Brandon Sanderson

Herkese selam, serinin 3. kitabı Oathbringer’ın 2 cilt halindeki yeni baskısı çıkalı biraz oldu. Acaba bilen var mı; ilk kitaptaki gibi eski basım ile yeni basımı değiştirme olayı bu kitap için de başladı mı ?

1 Beğeni

Evet, var. Hatta bendeki eski baskıyı geçen ay yenisiyle değiştirdim. Gayet basit işlem fakat onlarda bana, benim onlara yolladığım gibi karşılıklı ödeme ile yollamışlardı iki kitabı. Eğer sorun edilirse yapılacak işlemleri bilmiyorum çünkü gerçekten bıktığımdan kargoyu, parasını direkt ödeyerek aldım. Hiç çatışmaya bile girmedim :neutral_face:

2 Beğeni

Arcanum’u da basamadılar bir türlü. Hoş, yanlış bilmiyorsam tekrar baskıda bile zorlanır durumdalar şuanda. Yani ‘‘zorlanma’’ mı bilemiyorum tabii ama Sissoylu baskı bekliyor diye biliyorum. Akılçelen zaten mundar etti Brandon’ı ama pandemi ile birlikte iyice zorlanıyorlar sanırım. Kim bilir yeni kitapları ne zaman basarlar veya basarlar mı?

1 Beğeni

Umarım çok zorlanırlar ve zarar ederler de mecburen telifi bırakırlar. Adamlar beni bir ara favori yazarım olan Sanderson’dan soğuttu ya. İngilizcemi geliştirip İngilizce okumayı düşündüğüm kitaplar listem var ve içinde Sanderson yok. Okuduğum kitaplarını unut maya başladım ve devamı için bir daha okumak angarya gibi geliyor.

3 Beğeni

Eğer B1 seviye İngilizce seviyeniz varsa aslında e-book mobil uygulamalarıyla okumayı deneyebilirsiniz. Sözlüğü olanlar işe yarıyor bayağı. Moon Reader’ı önerebilirim bu konuda. Benim İngilizce seviyem kağıt üzerinde advanced ve Rhythm of War’ı fiziksel kopyadan arada sırada sözcüklere bakarak gayet Türkçe kitap okur hızda okuyordum. Malazan’a gücüm yetmeyince mobil uygulamaya yöneldim ve bayağı bayağı okuttu bana fiziksel olarak okuyamadığım kitabı.

Ayrıca Akılçelen’e saklı hiçbir sözüm yok. Ne halleri varsa görsünler…

6 Beğeni

Brandon Sanderson’ın beğenilme sebebi aşırı geniş evrenleri. Ama bu zevk almak evrenlerden kopmamak lazım unutunca ucu kaçıyor çünkü. Normalde adam her sene yeni kitap çıkardığı için insanlar evrenden kopmuyor. Ama ben ve diğer Türk okurları yazarın yazdığı hızda çeviremeyen Akılçelen yüzünden o ucu kaçırdı, devam etmek için bazı kitapları tekrar okumamız lazım. Ben tekrar okumak yerine yeni kitaplar okumayı tercih ediyorum. İngilizce olarak daha çok merak ettiğim kitaplar var. Fırtınaışığı 5 çıkınca belki tekrar okurum.

3 Beğeni

Onun için yayıncılara güvenmeyeceksiniz. Serinin tamamı çıkınca sırasıyla okuyacaksınız. Yoksa aynı durum bendede oluyor sinir oluyor bir önceki mevzuyu unutunca.

2 Beğeni

image

Sissoylu son sürat ilerliyor.

5 Beğeni

Ben kendi kitabını karşı ödemeli gönderdim. Yaklaşık 10 gün içinde yeni baskıları gönderdiler. Bana gelen kargoda ücret çıkmadı ve zaten çıkmaması da gerekli.

ytp@arkadas.com.tr ‘ye mail gönderip değişim istediğinizi belirtin, gerekli adımları iletiyorlar.

Bu arada benim boykotum halen sürüyor ve değişim yapma amacım en azından kitap dökülüp elimde kalmasın da yeni baskı olsun mantığıyla hareket etmemdi.

İngilizce okumaktan çekinmeyin arkadaşlar ben de başta kendime güvenemiyordum ama ısrar edip okumaya devam ettikçe sözlüğe daha az bakıp hızınızı artırıyorsunuz.

Bu saatten sonra daha Brandon Sanderson okumak için Akılçelen beklemem. :grinning:

6 Beğeni

Bende elimde ki büyük baskıları satacağım bu ay içinde. Ingilizce baskılara yöneliyorum artık. Akılçelenin insafına kalırsak daha çok bekleriz. :smiley:

3 Beğeni

Gercekten @Elendil_XX dediği gibi ingilizce okuması ağır değil. Yazar ağdalı dil pek kullanmıyor. Zor kelimeler diyebileceğimiz şeyler genelde zaten teknik kelimeler ve sistemi evreni açıklayan şeyler, çoğu zaman türetilmiş şeyler. Böyle hızda kitap yazan adamı orjinal dilinde takip etmek büyük rahatlık gerçekten. İngilizce okumaya başlamak zaten hepsinden öte dile aşinalık kazandırır, dilinizi geliştirir.

2 Beğeni

Edgedancer ve Secret History pdfleri ile başlayacağım ama kısa bir göz attım bol bol çeviri ihtiyacım olacak gibi duruyor. :smiley:

3 Beğeni

Hiç yıldırmasın seni inan sayfalar ilerledikçe daha az bakacaksın sözlüğe :wink:

2 Beğeni

Brandon Sanderson’ı tanımaya Sissoylu serisi ile mi başlayayım yoksa Fırtınaışığı mı? Önerileriniz nelerdir?

1 Beğeni

Elantris ya da Ritmatist derim. Ben Ritmatist ile başladım ancak Elantris çok çok daha iyi bir kitaptır.

3 Beğeni

Ben Elantris ile başlayıp Sissoylu ile devam ettim, gayet memnunum. :+1:

2 Beğeni

Ritmatist → The Reckoners → Elantris → Sissoylu

Ben bu şekilde okudum. Fırtınaışığı Arşivleri için 5. kitabın çıkmasını bekliyorum KKG ve ASOIAF de olduğu gibi bitmeyen bekleyişlere girmemek için.

3 Beğeni

Bunu yeni gördüm, daha önce böyle bir bilgi paylaşılmış mıydı? Ara olacağı belliydi de tarihler daha net gibi, 2023-2028 vs.

8 Beğeni

Forumda paylaşıldı mı bilemiyorum ancak 1-1.5 sene önceki bir sanderson röportajında benzer tarihler söylemişti galiba. Oradan aklımda kalan tarihlerle çok benzeştirdim şu an.

Sanderson’ın diğer pek çok yazardan ayrıldığı noktalardan biri de yazarlığa sistemli ve disiplinli bir iş olarak bakması. O röportajından hatırladığım 2021 de x kitapları bitiricem, y kitapların editöryal süreci bitecek, z kitapları şu şu dönemlerde yayınlanacak gibi birkaç yıllık planı çat çat söylemesiydi :smiley: Sanayi şirketi gibi üretim plan ve hedefleri koymuş, bunu da borsaya açık şirket gibi soranla hemen paylaşmıştı :joy:. Yine de sanderson bile olsa 7-8 sonrası için planlı kalmak zor, ancak kısa vadeli programına hep uyuyor kendisi gözlemlediğim.

4 Beğeni
10 Beğeni