Bu Ara Hangi Oyunu Oynuyorsunuz? 🎮

@hunter @Artorias
Fiyatı iyiymiş gerçekten, ama ben gold ya da ultimate edition indirmiştim. Bir de o kadar oynadık şimdi… Store’umuz da olmayıversin artık, idare ederim :joy:. Teşekkür ederim bu arada haber verdiğiniz için.

2 Beğeni

Ana görevde ilerleyince Cultist kısmı açılıyor. Cultist’leri öldürünce iyi özellikli legendary eşyalar düşüyor. Bu eşyaları set şeklinde toplayınca bonus özelliği de açılıyor. Ayrıca bugün seviyemden 4 lvl yukarıda olan mercenary’i öldürüp Hades’in Yayı’nı ele geçirdim. Seviye yükseldikçe paraları askerlerden de güzel eşyalar çıkıyor.

Üstümde şu an 4 parça Agamemnon set var. Fire built yapıyorum. Hepsini tamamladığımda legendary bonus özelliği de açılmış olacak.

Bu da bugün ele geçirdiğim yay. Oyunda bir bug buldum. Kalede olan bir mercenary’i kalenin dışından oklasınız dahi kaleden dışarı çıkmak aklına gelmiyor. Hayalet ok yeteneğiyle kalenin dışından vura vura öldürdüm. Yoksa karşı karşıya gelsek muhtemelen beni öldürürdü. :grin:

1 Beğeni

Aynen Cultist bölümü bende de açıldı, yavaş yavaş hallediyorum onları da. Teşekkürler önerileriniz için. Özellikle bu mercenary hilesini fırsat bulursam deneyeceğim :grin:. Burada konuştuktan sonra kendime güzel ekipmanlar bulmak için çok çabalamadığımı fark ettim zaten, buna dikkat ederek ilerleyip yakın zamanda sorunumu hallederim sanırım :grin:.

1 Beğeni

AC Odyssey i’de 50level’a gelmeden weapon hariç item upgrade ile uğraşmayın, gereksiz kalıyor. Bir seti tamamladığınızda son parçayı hangi levelda aldıysanız hepsi o levela otomatik yükseltiliyor. Örneğin seti 49lvlda tamamladınız, bütün parçalar 49lvl oluyor. Benim 80 saati geçti, şu an Fate of Atlantis DLC’sini oynuyorum, hiç item upgradelemedim. Tek amacım gemiyi fullemek ama orada da tablet eksiğim çok, hiç lootlamamışım :smile:

1 Beğeni

Bayağıdır oynamayı düşündüğüm Hoi4’e nihayet başladım ama son 2 3 gündür pek bir şey oynayamıyorum. 3 gündür işlemci aşırı ısınıyor boşta iken bile 50 derecelerde geziyor. Havaların ısınmasından dolayı olduğunu ümit ediyorum çünkü can sıkıcı bir şey.

Horizon zeroya yeniden başladım. İlk bitirdiğimde ne kadar büyülenmiş, sevmiştim. Şimdi ise, oyunun yarısına gelmeden sıkılacağımı hissediyorum. Bu yüzden belki de aramız bozulmasın diye silerim, devam etmem.

Neyse, ghost of tsushima dan bahsedecektim. Açıkçası çoğunluğun hayal kırıklığına uğradığını görünce çok şaşırdım. Grafikleri, atmosferi, - muhtemel ki hikayesi- ve bunun yanında dövüş sistemiyle öne çıkacak bir oyun olacağını düşünüyordum. Öyle de çıktı ve ben beğendim.

Karşımızdaki düşmana 800 kez vurduğumuz oyunlardan gına geldi. Böyle bir dövüş sistemi - gördüklerimin hayal ettirdiğine dayanarak- tam da istediğim tarzda. Ağır görünen, karşındakinin gardını düşürmesiyle tekte biçen bir sistem. Samuray kılıcı bu, ekmek bıçağı değil. Tek atmalı. Önceki gösterdikleri oynanış videosunda boss savaşı vardı ve onda da birkaç darbede rakibi alt ediyorduk. Bu sistemi doğru işleyebilirlerse mükemmel olur. Mesela her boss savaşında şöyle gerilimli bir duraklama olsa, sonra kılıçlar tokuşsa sonra tekrar duraklasak, tekrar saldırsak ve bir darbe vursak, ağır yaralanan rakip savunmayı bırakıp daha saldırganlaşsa ve birkaç darbeyle yere sersek…

Bana göre bu oyun eğer özel olacaksa ancak böyle olur. Horizon zero dawn benim için atmosfer+grafik+hikaye demek; ama şöyle bir bakarsanız horizon düpedüz bir açıkdünya. Diğerlerinden farklı kılacak tek noktası teması ve hikayesi. Başka bir artısı yok. Bundan yola çıkarsak got da sıradan gözüküyor. Tipik, sıkıcı açıkdünya oyunları gibi. Atmosferi ve grafikleri arşta zaten. Güzel ara sahneler olsa, dövüş sistemi tekdüze gitmek yerine yetenek ağacına sahip olsak ve o yetenekleri açtıkça kıyma makinesine dönsek… Bence unutulmaz olur. Oyunu efsane kılacak tek nokta dövüş sistemi, onu da pek göstermediler. Gow gibi olsun istiyorum. Sonradan cevher bulalım içinde. Muhtemelen oynayamayacak olsam da amin.

4 Beğeni

Önemli bir durum var açık dünya oyunlarında, o da ritim… Neyin ritmi derseniz, oyunun… Şöyle;
Batman Arkham City oyununda, ana konu sürekli bir aciliyet üzerine… Koş Batman, yakala Batman, ölme Batman… Bu oyunu bitirdiğimde neredeyse hiç bir yan görevi yapmamıştım…
Diğer tarafta Witcher 3 gibiler… Ana hikayeye yan görev yapmadan gücün yetmiyor… Bu durumda da yancıları yapmaktan oyun bitmiyor…

Horizon Zero Dawn, bu dengeyi çok iyi yakaladığı gibi, görsel, aksiyon ve neredeyse her açıdan muazzam bir örnejk teşkil ediyor… Sanırım oyunun iyi yapamadığı tek şey, içerisindeki silahları kullanıcıya anlatabilmek :sweat_smile:

2 Beğeni

Ne silahı? O oyunda silah seçenekleri mi vardı? :smiley:

Oyunun arayüzü tam bir felaketti. Geri kalan her şey 10/10. Fakat tekrar oynamayı gözüm kesmez açıkçası. Lakin ek paketini aldım, ona bakacağım mutlaka.

Tam da düşündüğümü yazmışsınız. Ana hikaye çok tempolu olunca yan görev yapasım gelmiyor. Yan görev çok olunca bitmezlikten bunalıp sadece ana görevi yapasım geliyor. Bu yüzden ölesiye detaylı oyunları sevemiyorum: Rdr 2 ve witcher 3 gibi. Bu oyunlar muazzam, orası tartışılmaz ama bana hitap etmiyor.

Daha çok sonynin genel oyuncu kitlesine hitap eden, oyuncuyu fazla kasmayan, fazla detaya boğulmayıp derdini anlatıp susan oyunlarını seviyorum. Hzd, days gone (çok beğendim, özellikle hikaye akışı), dying light (oynadığım en muhteşem oyunlardandı, tekinsiz havasını solumak çok farklı bir deneyimdi.) gibi.

En sevdiğim tür ise - 3.şahıs aksiyon mu denir ne denir- : Tomb raider, uncharted, gow, evil within 1-2, tlou…

Horizon Zero Dawn’ı 2-3 saat oynadıktan sonra sıkılıp bıraktım, bu yazdıklarınızı görünce de canım çekti. Oyun hakkında o kadar olumsuz yorum okudum ki muhtemelen önyargıyla yaklaştım ve o yüzden çok çabuk sıkıldığımı düşünüyorum. Sizce bir şans daha versem mi?

Açık dünya oyunlarında beni sıkan tek oyun Arkham Knight oldu. Tank-araba savaşları o kadar çok canımı sıktı ki istemeye istemeye oyunu bıraktım, eğer PS4’te hile yapma şansım olsa hile yapıp o bölümleri geçmek isterdim.

2 Beğeni

Arkham Knight oynarken ben de çok bunalmıştım o tank savaşları ve Batmobil dayatmaları yüzünden. Koskoca Batman, asansörün sigorta kutusuna kısa devre yaptırmak için arabayı binanın çatısına çıkarmaya çalışıyor. Bunun için de kırk takla atıyor. Gülünç :slight_smile:

Halbuki önceki oyunlarda kancayla hop diye çatıya çıkar, sigorta kutusunun kapağını elleriyle söküp atar ve kemerinden çıkardığı bir şeyle şıp diye hallederdi bu işi. Riddler bulmacalarının da arabasız çözülememesi cabasıydı.

1 Beğeni

Kendimce artı ve eksilerinden bahsedeyim:

Artıları:
+Grafikleri
+Robot tasarımları
+Robot yapay zekası
+Robot parçalamak çok güzel :smile:
+Hikayenin basit bir hikaye görünümünden 2.oyunu merak ettirecek seviyeye evrilmesi

Eksileri:
-Tipik açık dünya öğeleri (yan görev, loot, outpost vs.)
-Ara sahnelerinin diğer sony oyunlarına göre daha sönük olması
-Zırh ve silah çeşitliliğinin az olması

Kabile hayatı ile hayvansı robotların hangi noktada buluşabildiğini merak ediyorsanız oynayın bence.
Ben 2.oyunu merakla bekliyorum. Eksilerinden arınacağını umarak :smile:

2 Beğeni

Ben bir YouTuber dan izlemiştim oyunu. Güzeldi benim için. Fakat açık dünya oyunlarını ben izlerken artık sıkılıp atlayarak izliyorum, oynayanlar nasıl bu görevlere bu kadar dayanabiliyor bilmiyorum. Yok çiçek topla yok odun kes yok eşyaları birleştir vs. vs.

Çok kişisel görüşüm ama genel olarak bana mevcut jenerasyonun en iyi oyununu söyle deseler sanırım Horizon Zero Dawn derim…

Not: ana konsolum xbox olduğu halde :sweat_smile:

Horizon Zero ne zamandır merak ettiğim bir oyundu. Neyse ki PC ye çıkacak yakında.

1 Beğeni

En güzel haber ise, firmanın bu oyunu bir üçleme olarak planlaması :smile: 2 Horizon oyunu daha çıkacak gelecekte… Umarım seri inFamous’a dönmez…

Bu konuda tek merak ettiğim devam oyunlarının PC ye çıkıp çıkmayacağı :confused: PS özel oyunlarının ayrı bir güzelliği oluyor keşke bir süre sonra tüm platformlara çıksa.

O zaman meşaleleri yakalım, bir diğer efsane PS özel oyunu daha PC’ye geliyor gibi görünüyor:

4 Beğeni

Bu oyunu çok iyi bilmiyorum ama ne zaman Horizon Zero ile ilgili haber okusam yorumlarda bu oyunla ilgili çok fazla istek görüyordum. Bu bile beklentimi arttırıyor.

Şu PS oyunlarının PC’ye çıkmasını kendimce yorumlamak istiyorum.

Bu devirde PC’ye çıkartılan, özellikle Horizon Zero Dawn ve Bloodborne, tamamen PS5’e dönük satış hamlesi olarak görüyorum. PS5’in ilk yıllarında bu oyunların devam oyunları gelecek ve Sony bu devam oyunlarını PC’ye belirli bir süre çıkarmayacak, böylelikle insanları PS5’e mahrum bırakıcak.

Sanırım ilerleyen aylarda PC’ye çıkacak çok fazla exc oyun göreceğiz, God of War hariç.

@mit Arkham Knight’ı bitirdiniz mi peki? Dün biraz walkthrough izledim, oyunun bitmesine 2-3 saat kala bırakmışım. Bir gazla girip fişini çekeyim artık. Yarım kalan oyunlar çok canımı sıkıyor :smile: