Brandon Sanderson

Stormblessed, Oathbringer… benim en çok endişelendiğim acaba hangi nüansları kaçırıyoruz?

@Kaan_Arslan Biliyorum öyle olduğunu ama epik fantastik bir eser sonuçta. Bu şekilde çevrilmesinin doğru olduğunu sanmıyorum. Vallano’nun-oğlunun-oğlu-Szeth yazsalardı daha dilimize uygun olurdu. Bu kadarını Google Çeviri de çeviriyor zaten.

2 Beğeni

Kaçırdığımız nüansların bir kısmını görmek için benim Spoilerlı Tartışma başlığına yazdığım teoriye bir bakın bence :grinning:. Ben bu teoriyi türkçeden okurken fark ettim. Sonra orijinal dilinden baktım ve çok daha derinlere indim. Türkçeden okuyunca bu kadar derin teori çıkmıyor. Sondan bir önceki mesaj olması lazım.

2 Beğeni

Mesele Türkçe okurken o teorileri çözebilmekte…

2 Beğeni

Sissoylu 3 de Dikiz’in Spook olması. Can Sevinç yerine Utku Önel.

5 Beğeni

Adamlar violet kelimesini bazen mor bazen eflatun olarak çevirmişler. Aynı kelime olmayınca fark edilmiyor işte.

3 Beğeni

Takılıyorum yahu. :slight_smile: Didiklemeye kalksak içinden çıkamayız. Ben Oathbringer belirsizliği çıktığından beri Brandon Sanderson okumayı kestim. :slight_smile:

4 Beğeni

Bence hepimiz artık Sanderson okumak yerine diğer binlerce kitabın sayfalarına dalalım. Beşinci günün şafağında yeni çeviri ve basımlar görürsek tekrar döneriz.

3 Beğeni

Sen o teoriyi yabancı forumlarda paylaşmıştın mı? Bence çok sağlam

1 Beğeni

Hayır. Ama ilk fark edince bakmıştım 17th shard veya Reddit’e kimse yazmamış. Bir ara yazarım.

1 Beğeni

Velhasıl, hangi yayınevi tercihiniz olurdu, öğrenelim:

• Pegasus Yayınları
  • DeliDolu Yayınları
  • Epsilon Yayınevi
  • Alfa Kitap
  • İthaki Yayınları
  • Metis Kitap
  • Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
  • Yapı Kredi Yayınları
  • Panama Yayıncılık

0 oylayanlar

4 Beğeni

İyi ki de yayınevlerinden haber bekleyelim dedim. :buyucu:

İş Bankası bassın bence. Hay klasikleri şeklinde bassın hatta. Bir cilti, bir de ciltsiz olarak. Tek tip. Sorun morun kalmaz.

5 Beğeni

İş Bankası fantastik basmıyor maalesef, pek yanaşacaklarını sanmıyorum açıkçası.

1 Beğeni

Evet, bence de basmıyor.

Yayınevlerinden ses çıkmıyorki. Gerçi ankette Epsilon’a oy veren iki kişiden biri @Fahrettin bey. İlgilendiklerini mi anlamalıyız? Bilemedim.:thinking:

2 Beğeni

@Elend oy kişisel tercihim tabi ki yayınlamak ve okumak isterim.
Ama şayet bu iş olursa bile uzun vadede çözülebilecek bir iş olur.
Hemen bir kaç gün veya bir haftada olabilecek bir şey değil.
NOT: Şayet yabancı ajans ve buradaki temsilcisi serbest bırakırlarsa ne olacak bakalım.
Hayırlısı ve inşallah

17 Beğeni

Peki sizce biz yazarın türk hayranları ve okurları olarak bu süreç için neler yapabiliriz?

1 Beğeni

Muhteşem bir haber. Doğru dürüst bir yayıncısı olmadığı için sadece Steelheart adlı kitabını okumuştum Sandersonın. Pegasus veya Alfa yayınevi gibi işine değer ve önem veren yayınevlerince basılırsa, uzun dönem okuyamayacak olsam da çıktığı gibi alırım. Witcher için de böyle yapmıştım. Yeter ki okur kitlesinin farkına varılsın.

3 Beğeni

Instagram üzerinden Akılçelen’e baskı mı kursak? Ya ters teperse

1 Beğeni

Bu mesaj arada kaybolmasın. Sona sabitleme yapılabiliyor mu ? @Agape

1 Beğeni

Böyle bir seçenek mevcut değil maalesef.