Gerçekten güleceğim yoktu ya Orjinal kapakla bunu görüp mukayese edip bunu diyebilen varsa bir şey demiyorum artık. Vallahi kelimeler kifayetsiz kalıyor…
Brandon Sanderson için hashtag çalışması başlatsak ne güzel olur. Sen kitaplarını al nolur kimse basmasın falan diyelim. Türkiye özelinde Ejderha Mızrağı serisinde olduğu gibi onaylı matbaalar ve bir de serinin orjinal kapaklarıyla basma zorunluluğu olsun. Kitap boyutları da tabii orjinalinde neyse aynı olarak kalsın. Ah hayaller…
Adamın haberi olsa kan ağlar…
Bir şey farkettim artık bunu hobi olduğu için yapıyorum. Sanderson’un kitplari ile ilgilenmek forumda tartışmak sırf hobi olduğu için.
Öfff. Bitmedi bunların da yalanları. Siyasetçiler gibi, vırvırvır. Ben pes ediyorum. Kaç çeşit baskı yaparlarsa yapsınlar.
Size zahmet bir ara sorar mısınız, Sissoylu serisi ne zaman tamamem küçük boy basılacakmış?
Öyle demeyin saha çalışması yapmışlar…
@ohyespatates tabi ki sorarım. Cevap gelince buradan atarım.
Neyin çalışmasını yapmışlar? Gerçekten aranızda Sanderson kitabını alakasiz bir rafa dizilmiş şekilde göreniniz oldu mu? Hemen her kitapsever okuduklarını internetten sipariş ediyor bile olsa bile kitapçı gördüğünde bir bakayım der girer. Cidden var mi bu acayip yayınevinin dediği şekilde gören?
Ben senelerce Fantastik/Bilim kurgu kısmında gördüm Brandon Sanderson kitaplarını.
Ben de Fantastik bölümünde gördüm sadece.
Gerçekten test kitaplarının olduğu yerde olsaydı daha çok satardı.
Hiç inandırıcı değil. Kitaplar arasında 2.5 cm boy farkı var. Kitapçılardaki raflar sıfara sıfır olmuyorki sığmasın.
Yani diyorlar ki “Zam değil güncelleme”.
Ee 5 ve 6 hakkında bilgi nerede? İletişim sıkıntılı galiba. Yeni boy detayını çok sevdim.
Yaklaşım önemli elbette, okur olarak biz de bunlara yeni boy demiyoruz yaklaşım olarak küçük boy diyoruz. Dex bir bunlar iki Doğu Perinçek 3 kendi dünyalarını yaşıyorlar, tebrik etmek lazım.
Bu forumda yayınevlerine neden kan davalısı gibi muamele gösterildiğini bir türlü anlayamadım. Adam, tane tane anlatmış kitapların boyutunu küçültmelerinin sebebini. Pandemi öncesi yapılan araştırmalarda kitap satışlarının yüzde 85’inin fiziksel mağazalardan geri kalanının sanal mağazalardan yapıldığı söyleniyordu (belki şimdi online alışveriş biraz daha artmış olabilir). Sonuç olarak yayınevinin boyutu değiştirme kararı son derece mantıklı ve gerçekçi bir hareket.
Bir benzeri İthaki’ye Asimov konusunda yapılıyor. Telifle ilgili sorunlar var bu sebeple basamıyoruz diye açıklama yapıyor yayınevi yetkilileri ama forumun büyük bir çoğunluğu ‘‘yalancılar’’, ‘‘yalan söylüyorsunuz’’, ‘‘isteseniz basarsınız’’ havasında yazılar yazıyorlar.
Z kuşağının mottosu bu mu yoksa: ‘‘Hiç kimseye inanma, güvenme. Herkes yalancı, sahtekar’’.
Ben sadece üçlemeyi sorduğunuzu düşünerek ilk üçlemeyi sordum. 5 ve 6’yı soruya dahil etmedim.
@fascinate adamların kitabı tam 2 kere değiştirdiler. Küçük boy yaptıkları zaman ben yined3 çok ses çıkarmadım ama birde bölünmüş olarak çıkarıp artık küçükleri basmaaycagiz diyorsa o zaman yayınevi bizi salak yerine koymuş oluyor. Düşünsene büyük boy alıyorsun büyükleri küçük yapıyorlar, küçük alıyorsun küçükleri seri ortasında bölünmüş olarak çıkarıyorlar.
Belki de yayınevleri bu forumda çok fazla yalan söylediği için güvenilmiyor olabilirler mi? Fiziksel mağaza konusuna da gelirsek bu fantastik-bilimkurgu türü için pek geçerli bir şey olduğunu düşünmüyorum, mağazadan aldığım zamanlarda yeni çıkanlar hariç diğerleri öyle rafta beklemiyordu.
Boyut konusu da ayrı bir olay. Sanderson’a ait hiçbir şey okumadım ama arkadaşlar için empati yapabiliyorum. Bir seri topluyorsun ve yayınevi bir anda boyu küçültüyor. Boyu küçük seri topluyorsun bir anda kitapları bölme kararı alıyorlar. İthaki meselesi de hiçbir zaman sözlerinde durmamasından kaynaklı güvensizlik. Bana bu forumda 2 sene önce Silverberg kitapları BKK’ya eklenecek dendi. Nerede peki sence Silverberg eserleri? Dune serisinde de mi telif sıkıntısı vardı ya da yarım kalan başka serilerde? Asimov telif sıkıntısı var diyorlar, diğer ülkelerde yeni baskı görüyor. Daha fazla bir şey yazıp zaman kaybetmek istemiyorum. Burada insanları linç yapıyorlar diye suçlayacağınıza biraz empati kurun, yeterli olur zaten.
Dostum ben de sen gibi düşünüyordum ama zamanla fikrin değişecek. Kitapların baskısını 3. Defa değiştirdiler.