Bu Ara Hangi Oyunu Oynuyorsunuz? 🎮

Bende o türün tüm örneklerini oynadım oynarım hala. Bende D4 e geri dönüş yapacağım Paladin ile. Hayırlısı beklemedeyim :smiley:

1 Beğeni

3 Beğeni

1 Beğeni

3 Beğeni

2 Beğeni

uncharted 4 oynarken insan bir oyundan çok bir maceranın içinde olduğunu hissediyor. tempo hiç düşmüyor ama acele de ettirmiyor, her sahne sindirerek ilerliyor. mekan tasarımları öyle boş dekor gibi değil, gerçekten oradaymışsın hissi veriyor. çatışmalar akıcı ama asıl mesele karakterlerin arasındaki diyaloglar ve o doğal samimiyet. nathan drake’in yorgunluğu, geçmişle hesaplaşması, artık eskisi gibi olmama hali çok iyi yansıtılmış. aksiyon sinematik ama yapay durmuyor, kontrol hep sende. final kısmı özellikle insanda garip bir huzur bırakıyor. seri boyunca koşuşturduğun maceranın daha olgun, daha duygusal bir vedası gibi.

5 Beğeni

Bu yorum yapay zekaya yazdırılmıştır.

6 Beğeni

Asıl yarın sabah 8’de PC’de oynarım da bi bakalım nasılmış iki gözümün çiçeği.

:hand_with_index_finger_and_thumb_crossed:

Oyuna biraz ara verdim. İlk izlenim olarak şunu söyleyebilirim. Mükemmel olmuş, hele Grace’in seslendirmeni son zamanlarda gördüğüm en iyi seslendirme işi olmuş. Harika seslendirmiş cidden. Bir RE oyununda bu kadar hüzünleneceğimi hiç düşünmezdim. . Gözümden yaş geldi başlangıç sekansında. Tebrikler CAPCOM.

5 Beğeni

Bunlar da PC max settings Path Tracing hali. Ben PS5 Pro yerine PC tarafından devam edeceğim zira arada dağlar kadar fark var. Herkese iyi oyunlar dilerim.

Not: Kıyafet olarak Film Noir seçtim.

12 Beğeni

5 Beğeni

Yeni ek paket erken erişimi açıldı. 2 Martta da tam olarak açılacak serverlar. Ben WOW un her ek paketini hikayesini takip edebilmek amacıyla oynarım sadece. Derinlemesine PVE içerik tükettiğim çok nadirdir. Buna da bir nevi kitap okuma diyebiliriz… :slight_smile:

8 Beğeni

Geçen haftalarda Silent Hill 2 Remake bitirdim. Çok sevdiğim bir oyun serisi ama tekrar oynamak farklı hissettirdi. Atmosferi çok özlemişim. Oynadığım oyunlar içerinde bende ayrı bir yeri var. Aklımdan çıkmıyor.

@Artorias Çok güzel görünüyor. PS5 görsellerini gördüm hoşuma gitmedi, çok kararsız kaldım. Oynadıktan sonra görüşlerini merak ediyorum. Bayonetta’dan sonra oynarım. :face_with_hand_over_mouth:

2 Beğeni

Yeni lige bir hafta kala antrenman turları…

1 Beğeni

Yarın biter gibi. Şimdiye kadar epey keyif alarak oynadım ve sıkılmadım açıkçası. Yarın detaylıca konuşuruz. :face_with_hand_over_mouth:

Bunlar da bonus olsun.

3 Beğeni

Resident Evil Re9uiem’i az önce bitirdim.

Oyun çok uzun zamandan sonra main characterlerden birisi olan Leon’u tekrar oyun alanına davet ediyor. En son 2012 yılında çıkan garabet Re6 ile Leon ile vakit geçirmiştik. Üstünden 14 sene geçtikten sonra Leon’un 6. oyunun sonunda bıraktığımız yerden nispeten devam ediyoruz. Ayrıca CAPCOM yeni oyuncular için de Grace adında yeni bir karakter tanıtıyor bu oyunla birlikte ve şunu söylemeliyim ki CAPCOM’un yarattığı en iyi karakterlerden birisi olabilir. Yapay ve ruhsuz değil de değer verilebilir bir karakter yaratmayı sonunda başarmışlar. Bunda seslendirmeni ve mocap yüzünün harika iş çıkartmış olmasına bağlıyorum. Özellikle seslendirme tarafı inanılmaz başarılı olmuş. Şu ana kadar sadece ingilizce olarak oynadım. Kısmetse yarın da Japonca :japan: oynayacağım. Zira platinlemek şart bu oyunu.

Gunplay ve gameplay bildiğimiz RE standartının bir tık üstünde temel olarak %90 RE2R, RE4R ve %5 RE6’dan %5’de yeni birkaç dokunuşla bu işi tamamlamışlar diyebilirim.

Oyunda bence pacing problemi yok. Oyuna başladığınız anda insanın bırakası gelmiyor. Yine ilk defa CAPCOM bir oyunda bu denli animasyon ve sinematik kasmış Hiç beklemiyordum açıkçası hem birbiriyle bağlantılı hem de bağlantısız olan sinematikler çok üst düzey hazırlanmış.

Müzikler karaktere göre değişiklik gösteriyor. Grace’de daha tedirgin edecek daha rahatsız eden tınılar varken Leon’da ise aksiyon müzikleri yer alıyor. Grace’de seni sıktık sıktık Leon’da artık biraz rahatlayabilirsin demiş yönetmen.

Evet başlayalım artık spoiler işine. Oyunun ilk 10-15 dakikası.

Oyun Alyssa Ashcroft’un öldürülmesiyle başlıyor. Kızı olan Grace’de yeni karakterimiz FBI ajanı olmuş. Birçok insan kaçırılma ve öldürülme raporlarının gelmesiyle birlikte bize annemizle beraber olduğumuz ve Alyssa’nın öldürüldüğü otele gitmemiz ve araştırman yapmamız söyleniyor. Burada araştırma yaparken Victor Gideon adında Umbrella doktorunun saldırısına maruz kalıyoruz ve kaçırılıyoruz. Burada devreye Leon giriyor. Hedefimizde Gideon var ve Grace’i kaçırırken görüyoruz. Akabinde yerini tespit edip kocaman bir yapı olan Care Center’a giriş yapıyoruz.

Oyun sonu ve benim yakaladığım şeyler olacak burada. Yine spoiler içine alacağım görüp, görmemek sizin tercihiniz.

Oyunda ne Jill var ne Claire ne de üzümlü kekim Ada… Benim için en önemlisi tabii ki Ada. Diğerlerinin olup olmaması inanın hiç umurumda bile değil. :face_with_hand_over_mouth: Claire’i charm olarak oyunda yer alıyor. Oyundaki challangelardan birisi olan 300 düşman yok et görevini yaptıktan sonra charm olarak silaha takabiliyoruz. Resident Evil 2 Remake’daki kıyafetiyle resmedilmiş. Silahın tetik kısmına bakarsanız küçük Claire’i görebilirsiniz. :face_with_hand_over_mouth:

Ada Wong ise hiç yok sadece göndermeler var ben şu ana kadar 2 tane yakalayabildim. İlki Raccoon City’de garaja gittiğimiz zaman gördüğümüz Cute Bear charmı. Bunu Ada bize 4. oyunun sonunda veriyor.

Diğer göndermemiz ise Leon neredeyse baygın halde final öncesi yatarken Grace’in gelip endişeli bir şekilde ona dokunmasıyla birlikte. Ada ile birebir aynı şeyi söylüyor olması.

“I was just resting my eyes.”

Gelelim söylentisi olan remake projelerine. Jill’i gördüğümüzü söylemiştim. Code Veronica geliyor. Jill Valentine burada yer alacak. Bu oyunda bir göndermesi var. Şapkasını aşağıya ekliyorum.

Resident Evil 5 göndermesi var. Tricell yer alıyor. Buradan da söylentisi olan 5 remake’e selam çakıldığını söyleyebiliriz.

Ayrıca Resident Evil 1 ve Zero’da yer alan Rebecca Chambers’ı da görüyoruz.
RİSİNG ROKİE REBECCA.

Jill Valentine’ın şapkası.

Bu da ayrı bir spoiler bölümünü hak eden bir şey.

Oyunun iki tane sonu var. Birisinde Leon ölüyor diğerinde ise canon son olduğu belli. Leon iyileşiyor final boss fight yaptıktan sonra Grace ile birlikte kurtuluyoruz. BSAA Alpha tarafından bulunuyoruz. BSAA timini Chris Redfield’in gönderdiğini öğreniyoruz. Grace’e veda edip giderken. Kamera Leon’a geçiyor sırtı dönül giderken eldivenlerini çıkartıp atıyor. İki elini önünde çok kısa tutup sonra iki elini de serbest bıraktığında o müthiş ana denk geliyoruz. Peki nedir o müthiş an işte videosu.

https://www.youtube.com/watch?v=MhPZqgjz-UU

Bu da benim umduğum hali. Değilse Ada gelsin seni vursun LEON…

https://www.youtube.com/shorts/HgNnCyep_gM

Bu da benim miim’im olsun hadi. OMG LİON!!! OMG LEON!!!. :sweat_smile:

Son olarak puanım 8.5/10

@alys

10 Beğeni

2 Beğeni

Oyy çok detaylı yorumlamışsın, loreu da iyi anlatmışsın, ben bazı detayları yakalayamazdım oynayalı bayağı oldu. :drooling_face: Bayıldım. Village güzeldi ama bundan daha fazla ümitliyim. Grace ve Leon hoşuma gitti. Teşekkür ediyorumm. :heart: Elden Ring’e tekrar başlamadan Ps5 pro’da RE oynarım ama Ps5 özelinde paylaşılan görselleri grafik açısından beğenemedim.

Bayağı işim var onlar bitsin nöbet ertesi bile oturur oynarım. :face_with_hand_over_mouth: Senin gibi kupa kazanamam ama onları es geç. :drooling_face: @Artorias

1 Beğeni

PS5 Pro’da PSSR 2 ile çalışan ilk oyun bu. Gayet iyi gözüküyor. Benim gibi takıntılı değilsin sen. Ray Tracing açık sabit 60 fps veriyor. Bence rahat rahat oynarsın pro’da. Keyfine bak. :heart: Village’den bence de iyi. Oyunu bitir de konuşalım. :face_with_hand_over_mouth: Daha yazılacak çok şey var da oyunu daha yeni bitirdiğim için aklıma yeni yeni geliyor. :sweat_smile:

Elden Ring’i 220 saat oynamışım şimdi baktım da. Elim tekrar oynamaya gitmiyor. Platinledim birden fazla kez bitirdim ve çok büyük bir oyun olduğu için gözümü korkutuyor biraz. Bu vesileyle sana karakterimi de göstereyim. Felaket güzel bir hatun yapmıştım. :face_with_hand_over_mouth:

Age of Stars sonu. :face_with_peeking_eye:

3 Beğeni

220 saat oynamadım. :open_mouth: Ben Church of Elleh’ten Spirit Calling Bell aldım, sonra sanırım tekrar Ranni’s Rise kulesine gittiğimi hatırlıyorum. Ondan sonra devam etmedim. Tasarım olarak Ranni the Witch’i Malenia’dan daha çok beğeniyorum. :drooling_face:

@Artorias Evet seçimlerimi ona göre yapıyorum, rehbersiz oynamıyorum. Biliyorum ve araştırıyorum çoğu şeyi ama kafamın boş olup sadece ona zaman ayırmam gerektiğini düşünüyorum. Yıllık iznimi bekleyim. :head_shaking_vertically: Canımsın.

1 Beğeni

Elden Ring’in inanılmaz bir lore’u var ya. Oyunu oynayıp geçip gitmek çok üzücü olur. Ne hikayeler ne entrikalar var… Miyazakinin oyunlarını platinlerken rehbet izlemeden tüm başarımları almak inanılmaz zor bir iş. Ranni’nin questline’ını biliyorsun. Doğru diyalogları seçmek, doğru lokasyonda olmak ve ısrarla bebek ile Ranni’ye seslenmek. Adımları kaçırsan bittin gittin. Şayet o run’ı o başarımı almak için yapıyorsan çok üzücü olur. :face_with_hand_over_mouth: O yüzden ben 1 kere kendim oynarım sonra mecbur rehber bakarak ilerliyorum. Öbür türlü 500-600 satte oynasan belki tam başarım yapamayabilirsin.

Malenia ve Miquella diyorum araştır biraz. :face_with_peeking_eye:

i am Malenia blade of Miquella… :face_with_hand_over_mouth:

2 Beğeni