Brandon Sanderson

Burası Türkiye dostlar. Hali hazırda kitapların yayıncısı varken kimse telif için rekabete girip düşman kazanmak istemez.

1 Beğeni

Benim bu saatten sonra Brandon kitapları ile ilgili merak ettiğim tek şey; acaba ingiltere ve amerika baskıları ile akılkaçıran baskıların boyutları aynı mıdır? :thinking:

1 Beğeni

Yurtdışında özellikle satan bir kitabın envai çeşit baskısı yapılıyor. Fırtınaışığı gibi devasa bir serinin bile cep boy, orta boy (iki cilt halinde), büyük boy ve büyük boy ciltli baskıları mevcut.

2 Beğeni

Bu konuda maalesef size katılamayacağım. Yukarılarda bir yerlerde Sanderson’ın ajansından gelen bir mesaj vardı ve orada İtalyanların kendi çabalarıyla yayınevi değiştirttiği söyleniyordu.
Türkiye’de fantastik okuyucusunun az olduğunun farkındayım ama yeterince bastırırsak bu iş olur kanaatindeyim. Akılçelen’in fiyaskolarını sağır sultan bile duymuşken hâlâ hakları kaybetmemiş olmaları bir mucize bence.

5 Beğeni

Akılçelen’e muhtaç değiliz. “Aman ağzımızın tadı kaçmasın, 10 punto da olsa, 7 çevirmenle 3 yılda anca da çevrilse okuyoruz sonuçta” demeyi yakıştıramıyorum. Türkiye’de pazar küçük vs. tamam da o kadar fantastik kitap basılıyor, illa ki mükemmel değil ama neden en kötüsü BS kitapları olmak zorunda ?

Bakınız bir de bu var. Adamlar basmayacağız diyor zaten ama hala "başka yayınevine geçerse kaç yılda tamamlanacak"çılar var :ok_hand:

2 Beğeni

Başlık yine hararetlenmiş :grin: Reckoners serisi hariç hepsini elden çıkardım, kafa rahat.

1 Beğeni

Aklıma bu geldi :grin:

13 Beğeni

Böyle bir taşın altına elini soksa soksa ithaki sokar ama onlarında başında başka kitaplar var yapmazlar böyle bir şey. Keşke değişse yayın evi. Her zaman olduğu gibi kitapların haklarını alacak olana desteğim tam olacak. Benim gibi düşünen yüzler var.

3 Beğeni

Yanıtlarda karşılığı olmasına rağmen ingilizce kelimeler kullanılıyor. Kaldı ki bu kelimenin ifade ettiğini asla kabul etmiyorum. Hayat iki yönlüdür, her şey olumlu da olamaz olumsuz da. Mesela yürümek için sürtünmeye ihtiyacın vardır. Sürtünme olmazsa yürüyemezsiniz yürüyemezseniz hareket olmaz. Bu hayatın bir gerçeği ve kendimizi yayınevlerinin gelmiş oldukları durumlardan soyutlamayalım. Onlar kadar bizim de payımız var bu durumlardan. Yayınevlerinin ilk durumlarında karşılıksız destek bizdendi. Hatalar hoşgörüyle görmezden gelindi. Kartopunun çığ olması gibi hepimiz çığın altında kaldık. Şimdi burdakiler eski boyutta tek kitap istiyoruz derken hatalı oluyor ama yayınevi koca kitabı ufak yazılarla, ince kağıtlarla, yoğun mürekkeple basarken hatalı olmuyor değil mi? Hem haklarla ilgili konu konuşulurken genel fikir yeni kitapların basılması eski kitapların baskısının daha sonraya bırakılması yönündeydi. Tolkien kitapları el değiştirdi, eski baskılardan basılmayanlar var ama niye basılmadı denmiyor. Bildiğim kadarıyla kitap işinin zor kısmı çeviri. Zaten çevirilmiş kitapların kontrol edilerek aynı çevirmenin çevirisi ile tekrar basılmasının önünde herhangi bir hukuki engel yoksa Fırtınaışığı 5 gelmeden bütün kitapların yeniden basılması tamamlanır diye düşünüyorum.

2 Beğeni

Konu sadece çeviriyse, ki sanmıyorum, çeviriler gözden geçirilebilir, terminoloji türkçe olarak doğru şekilde hazırlanabilir vs. Tüm bunlar ayarlandıktan sonra gerisi zaten gelecektir, yeter ki kitapları hakkıyla basacak bir yayınevi işi eline alsın.

2 Beğeni

Evet yanlışınız var, Akılçelen Sanderson’u basmayacağını söylemedi forumda dolaşan ve kaynağı olmayan şehir efsanelerinden birisi bu. Bastıkları tüm kitapların baskısı bulunuyor ve yeni baskılarını da kapaklarını küçülterek yapıyorlar, bu bile yazarı bırakmak gibi bir niyetlerinin olmadığının göstergesi aslında.

Üstteki mesajımda belirttim bunu zaten.

2 Beğeni

Yandık desenize… Bu da daha pek çok fiyasko göreceğimiz anlamına gelir. Hepimize bir iyilik yapıp hakları bıraksalar keşke.
Önemli bir yazar olduğunu iddia ediyorlar ama şu işe bakın, baskılar kötü, çeviriler vasat, tanıtım ve reklam kampanyası sıfır. Başarılı bir yazara ve külliyatına yazık oluyor ve biz hiçbir şey yapamıyoruz.

4 Beğeni

Yeni kitabını bekleyenler en kısa zamanda kavuşabilir umarım.

1 Beğeni

3800 yıllık on beş yüz bin yayın markasıyla hizmet veren yayın evine siz nasıl rezalet dersiniz! Hemen pankartlarınızı yere bırakın, zaten örgütlenme falan da yalan. Ne olmuş yani 2. kitap ve 3. kitapta hatta 3.kitabın kendi içinde aynı karakter farklı isimlendirildiyse. Aklınız çelinene kadar okumaya devam edin lütfen.

8 Beğeni

Yeni kitap haberi!!!

Brandon Sanderson kendi sitesinden yapılacak alışverişlerine yeni kitabı “Dark One” ücretsiz olarak Hediye edilecekmiş.

3 Beğeni

Fırtınaışığı Arşivi 2. Baskıları aldım geçen ay, kitaplar elimde kalıyordu neredeyse, çok berbat bir baskı olmuş.

1 Beğeni

Yayinevine fotoğraflı mail at. Ben Oathbringer okuduktan sonra dağıldığı için değiştirdim. Biraz mağduriyet dolu mail ile hallolur.

2 Beğeni

Bir de “yerli üretim” yazmışlar kitapların arkasına, :slight_smile: gerçi ben hala almış değilim, ne Fırtına ışığı 3. kitabı ne de Lejyon 3. kitabı.

Oysa ki güzel güzel okuyor, üzerinde konuşuyorduk. :frowning:

9 Beğeni

Ben fanatizm yüzünden dayanamadım. 3.cildide çok beğendim. Ama dediğin gibi şu güzel tabloyu bozmaya ne gerek vardı. Ne böyük bir günah işledi Brandon da böyle bir yayinevine telif verdi.

4 Beğeni

Brandon’un türkiye yayıncısının kim olduğunu çok umursadığını zannetmiyorum, gelirinin %1’i bile değildir türkiyeden gelenler. Tüm avrupa ve abdnin neredeyse her yerinde imza günü düzenlemesine rağmen türkiyeye henüz gelmemiş olması dünyadaki konumumuzu gösteriyor sanki. Brandon’dan ziyade olan türk okuru olarak bizlere oluyor…

2 Beğeni