Brandon Sanderson

Hangi yayınevi olursa olsun fark etmez, seriyi hakkıyla basamıyorsa, seriyi bitiremiyorsa haklarını bıraksın bence. Okuyucuya bunca yıl işkence etmenin gereği yok.

6 Beğeni

Gerçek mi bu ? Lütfen öyle olsun .

1 Beğeni

Hayır. Yirmikarakter

1 Beğeni

Kimse farketmedi çok gerçekçi yapmışım :smirk:

2 Beğeni

Telefon ekranın da belli olmuyor da , pc den bakınca çok kötü duruyormuş :smiley:

1 Beğeni

Hocam dur moral bozma :smile:

1 Beğeni

Buraya uzun zamandır gelmiyordum ve baştan sona okudum konuyu yarım saat boyunca. Akılçelen sağ olsun, bu konuyu başlı başına fantastik bir hikaye haline getirmeyi başardı. Önce umutsuzluk, sonra bir umut ışığı falan. Umarım hikayenin sonu bizim için mutlu biter ve kötü adam Akılçelen yayıncılık yenilir.

Bu arada İngilizce not yazan arkadaşlara bir tavsiyem var, İngilizce ve Türkçe mesaj yazacağınız zaman, ilk önce İngilizce mesajı yazarsanız iyi olur zira yabancılar ilk mesajı Türkçe görünce yazacağınız mesajı hiç okumadan sonraki kişiye zıplayabilir.

Yayınevi değişimi konusunda ben aeglos gibi düşünüyorum açıkçası. “Türk kafası” işleyebilir bu durumda. Yani işini doğru düzgün yapmamasına ve hakların elinde olmasını hak etmemesine rağmen sırf akılçelen’e “ayıp olur” diye harekete geçmeyebilir bazı yayınevleri. Umarım düşündüğüm gibi olmaz ve umarım profesyonelce yaklaşır firmalar.

Ayrıca ben “Brandon’ın hakları pahalı, buradaki çoğu kişi kitapları aldı, hakları alacak yayınevi risk alır” gibi yorum yapanlara katılmıyorum. Brandon Sanderson birçok kişi tarafından günümüz fantezi dünyasının kralı olarak kabul ediliyor. Kozmer evreninin hakları bir film stüdyosuna çoktan satıldı diye biliyorum. Nasıl ki Witcher kitapları şu an yok satıyor ve yakında Zaman Çarkı kitaplarının da dizisi çıkınca revaçta olacağı gibi, Kozmer ile alakalı çevrilecek film ve dizi olunca kitap satışlarında da ivme yaşanacaktır. Bu bakımdan bir yayınevi sahibi olsaydım, Brandon’ın boşa çıkmasını salyalarım aka aka beklerdim.

10 Beğeni

Kitapları pegasus alsın, çeviriyi cihan karamancı yapsın, editörü de mit olsun. Güzel hayal tabi.
Kim alırsa alsın sissoylular dahil hep 2ye bölünecek kitaplar ben buna eminim. Ama yine alırım. Ki ben sadece elantrisi okudum.diğerlerini de okurum onlar çıkartana kadar. Ki en yakın 2 senesi falan var seri ve hızlı hızlı çıkaracaklarsa. Tonla kitabı var çünkü.

6 Beğeni

Büyük olsa ikiye bölünmesine razıydım. Önceden çok karşıydım ama got okurken rahatsız etmedi açıkçası. Akılçelen ilk ikiye bölünecek dediğinde şiddetle karşı çıkmıştım ama keşke ikiye bölünse de ayni devam etselerdi. Ha onların ikiye bölmesi ikinci kısmi sonra çıkartmak olurdu orası ayrı. :bender:

5 Beğeni

Ben her türden bölücülüğe karşıyım, buna kitapları bölmek dahil. 1000 sayfa sayısı olan bir dünya kitap var bölünmeden basılan.

7 Beğeni

Yalnız şunu kaçırıyorsunuz ikiye bölününce de boyut küçülecekti. Aynı şekilde kalmayacaktı.

Benim bildiğim bölünseydi de 16x24 olarak basılacaktı. Valla alacak yayınevi isterse yüz seksen dokuz parçalık yemek takımı olarak bassın, yeter ki çevirisi ve editörlüğü temiz ve düzgün olsun. Bölünmüş bölünmemiş çok da fark etmez benim için.

5 Beğeni

Kendileriyle ilk konuştuğumda ikiye bölünme ve boyut küçültmeden bahsettiler. Daha haber foruma düşmeden bir ay öncesiydi sanırım. Ben şaka yapıyorlar filan sandım. :smiley:

1 Beğeni

Peki şeyi soracağım, mesela Bilge Adamın Korkusu kitabı da bir o kadar kalın, boyutları da benziyor diye biliyorum. Onda da punto sorunu var mı mesela? Bunu şundan soruyorum, diyelim ki yeni alacak yayınevi de 16x24 basmayabilir, küçük boyutlu olması başlı başına bir sorun yaratıyor mu bu kitaplarda okuma açısından?
Ekleme: Gerçi İthaki Patrick Rothfuss kitaplarıyla birlikte fantastik kitaplarının boylarını bir tık daha büyütmeye başlamıştı.

1 Beğeni

Punto sorunu yok açıkçası. Çok daha büyük kitaplar var ayrıca. Mesela Stephen King “O” kitabı gayet kalın.

2 Beğeni

Ne derseniz deyin ama özellikle epik fantezi kategorisinde bir kitabın ikiye bölünmüş halini almak, okumak içimden gelmiyor. Epik dediğin epik olmalı, ne o öyle ikiye bölmek falan… İkiye bölünmesini istese yazar ona göre yazar, öyle yayımlardı. Buz ve Ateşin Şarkısı’nın bölünmeden yayımlayacağının söylentisi dolaşmaya başladığında kitapları çıkardım elimden. Dikkat ederseniz kesinleşmeden, söylentiyle yaptım bunu, o derece karşıyım.

8 Beğeni

Brandon Sanderson’ın haklarını azat edene veya baskıları yenileyene kadar Akılçelen’den kitap almıyorum ben. Gerçi Sanderson’dan başka ne alınır ki oradan? :joy:

5 Beğeni

Brandon Sanderson gibi fantastik edebiyatta son dönemde hem popüler hem üretken olmuş bir yazarın telifini diğer yayınevleri (ithaki, pegasus, epsilon) nasıl kaçırmışlar veya telifini almak için niye ilgilenmemişler merak ediyorum. :thinking:

3 Beğeni

Brandon Sanderson’ın tanınmışlığı bildiğim kadarıyla Zaman Çarkı serisinden sonra tavan yaptı. Bu da 2000’li yılların sonlarına denk geliyor. Galiba ilgili yayınevi haklara bu tarihten öncesinden beri sahip ve bırakmıyor. Daha önce burada şu kadar yıllık ve markalı firmayız dedikleri söylenmişti. Diğer yayınevleri bu kadar eski değil ve o zamanlarda da bu yayınevlerinin durumunu az çok biliyorum. Daha yeni yeni sektörde bu kadar etkililer. Yani geçmişten gelen bir durum söz konusu.

6 Beğeni

Ayın 20’sinde tekrar yayın yapacakmış.

2 Beğeni