Bu Ara Hangi Oyunu Oynuyorsunuz? 🎮

Valla hocam 80-90 bine kadar çıkabilirim bütçe de gözüm korkmuyor sadece istediğim hani bir bilgisayarım olsun beni uzun bir süre oyunlar da mağdur etmesin

Bu arada yıllardır CS ,pubg call of duty serileri tarzı oyunları oynamış biriyim hani öyle yüksekte gözüm yok sadece bilgim olmadığı için nasıl bir bilgisayar dizicem onu bilmiyorum

2 Beğeni

Hocam biri sinerji biri gaming.gen.tr artı itopya veya incehesap vatan gibi sitelerde var. Hepsinde hazır kasa bulunur resimdeki gibi pcler gayet işinizi görür sağlam donanımlarda. Bu tarz sitelerden montajı yapılsın diyerek internetten de alabilirsiniz. Eve kurulu kasa gelir monitör klavye mouse takarak çalıştırırsınız direkt. Yazdığınız fiyat aralığına göre pc seçtim ben o sitelerden. Kendiniz bakıp alabilirsiniz. 5070 çok iyi ekran kartıdır. Benim evdeki sistem sıfır toplasam 300-400bin eder herhalde onda 5070 yok. :slight_smile:

3 Beğeni

Ağırlıklı FPS oyuncususunuz öyleyse. CoD oynamak için biraz daha güçlü bir pcye ihtiyaç varken CS ve PUBG pek sistem istemez. Bütçe güzel, ben ona göre sizi götürecek ana bileşenleri tavsiye edeyim, gerisi kolay. AMD Ryzen 7 78003xd + AMD 9070XT (daha uygun alternatif RTX 5060)+ 2tb nvme (Kioxia gen 5 ler fiyat olarak iyi), 32 GB DDR5 Ram, biraz bütçenizin üstüne çıkıyor ama uzun yıllar üzmez.

@Overaged 5070ti olabilir öneri olarak ama fiyatlarının karşılığı kartlar değiller maalesef. 9070XT 5070ti ile kafa kafaya ve 15k daha ucuz, 5070 ile aynı para neredeyse. İtopya iyidir ama tüm detaylarına bakmak lazım, ssdnin hızı bile çok ciddi fiyat farkına yol açabiliyor artık.

2 Beğeni

Ben kasada AMD kullanıyorum zaten memnunum ama oyun deyince Nvidia nın başka başka artıları olabiliyor. Tartışmalı konular hocam :slight_smile:

Çokta detaylı seçim yapmadım zaten bilinir güvenilir marka SSD RAM ANAKART filan seçince uçuyordur fiyatlar. Ekran Kartı işlemciyi iyi koyup yan ürünlerde elde kalanı iteleyerek böyle ucuz yapıyorlar bu sistemleri genelde.

Yoksa hepsini iyi marka güvenilir marka alıyım dese aynı güçte pcyi 150bine de toplarsın benim yaptığım gibi :smiley:

1 Beğeni

Laptop için tavsiyeniz var mı peki Amazondan alınır mı? 5070 istiyorum, Asus güzel herhalde.

1 Beğeni

Asus Rog üst segmenttir Asus Tuf fiyat performans bir alt segmenttir. ROG larda yani tüm elementler kalite olur.

MSI ında keza öyle üst segment ve orta segment laptopları olur.

Ben Laptop alacak olsam ASUS ROG Zephyrus G16 lardan filan almak isterdim ama fiyatları çok uçmuştur onların herhalde. :slight_smile:

2 Beğeni

O artılar 5070ti ı öne çıkarıyor 9070xt’ye karşı ama fiyat farkı belirleyici unsur olunca amd öne geçiyor. Pek ucuz da sayılmazlar aslında, eve gidince detaylı bakacağım ama üstteki AMD sistem biraz yüksek geldi fiyat olarak sıradan komponentlerle.

@Chaostheory Bütçenize göre değişir tercih. Alınabilir uygunsa amazondan da, biraz şans işidir internetten elektronik almak .

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim hocam sitelere bakıcam

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim hocam dediğiniz sistemleri inceliyecem

2 Beğeni

Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim hocam ben vatana da sorucam aklımda bir kaç site ve mağaza oluştu hepsine bakıcam inşallah

2 Beğeni

tainted grail fall of avolona sardım kral arthur temalı skyrim baya iyi tavsiye ederim

3 Beğeni

Dediğinize baktım işe başlayınca almaya çalışacağım bi an önce fiyatlar çok artmış.

1 Beğeni

O zaman Vatan bilgisayarın yolunu tutacağız gibi.

1 Beğeni

Vatandan alacaksanız gidin görün beğenin ürünleri, sonra da mutlaka internetten sipariş verin mağazadan teslim seçeneğiyle. Iade ya da değişim yapmıyorlar mağazadan görerek alındığı için. Misal mouse biraz kullanınca rahat hissettirmedi vs.

1 Beğeni

Laptopları sadece marka üzerinden almanızı tavsiye etmem ben şahsen. Bazı bilindik laptop markalarının laptoplarının fiyatları sırf markaları bilindik olduğu için şişirilmiş olabiliyor. Örnek verecek olursak Msı’ın alt segmenti alınırlık bakımından tamamen kötü. Msı’da üst segmente çıktıkça alınırlık artıyor, alt ve alt-orta segmentte verdiğiniz para laptopa değil sadece logoya gidiyor.

Laptop önerileri için cihaztvye bir bak istersen, laptoplarda fiyat/performans gözeten bir editör kendisi. Youtube incelemeleri de var onları da bir kontrol et.

Masaüstünü kendin toplayacaksan donanımarşivi gibi forumlardan fırsat kovalayıp parçaları tek seferde almak yerine parça parça alabilirsin. Ya da toplu alacaksan pchocası gibi youtuberların işbirliği sistemleri ile biraz indirimli alabilirsin, onları bir kovala istersen. Mesela pchocasının Nisan başı topladığı sistem senin istediğin özellikleri karşılayan bir sistem gibi.

https://www.tebilon.com/amd-ryzen-7500x3d-gigabyte-geforce-rtx-5070-ti-eagle-gigabyte-b840m-h-32gb-ddr5-1tb/

Bunun gibi sistemlere bakabilirsin. İşlemci olarak 7500x3d veya üst versiyon 7800x3d seçmek en iyisi. Attığım sistemde 5070ti var ama 5070 de yeterli olabilir aslında. 7800x3d ve 5070’li bir sistem 90 bin civarı toplanabilir gibi.

2 Beğeni

Aradan çıkartmış olduk. Combat rezalet, hikayesi rezalet. Mekanik ehh işte. Steam bedava vermese asla alıp oynamazdım.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için dediğiniz gibi araştıracağım. Bir iki aylık bi süreç var önümde. Alırsam haber ederim sizede.

1 Beğeni

Black Myth Wukong. Oynadığım ilk souls-like oyundu. Bir kez silip 2 ay kadar ara verdim ve oynarken de defalarca oyunu silmeye ramak kalan anlar oldu. Bu oyunların internetten gizemlerine bakmadıkça işinin zorlaşması kısmı bence en kötü yanı. Ki Wukongta soul benzerleri arasından en kolaylarından biri olmasına rağmen bunları yaşadım. Destansı yolculuk hissi, istediğin zaman build değiştirme, değişik güçlü büyüler, zorlu ama imkansız olmayan boss savaşlarından çok keyif aldım. Bi ara Dark Souls 1’e de başlayacağım hatta. 2024te Youtube’taki eleştirmenler hep görünmez duvarlardan şikayet etmişti. Oyunun görsel diline alışınca yol nereye gidiyor nereye gitmiyor anlıyorsun bence ama ilk çıktığında haritalar yokmuş. O şekilde oynasam çok zorlanırdım herhalde. Oynayanlara tavsiyem her bölümdeki son boss savaşından önce gizli haritaları ve görevleri tamamlayarak gitmeleri. Özellikle bazı boss savaşları varki onları yapmadan oyunu bitirirseniz paranız boşa gider o derece yani.

4 Beğeni

Bakalım Returnal’den ne gibi dersler almışlar ve üstüne neler eklemişler. İnmesini bekliyorum 5 dakikaya oyundayım.

:melting_face:

4 Beğeni

Heroes Olden Era 15$ gibi gayet uygun bir fiyattan Steamde erken erişim ile çıktı, gamepass’e de eklendi. Oyunda Türkçe dil desteği de bulunuyor.

Bu tip bir gameplayin yeni nesilde malesef pek karşılığı olmamasına rağmen, “Yenilikler yapacağız, tüm gün reels shorts izlemekten anlık odaklanma süresi 15 saniyeye düşmüş z kuşağını da hitap edeceğiz” diye işi sulandırmadan, klasik Heroes’ların temellerine sadık kalmaları takdire şayan bir hareket olmuş. 2D ve 3D birleşimi olan grafikler ve animasyonlar da çok hoş gözüküyor ve sahip olduğu canlı renk paleti ile buram buram Heroes 3 kokuyor

5 Beğeni