Bu Ara Hangi Oyunu Oynuyorsunuz? 🎮

Şu aralar Tower of Time’ı oynuyorum, yeni çıkmış izometrik bir RYO. Hikâyesi hiç fena değil, anlatımı başarılı. Gizemler güzel işlenmiş. İtemler konusunda birkaç sıkıntıları var ama görmezden gelinir düzeyde. Çok fazla seçim seçeneği yok, yani bir Baldur’s Gate beklemeyin yine de. Tavsiye edilir.

1 Beğeni

Birkaç günlüğüne memlekete gelince indirdim oyunu, ama düşük ayarda bile kasıyor ve müzikleri kanser seviyesinde iyimser olduğundan arkaya Motörhead’in Rock’n’Roll’unu açtım :metal:t4::guitar:

Old Man’s Journey

Mobil oyununu taze bitirdim. Muazzam bir oyun. Parasının her kuruşunu hak ediyor. Müzikleri çok güzel. Hiç sıkılmadan oynuyorsunuz. Fizik tabanlı strateji oyunu ve indie tarzını da seviyorsanız memnun kalacaksınız. Hikayesi güzel fakat duygusaldı. Bazılarına basit gelebilir, kabul ; ayrıca oyun kısa sürüyor toplam da 1 buçuk saatte bitirilebilir , tamam bu da olumsuz bir yönü ama ne bileyim işte ben çok beğendim …

3 Beğeni

The Flame in The Flood

Humblebundle’da bedava diye alıp oynadım. bitti, gitti. Biraz Don’t Starve, biraz The Long Dark havası olan survival bir oyun. Etrafı sel basmış ve salınızla beraber bir derede sürüklenerek açıklığa ulaşmaya çalışıyorsunuz. Arada adacıklar var ve buralara uğrayıp heybenizi yemek, odun vs. klasik hayatta kalma gereçleri ile dolduruyorsunuz. Tekrar oynanabilirliği pek yok çünkü oyun içerisinde karşımıza rastgele çıkan bu adacıklar sürekli kendini tekrar ediyor. 7-8 saatlik bir oynama süresi var. Tadında bitiyor.Hani daha fazla sürse kabak tadı verecek bir oyun.

Çok boş vaktiniz varsa, ya da survival aşığı iseniz seveceğiniz farklı bir alternatif, 65/100 veriyorum. Bitirdim pişman değilim keyifli vakit geçirdi ama bir yerden sonra maalesef kendini tekrara düşüyor ve mantara bağlıyor, puanını bu yüzden kırdım.

2 Beğeni

Steam’de 15tl görünüyor. Benim de wishlist’imde yer alıyormuş. İndirime girsin alacağım. :slight_smile:

Evet, pahalı bir oyun; hele ki 1 buçuk saat içerisinde bitirilebilir olduğu düşünüldüğünde …

Şu sıralar arkadaşlarımla Orcs Must Die 2 oynuyorum. Oynaması gayet keyifli, stresinizi atabileceğiniz bir oyun. Zaman geçirmek veya kafa dağıtmak için oynanabilecek çerezlik bir oyun.

1 Beğeni

Witcher 3

Arkadaşlar şöyle güzel multiplayer, açık dünya oyun öneriniz varsa beni aydınlatabilir misiniz?

Human Fall Flat kadar zevkli oyun bulmak zordur. 3 kere bitirdik arkadaşlarla hâlâ daha sıkılmadan oynayabilirim.

2 Beğeni

Soma’yı bitirdim dün. @DigitalMilitia mutlaka oynamalısın. Senaryo müthiş. Atmosfer gerim gerim, nefes alamıyorsun. Seslendirmeler ve oyun içi ses efektleri harika. Frictional Games yine yapmış arkadaş…

2 Beğeni

Anlaşıldı, listeye ekleyeyim onu, eyvallah abi ^^

1 Beğeni

İndirim gördün mü yapıştır. :slight_smile:

Ori and the Blind Forest oynuyorum. Tek kelimeyle harika.

Nintendo Switch için Donkey Kong Country Tropical Freeze çıkmış, görür görmez aldım, ağzım kulaklarımda. :smiley: Resmen çocukluğuma, Donkey Kong Country ve Donkey Kong Country 2 ile Super Nintendo üzerinden ilk tanıştığım günlere geri döndüm. :smiley:

1 Beğeni

Thief’i bitirdim. 2014 yapımı olanı. Bu oyunu yorumlarda fazla batırmışlar bence. Başlamaya korkuyordum bu yüzden, meğer yersizmiş. Stealth oyunları seven herkes keyifle oynayabilir. Biraz lineer ama çokta hissettirmiyor bu durumu. Dishonored (saklana saklana oynama şekliyle tabi) beğenenlere tavsiye ederim. Aksiyon arayanlar için ise hatalı bir seçim olacaktır.

1 Beğeni

Ken Follet’s Pillars of The Earth bitirdim.

Oyunumuz telltale tarzı bir adventure oyunu. İlk başlarda oynarken çok hoşuma gitmişti. Pillars of the Earth kitabının oyun uyarlaması… Fakat maalesef oynarken süreyi uzatmak için içine o kadar boş diyalog eklemişler ki zaman zaman gerçekten kabak tadı verdi ve özellikle 3. actten sonra bitse de gitsek havası ile oynamış bulundum.

Telltale oyunlarında da zaman zaman bu hatayı görüyorum. Muhabbet bazen gereksiz uzuyor ve konu sırf uzasın diye abuk subuk yerlere doğru kıvrılıyor. Kahramanımız abuk subuk görevlerin peşinde koşturuyor. İşte bu oyun adeta bu konuda işin piri olmuş. Çünkü konu sürekli don lastiği gibi uzuyor.

Bir diğer zayıf kısmı da karakterlere odaklı bir oyunda mimik vs. vermeyince ekranda ki görüntünün son derece yavan durması. Bazen kendimi bir oyun oynuyor gibi değilde sesli kitap ya da radyo tiyatrosu dinliyormuşum gibi hissettim.Güzel bir atmosfer var ama işte bu iki ögeden dolayı oyuncuyu belli bir noktadan sonra sıkıyor.

Artı özelliklerine gelirsek, 1100 lü yıllarda Fransa ve İngilitere’de geçen gerçekçi bir hikaye ile karşı karşıyayız. Kitap uyarlaması olduğu için hikayenin alt yapısı da güçlü , hatta aynı hikayenin zamanında dizisi de yapılmış. Çizimler harika, seslendirmeler güzel.

Netice olarak Telltale olamamış, telltale severler içinse farklı bir alternatif olmuş 70/100 ile uğurluyorum.

1 Beğeni

Bir süredir oyun oynamıyorum ama Mars Tomorrow adlı oyunu çok merak ediyorum. Mac, Windows, iOS, Android ve web üzerinden oynanabilen bir oyun. Anladığım kadarıyla Mars üzerinde yaşanan bir ekonomi simülasyonu. Hem Anno oyunlarındaki gibi işleyen bir ekonomi kurmaya hem de Mars’ı dünyalaştırmaya çalışıyoruz.

Oynayan varsa bilgi verebilir mi?

https://web.mars-tomorrow.com/index-en.html

ChäoS;HEAd ve Steins;Gate 0.
Biri delilik ve kuruntular üzerine kurulu bir bilim-kurgu görsel roman, diğeri de Steins;Gate adlı görsel romanın alternatif devam yapımı. İkisi de o kadar harika görsel romanlar ki anlatamam. Düşündürücü altmetinler, gerçek dünya teknolojisi üzerine kurulu kurgular, renkli karakterler… Nitro+’ın SciAdv serisi cidden çok hoş.
Yakında da I/O ve Fate/Stay Night’ı oynamayı planlıyorum.

2 Beğeni

Forgotton Anne’ın ilk 1 saatlik kısmını oynama fırsatı buldum. Grafikleri bir HA-Rİ-KA! 90’ların elle çizilmiş çizgi-filmlerini andırıyor. Ki zaten her sahnesi gerçekten de elle çizilmiş.

Konusu da çok orijinal. Kaybolmuş çorapların, istasyonlarda unutulan bavulların, terk edilen eşyaların gittiği farklı bir boyutta geçiyor. “Forgotlings” deniyor bu eşyalara ve hepsinin konuşma, hareket etme kabiliyeti var. Biz de bu diyarda yaşayan ve kanun koruyuculuk yapan Anne adındaki bir kızı yönetiyoruz.

Kontroller biraz hantal ama bulmaca-platform türündeki oynanışı ve hikâyesi (şimdilik) çok iyi gidiyor. Anime severlerin özellikle seveceğini düşünüyorum. (Bu sözüm sana @Firtinakiran :smile: )

4 Beğeni

Meşazını aldım abi :smiley: Teşekkürler.

Seni diğer animelerde de görmek isteriz bu arada.

2 Beğeni