selam , ben beyendim bence iyi , eger 1ci oyunu oynamadiysan yada oynadiysan devam niteliginde dusunme bagimsiz bir oyun gibi dusun , boylede bence iyi
Ben bayıldım oyuna tek kelime ile az önce bitirdim. Çok cilcik şeyler aramaya gerek yok. Harika ötesi olmuş. Son yıllarda oynadığım en güzel yapımlardan. Her 3 4 senede bir gelsin kesilmesin ardı. Eskiler remake olsun hiç sıkmaz.
Sabit kameralı 3d mario oyunlarının en büyük sıkıntısı bazen tam nerede durduğunu anlayamıyorsun, derinlik algını bozabiliyor oyun. Onun dışında pek bir zorluk sunmuyor, klasik mario bossları, çok iyi değiller (son bowser dışında), tüm star coinleri toplayarak ilerliyorum, gayet güzel.
Days Gone ve God of War’ı bitirdikten sonra Alien: Isolation’a tekrar başladım. İkinci oynayışım olmasına rağmen atmosferi hala aynı gerilimi veriyor ya. Oyun, yapay zeka konusunda inanılmaz bir seviyeye sahip. Benzerini başka bir oyunda görmedim. 2014 çıkış yılına rağmen, günümüz oyunlarında bile bu kadar gelişmiş bir yapay zeka görmek pek mümkün değil.
Slay the Spire 2’ye ben de başladım ve bağımlılık yapıyor ![]()
KCD2’de 60 saati devirdik, bir 60 saat daha yiyecek gibi duruyor ve hiç sıkmıyor. Dünyasında gezmesi, takılması keyifli. Yan görevleri bu kadar güzel pek oyun yoktur herhalde.
Bioshock… Tek kelimeyle inanılmaz bir deneyim.
Normalde hikayeli oyun oynarken hikayeye odaklanmak için zorluğu kısarım, başarıları önemsemem ve oyunu bir interaktif kitap gibi değerlendiririm. Özellikle Bioshock gibi fikri derinliğe sahip oyunlarda bu hissi daha çok yaşamak için oyun kısmından oldukça feragat ederim. Ancak Bioshock’un yeri gerçekten farklı.
Oyunu daha önceden bitirmiş, üstüne kitabını da okuyarak evrenle tanışıp bırakmıştım. Araya çok zaman girdi, detayları ve atmosferi unuttuğumu fark ettim. Böyle olunca da devam oyunlarına geçmeden ilk oyunu tekrardan oynayayım dedim. Detaylar, hikaye unsurları, şehirdeki yaşanmışlık hissiyatı… Her unsuruyla beni tekrardan büyüledi. Wiki’den de okuyarak evrene tekrardan derinlemesine daldım ve hemen ikinci oyunu da indirdim.
Başarıların bazıları gerçekten zorladı. Bazılarında bug oldu, birkaç tanesinde de sistemdeki eksikliği kullanarak normalden daha kısa sürede tamamladım. Steam topluluğu bu konuda gerçekten çok yardımcı oldu.
Özetle harika bir deneyimi tekrardan yaşamış oldum. Kitapları tekrar okumanın çok önemli bir davranış olduğuna inanırım, artık oyunların da benzer olduğunu düşünmekteyim. Halen şans vermediyseniz ve distopik kurgular ilginizi çekiyorsa kesinlikle bir şansı hak ettiğini söyleyebilirim.
Malum Fallout dizisi çıktıktan sonra yıllar önce oynarım diye 3-5 dolara aldığım Fallout 4 oynunu oynayayım dedim. Yıllar önce hikayeye ve oynanışa tam giremediğim için sarmayıp kapamışım. Tekrar dönüp baktığımda 7 saatin ardından iyi dizayn edilmiş ortalama altı bir oyun olarak nitelendirebilirim. 10 seneyi aşkın süredir bug ve oyun iyileşitirmesi hiç yapılmamış. Oynanış anlamında belli başlı oyun dinamikleri sarmış durumdayım. Rastgelelik kavramı çok iyi ve bunun gibi şeyleri insan yeni oyunlar içinde arıyor. Dinamiklik bakımından yeni oyunlarda bulunan parkur gibi şeylerin o dönemde yeni yeni sektöre girdiği için çok aramıyorum. Yoldaş mantığının hoş karşıladığımı söyleyeyim. Merak edenler için söyleyeyim mutlaka bakılması lazım altyazı olarak TR yama yaparsanız çok daha rahat olur şayet oyun içindeyken yazılanları tek tek çevirmeye çalışmak kafada oyundan kopartıyor. Yıllar önce bundan dolayı oyunu bırakmış o dönemde çok kafa yormadan TR yama eklemeye uğraşmamış olabilirim.
7.2/10
Çok güzel ben çok sevmiştim dünyasını.
Evet, demosuna bakmıştım ve hatta hemen alayım diyordum araya bir sürü oyun girince unuttum. Şimdi sıra geldi bakalım birazdan oynamaya başlarım.
Son oynadığım Far Cry oyunu 3. oyundu, Primal geçtiği dönem ilgimi çektiği için bir şans verdim ama gerçekten dayanamadım. Yıllardır çıkan tüm Far Cry oyunlarını oynamışım gibi bir baygınlık geçirdi oyun.
Elbet bir gün seni oynayacağım.