Brandon Sanderson

Fırtınaışığı Arşivi’nin 4. Kitabı Rhythm of War orijinal dilinde ön siparişe açılmış.
https://www.tor.com/2020/02/10/brandon-sanderson-stormlight-archive-book-4-title-revealed-rhythm-of-war/

Amazon pre-order linki

Ön sipariş fiyatı kindle için güncel dövizle 120 lira civarına denk geliyor.

7 Beğeni

Sissoylu serisinde şu ana hangi kitaplar ufak boyutla basıldı bilgisi olan var mı?

1 Beğeni

Bildiğim kadarı ile sadece 2. kitap cep boy kıvamında.

1 Beğeni

Sissoylu bir daha eski boyutunda basılmayacak mı ?

1 Beğeni

Bu bilgi kesin mi? Başka yayınevi mi aldı?

Sanırım biraz gündemin gerisinde kalmışım :slight_smile: ama bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.

1 Beğeni

Sonradan basılan kitaplar cep boy kitap boyutunda değil ki. Fantastik kitap boyutundan normal kitap boyutuna döndü. Cep boy kitap çok daha farklı bir şey. Teşekkürler bu arada cevap için.

1 Beğeni

Daha kesin değil. Detaylı bilgi için bu konunun 505. Mesajından başlayarak okuyabilirsiniz.

1 Beğeni

Başka yayınevi aldımı bilmiyorum ya.

Aslında Akılçelen’in bundan sonraki yaptığı tüm baskıları küçük boy yapacağını belirtmek istemiştim.

1 Beğeni

Eski boyutundan şimdi ki haline geçince cep boy gibi oldu demek istemiştim. Ben de biliyorum cep boyun farklı olduğunu. Rica ederim.

1 Beğeni

Daha önce hiç Brandon Sanderson okumadım. Tavsiye var mı?

1 Beğeni

Elantris veya Sissoylu ile başlayabilirsiniz

3 Beğeni

kardeşim bulursan bana da gönderirmisin ? :slight_smile:

1 Beğeni

OK, şimdi anladım. Ben tabi “Akılçelen basmayacak” ı görünce başka türlü anladım.

İnşallah okuyucular açısından en hayırlısının olacağı bir sonuç olur, keyifle okuruz Sanderson romanlarını. :slight_smile:

1 Beğeni

Fırtınaışığı Arşivi serisinin baskı kalitesi bir yana, font olarak gerçekten hayatımda hiç görmediğim kadar küçük bir font kullanılmış. Bu nedenle baskı düzeltilene kadar seriyi almama fikrim hala geçerli. Zaten alanlar, kitabın ortadan ikiye ayrıldığını falan da söylerken göz göre göre satın almak mantıklı gelmiyor. Yalnız gerçekten o ne biçim font öyle, serinin bir kitabını bitirdikten sonra gözleriniz mutlaka bozulur, zaten bozuksa da numarası yükselir kesin.

5 Beğeni

Brandon Sanderson ile DEX ne alaka, ben tüm haklar akılçelende diye biliyordum. Ayrıca DEX’in genel olarak çevirileri kötü diye kalmış aklımda nedense, haliyle sevinemedim, çok endişeliyim. :upside_down_face:

1 Beğeni

Kozmer ve Alcatraz kitapları Akılçelen’de, Steelheart Dex’ten çıktı. Bana kalırsa çevirileri de fena değil. Tamam belki çok mükemmel değil ama epiklerin isimlerinin çevrilmemesi dışında bir sorun yoktu bence Steelheart’da.

4 Beğeni

Anketin yapıldığı gün atmıştım ama pek takacaklarını sanmıyorum. Cam Şato diye bir seri var son kitap karton kapak olarak satışa çıktı, tutulan da bir seriymiş ama ekonomik sebepler öne sürüldü.

2 Beğeni

Üstteki videonun en sonunda Brandon Sanderson’dan bahsediliyor. 13 dk aşk-romantik kitapları dinlemek istemeyenler için…

3 Beğeni

Yakın zamanda Brandon Sanderson basmayı düşünmüyoruz diyorlardı ama bu sl dışında idi sanırım. Sl dışı olsa bile ama 2-3 seneye anca gelir zaten ki fanların baskısından ötürü el değiştirmez ise kendileri telifi bırakmayacaklarını söylediler birçok kere. Yani alsanız da almasanız da 2-3 sene olayı aklınızda olsun derim. El değişse de değişmese de benzer sürelerde gelir çünkü. :roll_eyes:

Tabii berbat baskıyı da göze almak lazım. Ben önermem şahsen.

1 Beğeni

Son kitabı almadım ama mağazada gördüm. Uzun süreli okumalarda gözü çok yarar. Yazılar küçük fontta, kağıt ince ve yoğun mürekkeple basıldığı için bir sayfada arkasındaki sayfanın yazılarının izleri var. Bence Brandon Sanderson okuyacaksan İngilizce biliyorsan İngilizce oku yoksa okuma. Okunacak bir çok kitap var. Başka limanlara göz atmanı tavsiye ederim. Diskdünya serisi çok övülüyor. Kitapların hepsi var ama daha okumaya sıra gelmedi. Hem de Delidolu seriyi bitirmeye kararlı. Yeni kitaplar çıkmaya devam ediyor sürekli.

Ekleme: Yayınevi 3. kitabı bölmek istemişti. Baskılardan dolayı bölememişti. Ancak alanlardan duyduğum kadarıyla kitap okurken kendiliğinden bölünüyormuş. Yani yayınevi kitabı her şekilde bölmeyi başardı.

14 Beğeni