Eski bir CS:GO oyuncusu olarak çok kolay alıştım oyuna. Oldukça hızlı, çok fazla sistem gereksinimi yok ve özellikle Spike’a Hücum gibi modları hem çok hızlı hem de zevkli.
Oyunun Türkçe seslendirmesi, “Her şey orjinal dilinde olmalı” meraklısı bana bile harika geldi. İngilizce seslendirmesi Türkçe’ye göre çok kötü hatta. Bayıldım.
Bir denemeni tavsiye ederim. Ama hemen vazgeçme, alışmaya başlayınca tadı çıkıyor. Güzelliği hileye karşı savaşları çok iyi. Affetmiyorlar.
Cs hileyi çözse bile rank sistemi olayı mahvedecek yine. Silver’dan başlayıp Nova 4 üzerine çıkmak imkansız. Zaten en kötü özelliği de bence Smurf olayı. Hileden bile daha fazla sinir bozucu. Çünkü adam temiz biliyorsun ve senden 4-5 kat daha iyi oynuyor. Zaten takımdan 3 kişiyi alsa her eli ezile ezile kaybediyorsun. Bu denk gelmeye başlayınca da artık soğuyorsun oyundan.
Smurf girenler de haklı çünkü kendi ranklarında keyif alamıyorlar, çok uzun süreler maç bulunmasını bekliyorlar, try hard oynamak zorunda kalıyorlar.
Yani her türlü kötüye bağlanıyor. CS:GO bu sorunu çözmek için tamamen farklı bir rank yapılanmasına girmeli. O da inanılmaz zor, Valve bir değişikliği yapmak için 15 yıl öncesinden çalışmaya başlamalı Ya da istesin 200 lira, desin ki bu parayı verenlere bir üst level trust factor vereceğim, sadece bu kadar para verenleri seninle eşleştireceğim. Sonra karşımdaki adam korkacak bir daha 200 lira veremem en iyisi hile açmayım diyecek. Ya da açsa bile bunu en fazla 1-2 defa tekrarlayabilecek. Aslında bunu yaptılar Prime ile ama eski hesapları direkt Prime’a geçirdiler. Adamın 20 tane Steam heasbı var zaten, biri banlansa diğer yine prime. Para vermeden hem de…
Valorant nispeten çok yeni bu sebeple herkes oyunun yenisi. Shroud vs. gibi FPS oyunlarında çok iyi olan oyuncular/yeteneği olanlar dışında, sizin benim gibi ortalama oyuncularla karşılaşıyorsunuz.
Beta zamanında oynamıştım Valorantı. O dönem herkes oyunu ilk defa oynadığı için yapılan hatalara kimse ses etmiyordu. Sage, Cyper karakterlerini severek oynamıştım. Oyun çıktığında tekrar bu karakterle devam ettim. E bunlarda destek karakterleri olduğu için biraz arkadan savaşarak takımı desteklemek gerekiyor. Ama diğerleri bunu anlamadıkları için küfürü basıyorlar. Ya “heal ver” ya da küfür ettiklerini görünce bıraktım. Arada arkadaşlarla girersek giriyorum
Açıkçası bana bir browser oyunu gibi geldi ilk oynadığımda.Belki de rekabetçi oyunlardan ve kitlesinden bıktığım için oyunu o şekilde görmüş olabilirim.Çünkü denemek için girdiğim ilk oyunda 7 8 yaşlarındaki bir çocuk herkese küfürler savuruyordu.Tabi oyun sonu direkt sildim oyunu
Şöyleki takımlı oyunlarda ne oynarsanız oynayın. Takım en önemli şeydir. O tayfa Lol’de de var, CS:GO’da da vardı bundan yıllar sonra çıkacak oyunlarda da olacak. Kendinize bir takım oluşturmanız lazım. Her şey sevdiğin insanlarla eğlenebilmekte. Yoksa karşı takımı yenmek eğlenmiyorsan keyif vermiyor. Ben eğleniyorsam 13-0 yenilsem de takmam misal.
@JrThoth üstte söylediklerim aynı şekilde işte. Ben genelde takım komple sessize alınmış oynuyorum. Yani baktım gıcıklık var sessize alıp devam ediyorum. CS:Go’da ruslarla yıllarca oynayınca Valorant ergenleri devede kulak.
Hile konusunda hemen hemen her gün over watch izliyorum ve ağırlıklı olarak mevlana denk geliyor. Tek iyi yanı zorlanmadan over watch Xp ödülü alıyor olmam. Rank sistemi de dediğiniz gibi düzenlenmeli. 10 maç kazanıyorum rank atlıyorum. 2 maç kaybediyorum rank düşüyor. Can sıkıcı bir durum.
Geçenlerde Witcher 3’ü 7.kez bitirdim. Sonra kitapları tekrar okuyup bide ng+ da bitireyim dedim ancak levelim çok yüksekti, bende maksimum 100 olduğunu bildiğim için tıkanmayayım diye gittim maks leveli 200’e çıkartan mod kurdum. Sonra başladım ng+'a lakin levelim 70 küsür, zırh 40 level kurt zırhı. Yaratıklar da 70 küsür geliyor hep. Bir koyuyor %90 can gidiyor. (Death march zorluğunda oluyo bunlar) Hasar oranında sıkıntı yok yaptığım build ve Aeronknight saolsun 30k hasar verebiliyorum ancak hiç hasar yememek gerekiyor. Hele hayvanlarda daha sıkıntı. Canavarlar yine ağır ağır saldırıyor. Ama köpekler falan direkt atladığı için zorlanıyordum. Ben de giriş kısmını bitirip velene ilk girdiğimde bırakmak zorunda kaldım. Hem okul var ders çalışmam lazım hem de zorluyordu bayağı. Ama onu kafaya taktım sonraki yaz bitiriceğim 8.kez ng+ death march zorlukta.
Bu aralar Humble’ın küçük oyunlarını oynuyorum. Yarm saat ile 3 saat arası değişen oynama süreleri oluyor. Bir oturuşta bitiyorlar genelde. Bazılarının deneysel olmaları da güzel olmuş, tabi deneysel olduğu için anlaşılmaya da biliyor.
Oyunlara Humble Bundle’dan üyelik aldığınızda Humble Trova bölümünden ulaşabiliyorsun bir ay boyunca. Bu süre içinde oyunları indirip istediğiniz zaman oynayabilirsiniz.
Copoka
Bir kuşu oynuyoruz bu oyunda, bir dikta rejimi altında isyan eden insanların yaşadığı bir şehirde etraftan obje toplarken hikayeler dinliyoruz. Ben 2 saatte oynadım, keyifli bir oyun.
Crescent Bay
Bir gece bir arkadaşının evine gidipte evde kan izleri görüyoruz ve olayı araştırmaya başlıyoruz, kelimeler ile neler olduğunu çözmeye ve olayları sıraya koymaya çalışıyoruz. 30-45 dk lık bir oynama süresi var. Oyun kısa olduğu için de oyun kayıt seçeneği yok. Kısa ve keyifli.
Lyric Sonota
Fareyi notaların üstünde gezdirerek müzik çalmaya çalışıyoruz ama ben pek keyif alamadım.
Hitch Hiker
Otostop ile arabasına bindiğimiz kişi ile kırsal arazide seyahat ederken sohbet ettiğimiz bir oyun. Görseller güzel ama muhabbet pek açmadı beni