Seri devam şeklinde o yüzden beklemenizi tavsiye ederim ama siz bilirsiniz.
Dediğiniz gibi bekleyeyim en iyisi .Yayınevine pek güvenilmiyor zaten .
Bana da benzer şey söylediler .Bekliyoruz hala 
Bu yayınevine güvenilmez. Adamlar aylarca Sissoylu serisinin 3.kitabını basmadı, en sonunda bastılar ve onu da eski tip, uzun kitap olarak bastılar. Halbuki daha önce tüm kitapları standart yapıp, kısa olarak basacaklarını söylemişlerdi. Serinin elimde ilk 2 kitabı kısa olarak var ama adamlar yeni kitabı da gidip eski tip uzun olarak bastılar. Güler misin, ağlar mısın. Enteresan bir firma. Tam bir heyecan ile başladığım Sanderson okumalarıma bunlar yüzünden ara verdim. Kitap alıyorsun birisi uzun, serinin diğer kitabı kısa. Çeviriler zaten keza ona göre rezalet durumda. Kasamam valla. Okunacak zibilyon tane kitap var.
Ciddi mi bu? Kısa olacak dedikten sonra tekrar büyük kitap bastıklarını bilmiyordum ben. Şu kitapları değiştirme hareketinde eğer bu şekilde devam ederlerse gönlümü alacaklarını söylemiştim ama yine bir saçmalık yapmışlar kaşla göz arasında.
Muhtemelen editör ve çevirmenlere çok az para veriyorlar, ortaya da kalitesiz işler çıkıyor. Kitapların kapağında “Birinci Roman”, “İkinci Roman”, “Üçüncü Roman” yazmaları bile kalitesizlik, baştan savma göstergesi bence. Bizim haberimiz yokken terminoloji mi değişti? Seri kitaplar için “İkinci Cilt”, “Üçüncü Cilt” veya “İkinci Kitap”, “Üçüncü Kitap” ifadeleri kullanılır. Sonuçta bunlar farklı romanlar değil, tek bir romanın parçaları.
Basit bir eksiklik veya hata olarak görülebilir ancak özensizliğin görülmesi adına önem arz ediyor diye düşünüyorum.
Sissoylu 3 - Çağların Kahramanı | D&R - Kültür, Sanat ve Eğlence Dünyası (dr.com.tr)
16,5X24 kitap boyutu, söyledikleri ve uygulamadıklarına göre 14X21,5 olmalıydı.
Ben de bayılmıştım onlara. Bazı seyler tekrar ediyor ama kemdi tarzını bilimkurguya guzel uydurdu ve daha da gelişecek diye düşünüyorum. 3. Kitap dışında yan kitaplar ile evren genişletiliyor hatta biri çıktı bile
Tekrar olarak hissettiğim yegane sahneyi söylüyorum. Way of the Kings’ten spoiler var ama zaten okumuştunuz diye hatırlıyorum:
Starsight’ta şu koca yaratığı kendi gezegeninden uzaylı topluluğunun olduğu gezegene yolladıktan sonra, uzaylılara yardım etmek için kendini ikna ettiği sahne var ya. İşte o sahne bana neredeyse Kaladin’in Dalinar’ı kurtarmak için bridgecrew’i ile savaşa katıldığı sahne ile aynı geldi.
Yine aynı şekilde etkilendim, yalan yok ama baya benziyordu yazılış tarzları falan
Serinin en iyi bölümlerinden biri olduğu için oyle bir sahnenin benzerini okumak bence çok guzeldi.
Yeni kitabın çıkmasına çok az kaldı bu arada
İyi denk geldi gerçekten, sıcağı sıcağına okurum. Merakla bekliyorum.
Konu ile uzun süre uğraştım ancak bir sonuç alamadım. Üstteki mesajlarda da bahsetmiştim daha fazla ilgilenmeyeceğim diye. En son olarak Boğaç Erkan kitaplar ile ilgili sorunları sormuştu. Daha fazla ilgilenmek istemediğim için uğraşmak istemediğimi belirtmiştim. Hala yazar ile ilgilenen kişiler var ise Boğaç Erkan’a iletmek istediklerinizi burada belirtirseniz sizler için iletebilirim.
Yanlış anlamazsınız size bir şey sorabilir miyim? Acaba aldığınız kitabın eski basım olma ihtimali var mı? Bildiğim kadarıyla eski basimlar piyasadan toplatılmadı. Belki yanlışlıkla eski basım almışsınızdır.
Bu eleştiriyi doğru bulmadım. Sonuçta seri kitapların bütününe roman diyemeyiz. Mesela Zaman Çarkı Romanı diye bir şey yok, serisi var. O seriye ait 14 roman var. Fırtınaışığı Arşivi Serisine de roman denemez. Şimdilik 4 romandan oluşan bir seri diyebiliriz.
Eski basımlar piyasada yoktu zaten. Kitabı uzun bir süredir bulamıyordum. Eski basım olma ihtimali yok, üstünde basım tarihi olarak 2021 Eylül yazıyor zaten.
Eleştirileri dikkate alıp yeniden büyük bastılar o zaman. Ee yani şimdi diğer Sanderson kitaplarıda mı büyük gelecek? Allah bilir şimdi bunlar Firtınaışğı Arşivi seeisini de bir daha değiştirirler. Artık şu boyut işlerini bırakıp keşke Beyaz Kum 2’yi basalar.
Fikirlerinizi akademik bir bilgiye dayanarak mı ifade ediyorsunuz yoksa öznel bir görüş mü?
Yabancı kaynaklara da baktım ancak birinci roman, ikinci roman şeklinde bir kullanım göremedim. Yabancı kaynaklarda gördüğünüz Fırtınaışığı Arşivleri için “first novel”, “second novel” şeklinde bir kullanım varsa gösterirseniz sevinirim.
Arkadaşlar 3. Kitabın boyutuyla ilgili yorumlarınızı okudum ancak ben 3. Kitabı aldım ve küçük boyutta. Elantris ve Savaşkıran var elimde, yeni cikan küçük boyuttaki sissoylu kitapları da var. Sissoylu 3. Kitap küçük boyutta.
Ne zaman ve nereden almıştınız ?

Şaşırtmıyorlar.