“Sen hep rüyalarının peşinden gittin. Ruhum ağlıyor. Elveda, ağlayan ruh. Rüyalarım… hep seni izleyecek.”
10 gündür Sissoylu okuyordum, dün itibariyle bitirdim ilk kitabı, gerçekten çok beğendim. İkinci kitabıda sipariş etmiştim (küçük boy) ciddi anlamda yazı boyutundan rahatsız oldum. Bulunduğum şehirde geçen gün normal boyutta olanı gördüm. Şöyle biraz araştırdım resmen bütün kitaplarında her basımda boyut değiştirmiş Akılçelen. Şimdi gidip Sissoylu ikinci kitabını normal boyutta alsam bile bundan sonraki kitaplar küçük basım mı ?
Evet, baskısı tükenen eski ciltler ve yeni çıkacak olan kitaplar küçük olacak. Sissoylu 6 kadar büyük bulma ihtimaliniz var lakin 7 öyle ya da böyle küçük çıkacak.
Arcanum Unbounded çevirisiyle ilgili aklaçelmetakan yayın evinden herhangi bir bilgiye sahip olan var mı?
Zamanında Oathbringer’dan önce veya hemen sonra çıkacak demişlerdi. Oathbringer çıktıktan kısa süre sonra yakında yeni bir brandon sanderson kitabı basmayı düşünmüyoruz demişlerdi. Şimdi ne düşünüyorlar bilmiyorum.
Şöyle bir okuma sırası araştırması yaparken redditte şu sıralamayı buldum:
- Elantris
- Mistborn 1-3
- Emperor’s Soul
- Warbreaker
- Stormlight Archives 1-2
- Mistborn 4
Sanırım Emperor’s Soul Türkçe çevirisi bulunmayan kitaplarından ? O yüzden Sissoylu 1-3ten sonra Savaşkıran’ı okumayı düşünüyorum. Bu sıralama evrene giriş için doğru mudur acaba ?
Ben evrene kralların yolu ile girmem dışında elantris, sissoyluların hepsi ve savaşkıran şeklinde okumuştum. En sona ise sl bırakmıştım. Lakin savaşkıran, parlayan sözler ve oathbringer arasında okunuyordu sanırım. Sıralama; elantris, sissoyluların hepsi, sl1-2 savaşkıran ve sl3 şeklinde yani. Tabii çeşit çeşit okuma tercihleri de var kitapların çıkış sırası gibi.
Eh sanırım bende Sissoyluların hepsi sl1-2 savaşkıran şeklinde giderim o zaman. Sissoylu serisine batmış durumdayım şuan en iyisi çıkana kadar devam etmek 
Savaşkıran parlayan sözlerden önce olacak şekilde okursanız daha iyi olur.
Savaskıran’ı Sissoylu’dan sonra okuyabilirsin sıkıntı yok. Yazım sırası da öyle zaten. Tek bilinmesi gereken Parlayan Sözlerden önce okunması gerektiği. O kadar.
Okuma sirasi falan yok. Kitaplari ana hikaye itibariyle birbirine baglayan birsey yok. Sadece bir kac yan karakterde baglanti var diye birseyler mevcut ama onda da sadece savaskiran ve firtina isigi arasinda acik secik bisey var. Yoksa o bile zorunlu degil.
Çok teşekkür ederim uğraştığınız için. Tahmin ettiğim gibi çöp etmişler şiirin tüm özelliğini. Gerçekten işini bilir bir yayınevine geçmesi lazım Sanderson telif haklarının.
Brandon Sanderson yıl bitmeden kitabı bitirmek için yazma maratonu başlatmış. Her saat başı twitter hesabından güncelleme paylaşıyor.
En son paylaştığı 10. Saat güncellemesi şöyle;
https://twitter.com/brandsanderson/status/1211909166970724352?s=21
10 saatte 13.300 kelime bitirmiş. 21 bölüm yazmış. 7 bölüm sonra kitap bitiyor diyor.
Bu adam insan olamaz değilmi? ![]()
Fırtınaışığı serisinin dördüncü kitabını.
Hani cidden, bu adam deli, bildiğin deli yahu!
Yeni paylaştığı gönderide normal hızının bu olmadığı daha önceden bu bölümler için bir altyapısı olduğu için bu kadar hızlı yazabildiğini normalde günlük hızının 2-3 bin kelime olduğunu yazmış.
Yok hayır adam 14 bin kelimeyi devirmiş durup arada bir de açıklama yapıyor. Bırak bizi sen dostum sen işini bilirsin devam et maratonuna .![]()
![]()
https://twitter.com/brandsanderson/status/1211921125271191553?s=21
Grrm ve Patrick keşke bu adamdan örnek alsa…
Kitabın adı belli olmuş muydu?
Rhythm of War(Savaş Ritmi)