yirmi kişiyle ancak kitaplığımıza bakıp toplu iç çekeriz. Öyle de yaptık sanırım. :slight_smile:

Bir metin hazırlayıp yayınevi, yazar, ajans kimi bulursam e-posta adreslerine belirli sürelerle e-posta atarsam siber tacizci (stalker kelimesinin @Nemo tarafından yapılan Türkçe karşılığını kullanayım dedim. https://forum.kayiprihtim.com/t/dijital-dunyanin-kelimeleri-artik-turkce-rt-degil-sektirme/19119/7?u=silence) konumuna düşer miyim bilmiyorum. Bir sonuç alınabilecekse denemek lazım belki de. @cankutpotter haklıysa Pegasus’ta işe yaradıysa belki Brandon Sanderson’da da yarar.

1 Beğeni

Geçen sefer beş-on kişi e-posta da attık ama gelen cevap hep klasik oluyor. Mutlaka cevap geliyor ama sürekli aynı şeyler. Brandon Sanderson’un hesaplarına asistanı bakıyor ve asistanı da hep aynı şeylerden bahsediyor. Üstelediğinizde de cevap filan gelmiyor. Bir sene içinde değişik yollar denedik. İngilizce bilen bilmeyen forumdaşlar belli bir metni e-posta olarak attık, olmadı. Twitter’dan yüklendik yine olmadı. Denemek istersen elbet deneyebilirsin ama Brandon Sanderson’un e-postalarına asistanları bakıyor. Kendisine hiç ulaşmadan bertaraf ediliyorsun. Twitter’dan ise hiç geri dönüş gelmiyor. Öyle arada kaynıyorsun gibi bir durum var. Bir senede bir arpa boyu yol alamadık. Kendisi canlı yayın yapılan bir Youtube programına katılsa ve orada sorsak büyük rezillik gibi geliyor. Artı bir de bunu kollamamız lazım.

Yazar aktif Reddit kullanıyordu diye hatırlıyorum. Belki Reddit’e yazsak kendisi görebilir. İmza toplanacaksa herkes kitapları okumayan arkadaşlarına durumu anlatıp onlardan da imza istesin. Böylece sayıyı ciddi arttırabiliriz. Hatta ekşisözlük yazarı olan biri akılçelen rezaleti başlığı bile açabilir buradaki diğer yazarlar da destek verip gündeme çıkarabilirler.

3 Beğeni

Bence çok umutsuz bir durum. Hiç hype olmadı bende. Yayınevinin umutsuzluğu bana sirayet etti resmen. Hepi topu 10 15 taş çatlasın 50 kişi çıkarız. Adam Türkiyede okunmuyor ki neden uğraşsınlar. Bu devran böyle sürer. En iyi ihtimal burada bizi duyan baaaazı yayınevi temsilcileri ellerini taşların altına sokup belki başka yayınevine geçmesini sağlarlar. Öyle birşey olursa yeniden farklı kapaklı, ciltli nasıl olursa yeni bir baskısı çıksın hepsini tekrar alırım.

1 Beğeni

Buna varım. 20 sayfayı çevirecek zamanım olur :smiley: Haftayadan itibaren çarşı iznim var. Çıktı alır boş kaldıkça çeviri yaparım.

1 Beğeni

N’oldu be? Askerden mi kaçtın? Ne işin var senin burada? :joy:

Yok be yaa. :smiley: Hastaneye sevk olmuştum. İşlemler bitti, servis 16:30’da geleceği için internet kafeye kaçtım :smiley: :smiley:

1 Beğeni

Kitap götürebilir mi bari. Askeri kütüphaneler cok guzel yerler olabiliyor ona göre

1 Beğeni

Acemi birliğine değil usta birliğine götürebilirsin. Acemiliğede götürürsunde okumak için pek fırsatın olmaz. Usta birliğinde çarşı izninde alıp birliğe sokabilirsin. Bazı yerlerde toplanıp bölük komutanının imzasından geçiyordu sadece.

2 Beğeni

Çıkardığım notları belirteyim;

1-Fırtına Işığı Arşivi(FIA) 4. Kitaptan sonra 5. Kitaba kadar 3 yıl bekleyeceğiz. 5. Kitap 2023 de çıkacak.

2-Seneye FIA 4’ü yaz ortasında toparladıktan sonra Sissoylu 7. Kitap ve Skyward 3. Kitaba yoğunlaşıp sene sonuna kadar toparlamak istiyor. Wax and Wayne 4. Kitap için en geç 2022 tarihini veriyor.

3-Devamında FIA 5. Kitaptan sonra Sissoylu 3. Çağa yoğunlaşacağını ve sonra FIA 6. kitaba geçeceğini söylüyor.

4-Daha ilk 2 cildini okuyamadığımız “Büyük cosmere projelerinin arasında rahatlamak için” için yazdığı Skyward serisinin 3. Cildi için 2021 tarihini veriyor.

5-Çizgi roman olarak planlanan Dark One için bazı hazırlanmış sayfalar paylaşılmış. Yayın tarihi yok ama çok beklemeyecekmişiz.

6-Alcatraz 6. Kitap neredeyse tamammış ama biraz daha editoryal süreç vs beklecekmiş.

7-Elantris ve Warbreaker üçlemeleri için FIA 5 ve Sissoylu 7’ den önce hiç bir yeşil ışık yok.

8-Beyaz Kum çizgi roman üçlemesi tamamladı ancak karanlık tarafta geçecek bir üçleme daha düşünülüyor ancak zaman belli değil.

9-Ritmatist 2 için tarih yok beklemeye devam.

10-Lejyon ve Reckoners serileri tamamlanmış olmalarına rağmen güzel şeyler olabilir diyerek açık kapı bırakmış.

11-Oathbringer içinde Shallan ve Wit arasında geçen Yukarı Bakan Koz hikayesini çocuk kitabı olarak 4. Kitapla aynı zamanlarda yayınlayacaklarmış.

12-Cosmer’i toplamda ana serileriyle birlikte 35 kitap olarak düşünerek ve şimdiye kadar 11 kitabı 15 yılda çıkardığını hesaplayarak 74 yaşında tamamlayacağını hesaplamış :scream::scream::scream:.

Yayın tarihleri genel olarak aşağıdaki gibi toparlanmış.

• The Original audio novella: 2020
  • Stormlight Four: Fall 2020
  • Skyward Three: Summer(?) 2021
  • Wax and Wayne Four: Fall(?) 2021
  • Alcatraz 6: 2021–2022
  • Dark One Graphic Novel: 2021–2022
  • Skyward Four (final book): 2022
  • Stormlight Five: Fall 2023
13 Beğeni

Adam artık aşmış, nasıl bir seviyede yazıyor bilemiyorum.

4 Beğeni

Dilimize çevrilmeyen çıkmış lejyon kitapları mı var yoksa 3. son kitap mıydı? Hiç son kitap gibi durmuyordu çünkü. Ritmatist umudum yoktu ama en azından artık tarihi belli olsa hoş olacaktı. :pensive: Alcatraz çıkana kadar ingilizce okuyabilecek seviyeye gelirim diye düşünüyorum. O açıdan biraz rahatlama geldi. -Her ne kadar hemen okumak istesem de.- Sl5 yazmadan Wax and Wayne geçmez diye düşünüyordum aralarının açık olmayacak olması mutlu etti. Elantris ve Warbreaker için zaman uygun gibi geldi ama yazar 15 senede 11 kitap yazdım dese bile ilk kitapların arası tarih olarak şu ana göre açık değil miydi? 75 yaşından erken bitirir gibi hissediyorum. Kendisinden iyi bilemeyiz sonuçta ama 75 diye bakınca çok uzak geliyor yahu. :roll_eyes: Şimdi düşününce sl4 olmasa da diğerleri çıkana kadar ingilizce okuyabilecek seviyeye gelirim bence. Elveda Akılkaçıran zulümü.

Anlamadığım bir çok noktayı güzelce aktarmışsın çok teşekkür ederim değerli bilgiler için.

4 Beğeni