Tek başına yazmıyor ki zaten, birçok editör görevi gören yakın dostu var ve editörleri var. Beta ve alpha okuyucuları var. Devasa bir feedback alarak çalışıyor. Onlarca kişiyle kitap yazıyor, iyi bir feedbackin faydasını biraz yazma uğraşında bulunmuş ve biraz iyi hikayeden anlayan yakınından yorum almış herkes biliyordur herhalde. Sadece oturup yazmakla olmuyor ve böyle ünlenebilmiş kaç kişi var ki? Bir herhalde Sanderson hariç. Bu büyük adamın kitap yazmayı da biraz formülleştirdiğini unutmayalım, birkaç günlük çalışmayla baştan sona bir kitabın iskeletini çıkarıyordur muhtemelen. 1-2 ayda da geri kalan angarya, adeta bir memurluk olan yazma kısmı kalıyor. Özetle demek istediğim, arkasında devasa bir ekibi var ve deepwork konusunda uzmanlaşmış birisi. Çok şaşırtmıyor beni bu haberler. Şunu da söylemeliyim; başka insanların yapabileceğini zannediyor muyum aynı imkanlarla? Çok zor. Özellikle diğer yazar profillerini göz önünde bulundurursak.
Prologue bölümü harikaydı. Sonunda Gavilar’ın gözünden anlatımı dinledik. Ayrıca çok fena bir sürpriz karakter de gördük. Bazı Kozmer meraklıları havalara uçmuştur belki de orada.
İlk yarının final kotabi bence çok iyi başladı. 
Ben henüz parlayan sözlerdeyim yavaştan ilerliyorum. Videoları da izlemiyorum spoiler yerim diye. 
Prologue bence spoiler değil. Çünkü her kitapta aynı olay anlatılıyor ama her seferinde başka karakterin gözünden. Önceki kitabi okuyanların farkı daha fazla şey farketmek olur sanırım.
Şu olay çok iyi. Stormlight’ın prologuelarında aynı şeyler üzerinden farklı bir ilmek dokuyor her seferinde Brandon. Çok keyifli okuması.
Ben buna dikkat etmemiştim. Eve geçince açılış kısımlarını tekrar okuyacağım. 
Okuyabileceğimiz bir link var mıdır? Bende merak ettim. Tahmin ettiğim şeyler mi oldu acaba 

Arkadaşlar, yakın zamanda Fırtınaışığı Arşivi baskılarının değişimi için Akılçelen’e kitap gönderen oldu mu acaba? Göndermeden önce hala devam ediyor mu diye emin olmak istiyorum da.
Ben 4.cilt çıktığı zaman 3.kitabı değiştirdim. Sorunsuz geldi.
Öyleyse hala devam ediyor, çok teşekkür ederim. 
Daha okumadım ama 4. Kitapta Gavilar’ın kişiliğini Navani’nin gözünden gördüğümüz için, Gavilar’ın da az çok motivasyonunu öğrendiğimiz için, bence bayağı sürprizbozan içeriyordur giriş.
Üstad geçen hafta kralların yolu parlayan sözler ve oathbringer hepsini aynı anda gönderdim ve tertemiz yenileri geldi devam ediyor değişim halen.
Harika oldu öyleyse sormam, içim rahat gönderebilirim artık, çok teşekkürler. 
Arkadaşlar, Fırtınaışığı Arşivi baskılarının değişimiyle ilgili sorduğum soruya cevap geldi, sizlerle de paylaşmak istedim. Küçük fontlu baskıların değişimi 15 Nisan tarihine kadar devam edecekmiş, o tarihten sonra değişim yapılmayacakmış. Bekletiyorsanız haberiniz olsun, sonra elimizde kalmasın. 
Ben bu cilt değişimi işinden habersizdim. Elimizdeki eski baskıları yollayıp, bize yeni çıkan ve 2’ye bölünmüş olan kitapları mı yolluyorlar? Durum böyleyse bu işlemin basamaklarının anlatıldığı bir yer var mı acaba, ben bakındım ama bulamadım.
Aynen hocam eski baskıları yollayınca yeni ve 2’ye bölünmüş baskıları yolluyorlar. Kitabevinin attığı mailde güzelce anlatmışlar.
Benim elime 7 gün içinde ulaştı kargo.
Eğer bu konu ile ilgili mail atmak isterseniz ytp@arkadas.com.tr ‘ye mail atarsanız cevap veriyorlar.
Bu değişim işi ilk çıktığında bir arkadaş demişti ama unutmuşum ya, benim de elimde ilk baskı oathbringer var. Şu okumaya başlayınca dağılan muhtemelen ama ben daha okumadığım için dağılmadığından çıkmış aklımdan 
Madem değişim tarihi var bende değiştireyim o zaman.
Sadece yazarin prologue okuduğu video var şimdilik.
Mail adresime gelmiş prologue bölümü. Sakin kafayla okumam lazım.