Brandon Sanderson

Okuyamayanlardan ziyade adını duymayanlar var. Reklamı bile doğru dürüst yapılamadı. Şu ülkede reklam yüzünden binlerce satan ne saçma sapan kitaplar gördü bu gözler. Dünya tarafından da artık popülerleşmiş bir yazarın ülkemizde satmıyor olmasının tek müsebbibi yayınevinin başarısız yayın politikasıdır. Tekrar diyorum işini bilen bir yayınevinin elinde Brandon Sanderson liste başına çıkar ve hak ettiği yer de orasıdır.

13 Beğeni

Eğer gerçekten işin altından kalkabileceğine inandığım bir yayınevi alırsa -Alfa, Pegasus, özel olarak sevdiğim Deli Dolu vb.- kesinlikle en başından ben de kitapları almaya hazırım.
Ek: Şu an acayip yükseldim. İnşallah boşa umut etmiyoruzdur.
Ek 2: @agape forum üyelerine bir ültimatom mu versen acaba, kitapları alırım demeyenleri kurbağaya falan mı çevirsen ? :grimacing:

9 Beğeni

Peki benim sorum ise şu, yeni yayınevinin telif görüşmeleri, çeviri süresi gibi sorunlar (bu büyüklükte kitaplar için en az 6 ay) 1, 2 ve 3.kitapların tekrar basılması derken, 4.kitabı ne zaman görürüz? 2025? Ben kendim için demiyorum, hepinize katılıyorum akılçelen olduğu için almıyorum, ingilizce okuyorum. Ama 10 ay sonra 4.kitap gelirken, o kitabı bekleyen ve akılçeleni sorun etmeyen okurlar ne olacak? Yeni yayınevinin güncel kitabı yakalamasını mı bekleyecekler, akılçeleni sorun eden bizler yüzünden? Bence değişsin, türkçe olarak hepsini tekrar alırım. Ama yeni yayınevi ne kadar hızda çevirip yayınlayacak sorularının cevapları önemli. Çünkü dediğim gibi akılçeleni sorun etmeyen okurlar da var.

1 Beğeni

Aman Allah’ım :hushed: Ben yine Akılçelen’e sövüyorlardır diye başlığa girmedim. Tamam yine sövmüşler ama bu nasıl bir haberdir :sob::sob::sob: nolur olsun bu iş

6 Beğeni

Benim oyum pegasustan yana. @Everfever kardeşim bu işe el atacaktır yada bizi aydınlatacaktır. Nasıl olur veya olmaz diye.

8 Beğeni

Yalnız arkadaşlar şunu da unutmayın; başka bir yayınevine geçmesi halinde kitaplar en baştan çevirilip basılacağı için iki-üç sene zaman alacaktır güncele ulaşmaları. Belki daha bile fazla olabilir. Ha bu durum bizim için farklı olur mu bence olmaz. Neden olmaz? Çünkü zaten akılçelen 2 senede bir kitap çeviriyor. Skyward yok, Edgedancer yok… Dördüncü kitap çok yakında hazır olur. Onun da gelmesi muhtemelen iki seneyi bulur. Zaten Brandon dördüncü kitaptan sonra bir sene Fırtına Işığını yazmayacaktı diye anımsıyorum. Bu da bizim kazancımız olabilir.

Diğer açıdan dördüncüyü bekleyen arkadaşlar için dördüncü çevirilip sonra baştan başlanabilir seriye. Bu da okuyucuya yapılacak bir incelik olurdu.

Umut verici haberler olsa da ben yine de çok umut etmiyorum.

8 Beğeni

Nevernight kalitesiyle basarlarsa bir de, yeme de yanında yat

6 Beğeni

Eğer olumlu geri dönüş yapan olursa bir imza kampanyası başlatılabilir Change sitesinde. Herkes de paylaşım yaparsa hesaplarında epey bir kitleye ulaşabiliriz diye düşünüyorum. Biraz sabretmemiz gerekecek yalnız.

1 Beğeni

Eğer yayınevi değişirse artık edilgen durumda olmadığımızı yayınevleri de kabul etmiş olacak. Ben Akılçelen’den dolayı Oathbringer’ı almadım Brandon Sanderson okumayı bıraktım. Biz Akılçelen’i istemiyoruz diye bu konuda şikayeti olmayan kişilerin mağdur olmasını istemem. Yayınevi değişirse benim talebim ilk 3 kitaptan önce 4. kitabın çevirilmesi yönünde olur. Akılçelen’in 3. kitabını almam alan yayınevi kendi çevirileri bitene kadar da seriyi okumam. Yeter ki değişsin. Sonrasını sonra düşünelim.

7 Beğeni

Onaylıyor ve katılıyorum.

1 Beğeni

Aslında önceki çevirmenler ile tekrar anlaşılır ufak bir cila çekilebilir? Gayet mantıklı. Sonuçta yeni yayınevi adam akıllı başlarsa çevirmenleri de iyi beslerse herşey rayına girer.

3 Beğeni

Akılçelen yüzünden Brandon Sanderson okumayı bırakmış birisi olarak ben ciltler ve çeviri uyumsuz olacakları için yeni yayınevinde tüm kitapları yeniden alırım.

Mevcut koşullar, yapılan işler nedeniyle @alfakitap 'ın almasını temenni ediyorum.

13 Beğeni

Bu işin altından kalkabilecek yayınevi bana göre öncelikli olarak Pegasus’tur. En azından seriyi yarıda bırakmayacaklardır.

B.Sanderson kitaplarıyla ilgili olumsuz (çeviri konusu, çevrilmeyen kitaplar) yorumlardan dolayı almamıştım kitapları. Yayınevinin değişmesi durumunda ben de seriyi alırım.

8 Beğeni

Olumsuz görüşlerden dolayı ve kitap formatlarıyla oynadıkları için girmediğim serilerden. İyi bir yayınevi baskısı ile alırım mutlaka.

3 Beğeni

Dördüncü kitap meselesi gerçekten sıkıntıya düşüyorsa da burada Edgedancer ve Skyward kazancımız olacaktır bence. Belki Fırtınaışığı serisi dört kitap olarak hep birlikte piyasaya sürülebilir. Akılçelen’in çevirmenleriyle anlaşılmalı mı bilemem ama burada bizi bekletecek tek seri maalesef Fırtınaışığı. Elantris zaten tek, Savaşkıran da öyle, Sissoylu’nun halihazırda altı kitabı da güncel olarak çıkmış durumda.
Bana kalırsa son yıllarda Pegasus @Everfever ve epsilon @melisfalan fantastik edebiyat anlamında güzel işler ortaya koyuyorlar, bu iki yayınevinden biri yapsa içim rahat alırım. Delidolu da olabilir gerçi, hazır Diskdünyayı deli dolu bir şekilde basıyorken. :joy:

4 Beğeni

Brandon Sanderson kitaplarının akılçelen dışında hangi yayınevi tarafından basılırsa basılsın,Halihazırdaki şikayetleri gözönünde bulundurularak basılacakları için her anlamda daha nitelikli ve kaliteli baskılar olacağından şüphe etmem. Tüm Sanderson hayranlarının bu yayınevinden onca şikayeti karşısında bile okuyucuları görmezden gelmesi işleri bu raddeye getirmiştir bu da yayıncı firmada bir değişiklik olması gerektiğinin açık bir göstergesidir. Bu yüzdendir ki
Brandon sanderson kitaplarının başka bir yayınevi tarafından basılması durumunda tüm kitapların en başından alınması ve alacağım kaçınılmazdır.

5 Beğeni

Asla ama asla bir kitabın, farklı basımlarını alma konusunda kısıtlamam. Brandon Sanderson evreninin gerçekten hayranı olarak, bütün seriyi yeniden alırım. Yeter ki kalite, süreklilik ve yazarın kitapları için baskı çeşitliliği konusunda şüphemiz kalmasın. Bu yaşadıklarımızı yaşamayalım.

8 Beğeni

Reklamları iyi yapılıp 4 kitabı aynı anda çıkartma mükemmelliği yapılırsa atılan reklam başlıklarını ve ınsanları nasıl çekeceğini hayal edebiliyorum…

FANTASTİK EDEBİYATIN GÖZDELERİNDEN ROBERT JORDAN’IN MİRASINI DEVAM ETTİREN USTA YAZAR BRANDON SANDERSON’IN KALEMINDEN ÇIKMIŞ COSMERE EVRENİN GÖZDESI FIRTINA IŞIĞI ARŞİVİ ÇOK YAKINDA ***** YAYINLARI İLE SİZLERLE.

Fena yükseldim kendi kendime.

8 Beğeni

Epsilon editörleri bana kızmasın ama yıllar önce Martin’in kitaplarını böldükleri zaman kızmıştım, Sanderson bölme riski olsun istemem. Pegasus Witcher ile iyi bir sınav verdi ama bir eksikle her şeyi ciltli basan Pegasus Witcher karton kapak bastı.

Gönlüm ithaki der her zaman ama devam kitaplarını, işin sonunu getiremiyorlar.

Alfa son yıllarda olan pratigi ile bende öne çıkıyor

6 Beğeni

Sissoylu İlk üçlemeyi aldım, her baskıda boyut değişmiş ve kapakta ufak oynamalar var. Devamını almaya cesaret edemedim, yeni küçük baskılardan mı gelir yoksa bir büyük bir küçük mü olur güvenemiyorum. Şimdilik kaldı seri böyle, almak isteyip alamamak da kötüymüş.

İşinin ehli bir yayınevi haklarını almadıkça yeni kitaplarını almayacağım mecburen.

3 Beğeni