Brandon Sanderson

Türkçe - İngilizce terimler sözlüğü gibi bir şey var mı fırtınaışığı serisi için? İlk 3 kitabı türkçe okuyup 4. İngilizce olunca bayağı kayboldum.

1 Beğeni

Burada Kralkatili bir ve ikiyi toplayıp Savaş Ritmi bir ve iki ile karşılaştırmıyorum. Kralkatilini üçe bölmek Fırtınaışığını ona bölmek yazarın tercihi ama Savaş Ritmi’ni ikiye bölmek yayın evinin tercihi. Daha önce de dediğim gibi almak veya almamak kişinin tercihi. Hiç kimse kimsenin ne okuduğuna karışmaya veya ne okuyacağını söylemeye hakkı yok. Buradaki durum yayın evinin fiyatlarını arttırmak için yaptığı samimiyetsizlik. Kitaplar kalın alınmıyor; ikiye böleceğiz veya karınca duası boyutunda aydinger kağıda basacağız tutumu. Bunları yaptıklarında fiyatı da ikiye böldüler mi? Dediğim gibi yayın evi ne isterse yapar çünkü hem yabancı hem yerli ajans bu hakkı tanımış. Kitap fiyatları pahalı kabul ama sadece Türkçe baskılarda değil genel bir pahalılık var ve yabancı dildeki ürünler daha pahalı ama Savaş Ritmi özelinde İngilizce ciltli tek kitap ile Türkçe karton kapak iki kitap arasındaki fark 70 lira civarında. Yabancı yayın evi yerli yayın evi ile aynı mantığa sahip olsaydı emin olun yabancı ciltili kitabın fiyatı 500 liradan aşağı olmazdı.

1 Beğeni

Olur mu canım öyle şey? İkiye bölünce daha ucuz oluyor. Tek kitabın maliyeti daha çok bu yüzden ikiye bölüp okuyucu yanlısı bir politika izlendi. Yani daha ucuz olsun diye bu yapıldı.

Zamanında bu açıklama yapılmıştı. Ben de katılıyorum. Tek kitaba 100 lira vermektense iki kitaba 160 vermek daha uygun kesinlikle.

8 Beğeni

Ya fasikül fasikül çıksaydı.

24 sayfa 24 TL :slight_smile:

4 Beğeni

Kesinlikle çok daha ucuz olurdu. Keşke öyle yapsalardı.

5 Beğeni

Aslında yaprak yaprak satılsa çok daha iyi olurdu. İsteyen yine fasikül alır ama isteyen de yaprak yaprak alır. ne güzel :smiley:

4 Beğeni

Her gün bir sayfa yayımlansaydı çeviri daha hızlı olurdu haklısınız. Daha ucuz olacağından bahsetmiyorum bile. :slight_smile:

1 Beğeni

Fiyat 100 TL’ den 160 TL’ ye düşmüş ne güzel.

4 Beğeni

Bundan bir iki sene önce Sanderson kitaplarının basım kalitesinin düşük ve puntolarının küçük olması hakkında topluca bir tepki vardı, forum halkı kalitesiz baskıya çok para vermek istemiyordu. Böylece bu günkü duruma geldik; puntolar büyüdü ama fiyat da büyüdü. Artık gözü bozuk zenginler dışında kimse Akılçelen’den memnun değil.

Ben nispeten ucuz kalitesiz baskıyı tercih ederdim.

1 Beğeni

Bilenler bilir YKY’nin Delta serisi var. Ciltli cep boyut filan güzel gözüküyor. Kayıp Zamanın İzinde kitaplarını Delta’dan aldım. Baskı güzel ancak yazılar küçük, sayfalar ince. Anladım ki her küçük baskı da okunabilir olmuyor. Brandon Sanderson meselesinde sorun yayın evinin gereksiz bir pahalılıkta satması. Aynı kalitede aynı sayfa sayısında kitap diğer yerlerde daha ucuz oluyor genel olarak.

2 Beğeni

Ağam bizimle eyneniy…

Ben artık bilerek yaptıklarını düşünüyorum. Savaş Ritmi, birinci cildin boyu, diğerlerinden bir santim falan daha uzun :slight_smile:

15 Beğeni

Bakındım ama bir ipucu göremedim. Daha önce hiç Sanderson okumayan birisi “Sınırsız Arcanum” 'a dalabilir mi? Kitap bahsedildiği gibi bağımsız hikayelerden mi oluşuyor yoksa yazarın serileri ile bağlantısı var mıdır acep?

1 Beğeni

Ben henüz okumadım ama onun içinde ki bağımsız hikayeler farklı gezegenlerde geçen hikayeler. Tüm hikayeleri bilmiyorum ama mesela Secret History var içinde ve o hikaye direkt Sissoylu evreni için önemli bir hikaye. Edgedancer’de vardı içinde sanırım ve o hikayede de Parlayan Sözlerde gelen Lift karakteri ile ilgili bir hikaye var diye biliyorum.

Lafı açılmışken:

https://www.google.com/amp/s/onlinereadfreenovel.com/brandon-sanderson/35649-mistborn_secret_history.amp

Bu sitede ki hali tam hali mi acaba? Google sözlük yardımı ile google üzerinden okuyayım diyorum. Başka noveller de görmüştüm bu sitede daha önce. Tam hali ise şimdi okumaya başlayayım.

2 Beğeni

Kitabı incelediğimde öykülerden önce ya da sonra okunması gereken kitaplar yazıyordu sanki. Eve geçince bakar yazarım istersen.

Ekleme :

3 Beğeni

Sanderson okunabilir, spoiler olabileceklerin uyarısı bölüm başlarında var diyor ama bence o kitapları okumadan okumamak daha iyi olur.

2 Beğeni

@GkiraraJ @Erdal_01 @alper çok teşekkürler arkadaşlar. Her şekilde okunabilir olsa da diğer serileri okumadan girmek pek mantıklı gelmiyor gibi.

3 Beğeni

Nazar degdirdik galiba, bugün bir açıklama yapacakmış, hayra alamart değil gibi.

Videodan sonraki mesajı da şöyle:
“Just wanted to say that I appreciate the well wishes, everyone. You don’t need to worry overly much about me, though. This relates to something I was forced to do for my own mental and writing health, but I took the action I needed to take, and because of that I am doing quite well. Tomorrow will explain more.”

3 Beğeni

Manyak bu adam. Spoiler vermiyorum videoyu izleyin.

11 Beğeni

Patron çıldırmış derler buralarda böylelerine. :grin:

2 Beğeni

Hocam naptın ahh brandon ahh…

1 Beğeni