Selamlar herkese… Dün gece paylaştığım sorunun ardından epey beyin fırtınası yapıldı ve doğru cevaba ulaşanlar oldu. Yine bir cinayet zeka sorusu hazırladım, umarım bu da hoşunuza gider ve beyin fırtınası yapılır…
Dün ne kadar çok düşünsem de bir türlü çözemedim dedektifin olayı çözüşünü.
Bu seferki zor olmuş.
Şunu yazmasan gözümden kaçmış.
Ben derim ki adam atladıktan sonra camı nasıl kapatmış? Katil de saf mıymış camı kapatmış? Burada kafama tek takılan nokta var o da çatı. Bizim binaların hepsinde çatıya çıkamazsın ama okurken antenci amcayla üniversitede kaldığım sekiz katlı binanın çatısına çıkmıştım bağlamasına yardım etmek için. Bilemedim.
Yahu sizin yan meslek dedektiflik yapmak sanırım Tebrik ederim, bildiniz…
Ahahaha. Ya ben işte bu yüzden polisiye okumuyorum. Çabuk fark ediyorum, film izlerken filan da senaryoyu ben yazsam ancak bu kadar olur dediğim şeyler var. Bu tip şeylerde biraz takıntılıyım. İlk bir dinledim. Sonra gereksizleri eleyerek yine dinledim. Kafama bir çatı takıldı ama o kadar da önemli görünmedi.
Tam sizlik yeni bir soru paylaştım… Lakin bu sefer gerçekten epey zor
Evet, kodlu bir şey paylaşmışsın gördüm ama kodlar konusunda iyi değilim.
Kağıt kalem her problemi çözer mottosuyla gittim. İşe yaradı ama çatı mevsuzu benim de kafama takıldı.
Buğulama yapayım bari, belki bundan iki sene sonra düşünmek isteyen olur.
Bazı şeylerin dikkat dağıttığını biliyordum. Tükürmek, bozuk para vs gibi. Dediğiniz kısım hiç aklıma gelmedi.
Diğeri de doğruysa ben pas geçeceğim bundan sonra. Milletin keyfini kaçırmış olacağım çünkü.
@SJack Bu arada ekleme yapayım. Bir dönem mantık soruları yeni yeni ortaya çıktığında hem sınava hazırlanmak hem de keyif almak için özel bilmecelerin olduğu kitaplardan almıştım. İçinde yüzer tane bilmece olurdu. Mantık yürüterek çözerdin. Hem bu tarz hem de iq test yazdığınızda önünüze gelebilecek soruların biraz daha zor halleriydi. Kitapları arkadaşıma verdim, sınava hazırlanıyor diye. Kardeşimle de çok yapardık. Bazı sorular için bir gün yediğimizi bilirim. Bu tip şeyler bende hobi gibidir.
Ekleme 2: Kitaplar şunlardı:
https://img.letgo.com/images/74/24/30/e2/742430e241fe5bd45378138d62e2fe2a.jpeg?impolicy=img_600
Çok iyiymiş. Ben lisede iken sadece rakamlarla ilgili bilmeceleri çözerdim. Ama onun için de bir kitap arayışına vs girmemiştim. Not: Matematiğim çok kötüdür.