Sonradan basılan kitaplar cep boy kitap boyutunda değil ki. Fantastik kitap boyutundan normal kitap boyutuna döndü. Cep boy kitap çok daha farklı bir şey. Teşekkürler bu arada cevap için.
Fırtınaışığı Arşivi serisinin baskı kalitesi bir yana, font olarak gerçekten hayatımda hiç görmediğim kadar küçük bir font kullanılmış. Bu nedenle baskı düzeltilene kadar seriyi almama fikrim hala geçerli. Zaten alanlar, kitabın ortadan ikiye ayrıldığını falan da söylerken göz göre göre satın almak mantıklı gelmiyor. Yalnız gerçekten o ne biçim font öyle, serinin bir kitabını bitirdikten sonra gözleriniz mutlaka bozulur, zaten bozuksa da numarası yükselir kesin.
Brandon Sanderson ile DEX ne alaka, ben tüm haklar akılçelende diye biliyordum. Ayrıca DEX’in genel olarak çevirileri kötü diye kalmış aklımda nedense, haliyle sevinemedim, çok endişeliyim.
Kozmer ve Alcatraz kitapları Akılçelen’de, Steelheart Dex’ten çıktı. Bana kalırsa çevirileri de fena değil. Tamam belki çok mükemmel değil ama epiklerin isimlerinin çevrilmemesi dışında bir sorun yoktu bence Steelheart’da.
Anketin yapıldığı gün atmıştım ama pek takacaklarını sanmıyorum. Cam Şato diye bir seri var son kitap karton kapak olarak satışa çıktı, tutulan da bir seriymiş ama ekonomik sebepler öne sürüldü.
Yakın zamanda Brandon Sanderson basmayı düşünmüyoruz diyorlardı ama bu sl dışında idi sanırım. Sl dışı olsa bile ama 2-3 seneye anca gelir zaten ki fanların baskısından ötürü el değiştirmez ise kendileri telifi bırakmayacaklarını söylediler birçok kere. Yani alsanız da almasanız da 2-3 sene olayı aklınızda olsun derim. El değişse de değişmese de benzer sürelerde gelir çünkü.
Tabii berbat baskıyı da göze almak lazım. Ben önermem şahsen.
Son kitabı almadım ama mağazada gördüm. Uzun süreli okumalarda gözü çok yarar. Yazılar küçük fontta, kağıt ince ve yoğun mürekkeple basıldığı için bir sayfada arkasındaki sayfanın yazılarının izleri var. Bence Brandon Sanderson okuyacaksan İngilizce biliyorsan İngilizce oku yoksa okuma. Okunacak bir çok kitap var. Başka limanlara göz atmanı tavsiye ederim. Diskdünya serisi çok övülüyor. Kitapların hepsi var ama daha okumaya sıra gelmedi. Hem de Delidolu seriyi bitirmeye kararlı. Yeni kitaplar çıkmaya devam ediyor sürekli.
Ekleme: Yayınevi 3. kitabı bölmek istemişti. Baskılardan dolayı bölememişti. Ancak alanlardan duyduğum kadarıyla kitap okurken kendiliğinden bölünüyormuş. Yani yayınevi kitabı her şekilde bölmeyi başardı.