Sanırım evet. Sonrası da biraz hakları alacak yayınevine bağlı, kitapların çıkışları belki gecikecek ama daha iyi çevirilerle geleceğini umarım. Neyse, bakalım…
Dün yayınevini arayıp sordum ve hiçbir şekilde şuan için yeni bir BS kitabı gelecekte olmadığını söylediler. Yetkililere bildirelim. Yani ne çeviri yapılan nede planlanan bir yeni bir kitap haberi yok.
Forumda bile 10 Sanderson okurunun 6’sı Fırtına Işığı Arşivi 3. kitabı almadı. Yayınevi zaten kitabın satışının az olduğundan şikayetçiydi, kendileri için de okurlar için de en iyisi Sanderson’un haklarını bırakmak olur.
Bir senede en az 2 veya 3 kitabi çıkan yazar icin hic plyanlari yokmuş öyle mi. Umarım bu rezilliği hala takip ediyordur Jashua Bilmes yetkilileri.
Please do something!!
Aynen bana söylediği şuan BS hakkında herhangi yürüyen bir gelişme olmadığı idi.
Arkadaşlar çabanızı takdir ediyorum gerçekten harikasınız. Ben de Akılçelen yüzünden Brandon Sanderson okumayanlardanım, iyi bir yayınevine geçerse destek vereceğim kesin. Benim gibi düşünen çok kişi olduğundan da eminim.
Çok yazık gerçekten. Madem öyle hakları ajansa iyade etsinler, bu işi gerçekten yapacak bir yayınevi alacaktır nasıl olsa.
Oathbringer’ı almamak için o kadar çok çabaladım ki. Birkaç şanslı arkadaş kitabın çok kötü olmadığını söyleyince mağazada kurcaladım, çatur çutur sesler gelince artık sığabildiği rafına geri bıraktım. Yeni bir yayıneviyle yeniden yayımlanırsa umarım heyecan duyarım çünkü Fırtınaışığı Arşivi’ne yeniden başlamak için Kralların Yolu’nu elime aldığımda aslında okumak istemediğimi fark ettim.
Aslında beklediğimiz son gelişmeler ışığında bir yayınevinin çıkıp “Brandon Sanderson artık bizimdir!” demesi. Bunun için de sabretmemiz gerekecek zaten bugüne dek bu sinir harbi içinde iyi bekledik. En azından içimizde endişe olmadan gönül rahatlığıyla bekleriz. Bu şekilde psikolojik şiddet var resmen ortada.
Madem öyle bıraksanıza annem hakları. Acaba bize uyuz oldular da vermiyorlar mı diyeceğim ama külliyen zarar yani bu da. Madem basmayacaksın neden Skyward serisinin filan da alınmasına karşı çıkıyorsun. Anlamak güç gerçekten.
Nasıl bir keşmekeşin içindeyiz anlamıyorum. G. R. R. Martin, Scott Lynch, Patrick Rothfuss yazmaz, bezdirirler. Brandon Sanderson yazar, yayınevi bezdirir.
Resmen kara mizah var ortada ya. Arkadaşlar ya benimsin ya dopraan metodunu uyguluyor herhalde, biz basmıyorsak kimse basmasın mantığı.
Haber beklerken kayıp rıhtım halkı (temsili)
Ben fotoşok (20 karakter)
Uygun fiyata photoshop işleri için dm’den menajerime ulaşabilirsiniz
Ben muhtemelen bu topun altında kaldıklarını ve ezildikçe ezilediklerini düşünüyorum. Çok fazla dayanamazlar bu baskıya.
Kendilerini zaten yıllardır mahvediyorlardı aslında. Oathbringer sadece sürecin patlama noktası oldu hepsi bu.
Kralların yolu da Parlayan Sözler de bir buçuk iki senelik aralıklarla çıkıyorlardı ve çevirileri de Oathbringer’dan daha iyi değildi. Yayınevi her zaman kitabın kalınlığını öne sürerek bahaneler buldu, gerçek bir çözüm üretmeye hiç yaklaşmadı.
Amin, inşallah. Çöp ettiler yazarı. Üçüncü baskıya giren kitapta editörlük anlamında bir değişme yok. Yazılar karınca duası gibi. Göze zararı olmasa dahi bir sayfaya dört sayfayı sıkıştırmak göz zevki açısından kahredici bence. Umarım hakları bırakırlar. Ve hakları hakeden birisi alır. Ben de maddi gücüm yettiğince tüm kitapları almaya çalışacağım o halde.
O değil de bugüne dek hep Oathbringer baskısını incelemiştim. Bugün denk gelince Parlayan Sözleri incelemeye çalıştım ama 30 santimetreden bile okunmuyordu. Gözlerim şaşaladı.
Büyük Sissoylu baskılarını okudum ve yazara hayran kaldım ama o küçük Fırtına Işığı baskılarını almaya elim gitmiyor. Keşke değişse de gönül rahatlığıyla alabilsek. Bastır KayıpRıhtım.
Ben tamamen baskı kalitesindeyim. Okunamaz derecede küçük dendiği için aklıma öyle kazınmıştı ama dün incelediğimde yazı boyutu okunamayacak derecede değildi bence. Uzun uzun okurken gözü yorabilir ama orası ayrı tabii.