Ithakide nedense bir bağlanma sorunu var. Serilere bağlanamıyorlar.
Boyut ve kalite yüzünden yazarın 3 meşhur serisini almaktan vaz geçtim,okumayı erteledim. Güzel basılırsa ben de mutlaka alırım
Normalde bende olan bir kitabın başka baskısını almam ama Brandon Sanderson için bir istisna yapabilirim. Zaten bendekiler(eski baskılar dahil) parçalanıyor. Bu parçalanma sorunundan kaçınmak için ciltli basılırsa fiyatı hiç önemli değil kesin alırım.
Akılçelende kalırsa da 7 çevirmenle 2025’te ancak görürüz zaten.
Arkadaşlar herkes aynı şeyleri söyleyip durmuş. Hepimiz şikayetçiyiz ve yeni yayınevini deli gibi bekliyoruz.
Bence kendimize bir yol haritası belirlemeliyiz. Şahsi fikrim şu yönde;
1-Bir anket düzenleyelim ve öncelikle hangi yayınevinin bu işe girmesini istediğimizi netleştirelim. Yayınevi yetkililerinin biz gönüllüyüz demesinin olası olduğunu sanmıyorum. Bizim birini öne atmamız gerek.
2-Çoğunluğun ve mantığın birleştiği yayınevinin hakları alması için arkasında bir güç oluşturmak adına change.org adresinde imza kampanyası başlatalım ve buradaki tüm forumdaşlar olarak bu kampanyayı yayalım.
3-Fark edilecek bir sayıya ulaştığımızda yayınevi ile iletişime geçerek ve bu rüzgarda öncü olan @silence arkadaşımızın da desteğiyle Ajans’ın kapısını çalalım.
Daha sonrasında herkesin yeni basım kitapları alacağından eminim. Bir an önce harekete geçmeliyiz.
Bu noktada forumu en etkin ve aktif kullanan @Agape senden anket konusunda ve forumu ayağa kaldırma konusunda yardım istiyorum.
Yaparsan bu işi sen yaparsın .
Forumdaşlarımı tebrik ederim. Madem işi buralara kadar getirebildik bundan sonra anket, imza kampanyası vs her şekilde destek olmak gerekir. Yazarın haklarını başka bir yayınevi alır ve kitapları basmaya başlarsa(lütfen olsun)çıkacak tüm Brandon Sanderson kitaplarını alacağım. Bana kalsa Alfa veya Pegasus alsın isterim.
Katılıyorum. Böyle bir yol haritası çizmek gerek.
Limon sıkan geldi açılın. Yapılırsa iyi olur tabi ama bu işin sonu yaş bence. Bir de şu var. Kaç kişi yeni çıkan kitapları alır? Ben elimde olan kitaplar şu saatten sonra değiştirmem(Oathbringer hariç) net olmak gerekirse, özellikle fiyatlar bu derece artmışken. Hadi siz değiştirdiniz, geri kalan okurların hepsi aynı şeyi mi düşünür? Yayınevi bu topa girer mi? Neredeyse oldu bitti gitti diyeceksiz gibi. İnşallah dilediğiniz gibi olur, ne diyeyim.
Sadece yeni çıkan kitapları alacak eski okuyucu değil ki ama olay. İyi bir reklam ile Akılçelenin elinde ki hâlihazır okuyucudan çok daha fazla kişiye ulaşılabilir diye düşünüyorum.
Bende Brandon Sanderson okumayı Akılçelen yüzünden bırakanlardanım. Yeni bir yayınevine geçerse inşallah geçer fiyata bakmadan tüm serileri tekrar alırım.
fikir önerisi: oyun sektöründe, oyun piyasaya sürülmeden çok öncesinde ön sipariş yapılıyor. bu sayede hem geliştiriciye maddi destek sağlanıyor hem de geliştirici ne büyüklükte bir kitlenin beklediğini öngörebiliyor.
alfa/pegasus vb. büyük yayınevleri belki bu yöntemle ilerlerse, kitabın ne kadar satacağına dair bir fikirleri olur.
Evet ama bu dediğinizin olması için yayınevinin hakları alması gerekir. Hakları almadan böyle bir şey yapma şansları yok. Alırsa da zaten bunlara gerek kalmaz.
Anket yapalım diyecektim bende. Konunun biraz daha duyulmasını bekliyordum. Anket hazırlanır sıkıntı yok ancak önemli olan bu ankette mevcut bütün yayınevlerini oylayacak mıyız? (Malum hariç) Eğer öyleyse ben bütün yayınevi isimlerini bilmiyorum. Birisi gönderebilirse anketi hazırlarım. Gönderecek kişi kendi hazırlarsa da çok makbule geçer. Arkadaşlar anket yapmaktan ziyade önemli olan katılım. Eğer doğru bir sayıya ulaşamazsak bütün çabalarımız boşa gider. Mesela www.kitapyurdu.com’da Fırtına Işığı Kralların Yolu 663 kişi almış gözüküyor. Bizim en az bu kadar ankete katılım sağlamamız gerekiyor.
Hepsini oylamaya gerek yok. Alfa Epsilon Delidolu Pegasus ve çeşitlilik artması açısından, Panama
Tudem* Metis Monokl YKY İthaki* arasında bir oylama olabilir. Başka fantastik veya bilimkurgu basan yayınevi yok diye biliyorum.
Geçenlerde @EksikParca 'ya sormuştum. Bırakmazlarsa alamayız demişlerdi. Belki böyle yeni ve hevesli başka yayınevleri de olabilir.
Onlar daha yeni diye biliyorum adamlar daha fantastiğe yeni atılmışken şunu veya şunu alın diyemeyiz diye düşünüyorum.
Çınar yayınlarını da ekleyebiliriz listeye.
Nemesis ve hiç istemese de doğan grup da eklenebilir.
Brandon Sanderson telif ücreti çok olan popüler bir yazar. Üç ya da dört büyük yayınevi belirlemek daha mantıklı. Yalnız şu süreçte ben ankete gerek görmüyorum. Konuyu gören forumdaki temsilcilere biraz vakit tanımakta fayda var. Konuyu yetkili kişilere açmaları ve adım atmaları açısından. Acele edersek belki de çoktan adım atmış olan yayınevi vardır ve cevap bekliyordur. Fikirlerimizi belirtmekte fayda var ama anket için biraz daha bekleyelim derim. Eğer hiçbir yayınevinden ses çıkmazsa o zaman oylama açarız.
Ankete tüm yayınevlerini eklememize gerek yok. Bu mecrada kendilerini ispatlamış ve takdirimizi kazanmış yayınevlerinden bir tercih yapmamız lazım. Anketi çok fazla çeşitlendirirsek oylar dağılır ve pek sağlıklı bir sonuç elde edemeyiz.
Anketin çok oy toplamasına gerek yok ki toplayacağına inanıyorum. Asıl önemli olan karar kılına. Yayınevini ikna etmek için güçlü bir imza toplamamız gerek.
Anket okuyucuları görmek açısından yayınevinin iştahımı arttırmak için çok faydalı olabilir. Ve yayınevinin alması açısından güzel bir baskı oluşturabiliriz. Yayınevleri de AA bu kadar destekçisi varmış o halde en azından bir girişimde bulunabiliriz diye düşünür. Öbür türlü hemen hayır deyip kestirip atabilirler. Yine de isz daha iyi bilirsiniz yetkililer ile pek alakam yok bu konulardan anlamam.
DÜZENLEME: Yetkililerin kararını beklemekte fayda var. Atıyorum X yayınevi “destek yüksekse biz girişimde bulunabiliriz” diyebilir. Ve ankette çıkan yayınevi buna yanaşmayabilir hatta iletişim kanalı açık olmayan bir yayınevi ankette yüksek oy alırsa plan başarısız olabilir. Önce yetkililer ne diyor ona bir bakalım. @silence
Ayrıca bir ekleme daha yapayım arkadaşlar. Yeni alan yayınevinin Fırtına Işığı gibi bir serinin ilk dört kitabını aynı anda satışa çıkartması çok fantastik bir durum olur. Kendisinin kitapları zaten 1200+ sayfadan oluşuyor. Üstelik çevirisi de öyle basit bir yazar değil. Bu tip kitapları yetkin bir çevirmen çevirmeli. Türe aşina olmayan çevirmenlerin elinde ne hale geldiğini gördük. Yetkin bir çeviri de vakit alır böyle kallafi eserlerde. Tek seriyi de tek çevirmen çevirmeli ki tutarlı olsun. Sanmıyorum ki bir oturuşta 5000-6000 sayfa köle gibi çevirecek birisi olsun. Her şey yavaş yavaş ilerler. Fantastik hayallere kapılmayalım hemencecik.
@abkaen Yetkililere biraz zaman tanıyalım. Eklediğin gibi X yayınevi bir adım attıysa onları da kırmış olmayız. Acele etmeyelim.