- kitap aynı kalacak. 1. ve 3. kitaplar iki cilde bölünüp yazı boyutu normalleşecek. Doğru mu anlıyorum?
Hayır stoğu bittiğinde o da bu şekilde iki cilt basılacakmış.
@aeglos arkadaşımızın dediği gibi olacak. 2. kitabın baskısı tükenince bölünüp basılacak ve geçen sene bastıkları baskılar artık piyasada olmayacak. Yayınevi bizi iyice salak yerine koymaya başladı.
Akılçelen’i tebrik etmek lazım, adamlar her sene başka bir aksiyonla gündemde kalmayı başarıyorlar. Bence sırf bu yüzden yılın yayınevi olabilirler. İyi çeviriye, kaliteli baskıya falan hiç gerek yok yani.
Yalnız o değil de bu Anatolia Lit bir sürü yayıneviyle çalışan bir ajans değil mi? Hiç mi çalıştığı yayınevlerinin işlerine, aldığı tepkilere falan bakmıyor bu insanlar? Bu kadar şikayet nasıl umurlarında olmaz anlamıyorum. Akılçelen yüzünden en sevdiğim yazarı türkçe takip etme hevesim kırıldı ve bu üzücü bir durum. Resmen plansız programsız bir yayınevinin elinde heba oluyor kitaplar.
Yok iki cilt basalım, yok karton kutuya basalım, yok efendim o da olmadı seksen dokuz parçalık yemek odası takımı olarak basalım da kimsenin hatrı kalmasın. Bu nedir arkadaş ya!
Şu geçtiğimiz seneler içerisinde kitaplara dört işlem uygulandı resmen: 16x24=Büyük Boy/iki cilt-kötü çeviri+para, para, para!
Şöyle kallavi bir alkış efekti aradım ama bulamadım. Akılziyan yayınevi olayı resmen arşa taşımış, içimden ciddi derecede küfür ediyor olsamda, bu vurdumduymazlık seviyesini, bu hiçbir okurunu sallamayan kafayı, bu ilgi ve alakasızlığı ve bu delirme düzeyini hakikaten tebrik ediyorum. Bence bu son olayın üzerine laf dâhi edilemez, insanın dili dolanır.
Bugüne kadar sizin hakkınızda ettiğim her türlü laf için içtenlikle özürlerimi iletiyorum, demek ki hata bizdeymiş.
Sağlıcakla kalın, ne diyeyim…
Okumak isteyen okur, beğenmiyorsanız tüm seriyi almak zorunda değilsiniz. Eskileri de bulup okuyabilirsiniz.
Şaka bir yana, şu durumu hafifletecek şeyler çeviri revizyonu ve 4. kitabın şaaak diye bir anda belirivermesi. Yani en azından okumak isteyene önerebilirim artık… Ben ingilizcesinden tad aldım artık geri dönmem maalesef.
Burası Dost kitabevi mi? Ben de dışarı çıkmışken acaba Dost’ta son durumda hangi boy Brandon Sanderson kitapları var diye bakmıştım yandaki Ursula K. Le Guin’den tanıdım. Eğer öyle değilse tesadüf aynı sıralama olmuş.
Ben fotoğrafı bir bookstagram hesabından almıştım, maalesef.
Tüh ya. yirmi
DeX yeni bir video yayınlamış. Çıkardıkları kitaplar ve süreçlerden biraz konuşuyor videodaki kadın. ‘‘Skyward için kapak demişsiniz ama bir de orjinaline bakmanızı istiyorum. Biz çok beğenerek bastık. İyi ki varsın Sanderson. Gelecek kitaplarını da alacağız.’’ diyor. Forum kurallarını ihlal edeceğimi bildiğim için buna yorum yapmayacağım. Size bırakıyorum yorumu.
Video şu:
Korkunç üslup, korkunç tavırlar. Hiç dexten alışveriş yapmadım bu zamana kadar ismini de unutma vakti geldi.
Neyse en azından broken earth serisini bitiriceklermiş mutlu oldum.
Seveni çok ama benim için hayal kırıklığı oldu o seri maalesef.
Neden beğenmediniz? Ben kitabı okumadan konusunu bile okumayan insanlardanım ama dex seriyi tamamlayana kadar yazdıklarınızı unuturum o yüzden açık açık anlatır mısınız?
Hocam Daniel Greene baya övmüştü, başlamak icin son kitabını bekliyordum. Nesini beğenmediniz acaba?
@Ensoski , @Hannibal_Lecter ben ilk kitaba başlamıştım fakat bitiremedim. Essun adlı karakterin kısımları ikinci kişi ağzından yazılmıştı. Belki orijinal dilinde okusam sevebilirdim ancak Türkçe’nin sonradan eklemeli yapısı neredeyse her cümle sonu ‘’-sın,-sin’’ eki iç sesimi tırmaldı adeta. İngilizce’de şahıs ekleri başa geldiğinden,muhtemelen, bu sorun yoktur ancak dili devam edemeyeceğim derecede tuhaftı.
Sağ olun yorumlarınız için.
Bitirmediyseniz Essun ve diğer karakterler hakkındaki gerçeği öğrenmediniz diye varsayıyorum. Ben de çok yadırgadım yazım dilini… Üstelik haddinden fazla yazım yanlışı vardı ama harika da bir hikayesi vardı. Karakterlerle ilgili jeton düştüğünde daha da sevmiştim kitabı. Son kitabı Dex yayımlayınca seriyi arka arkaya okuyup bitirmeyi planlıyorum. İlk kitap 9-10 liraya satılıyor genelde internet kitapçılarında. Merak eden arkadaşlar şans verebilirler bence.
Yazarı silip atmadım hocam, Dreamblood ikilemesi okuma listemde. Broken Earth serisine de ana dilinde bir şans daha vereceğim.