@Ozgur yakında kitap kapaklarında başka yazarların değil takipçisi bol booktuberların yorumlarını görürsem şaşırmam.
@alper içi boşalmış bir kavram olmaya başladı bu booktuber olayı. Yayınevinden bedava kitap almak isteyen sayfa açıp doludizgin övuyor kitapları. Bir dönem eleştirilen kahve yanında Sabahattin Ali kitapları fotoğrafları çekmekten bir farkı yok.
Baktım şimdi de daha çok film incelemeleri var. Bir inceleyeyim.
@narpal kaliteli olanları da var. Özellikle ingilizce kanallarda çok iyi anlatım yapanlar mevcut. Türkiyede tek sevdiğim Ejderha’nın yüzüklerin efendisi kanalı var sanırım. Cidden iyi yapılınca iyi oluyor. Dediğin gibi olması da muhtemel de yetkinlikleri yok abi ya. Sen kimsin derim ben. Çoğu kitapta daha önce bir tane kitap çıkarmış yazarın önerisi bile varken dediğin olacak diye de korkmuyor değilim.
Sen ben çok kaale almıyoruz belki ama özellikle yaşı ufak olanlara etkileri var. Ülkede kitap kapağında yorumu olan bir yazarı bilen belki 5000 kişi yok ama takipçisi 10 000 olan booktuberın şahane yorumları daha fazla sattırır kitabı.
İşini iyi yapan vardır elbet ama artık bu kakafonide sesleri ne kadar duyulur bilemiyorum.
@alper keşke devam etseymiş @Firtinakiran’ın incelemeleri ya da başka biri devralsaymış.
Evet.
Muhtemelen “hayatın akışı” kanal için daha fazla içerik üretilmesine müsaade etmemiş ama kayıp rıhtım forum üyeleri olarak, kitap inceleme videoları hakkımız @magicalbronze
Askerlik dönüşü ben yaparım bu işi. Sadece 120 saniyede inceleme diye bir fikrim vardı hatta. Hem çekimi kolay hem konuşma aralarını kesebileceğin için paylaşmaya da uygun. Derin derin anlatmaya da gerek yok. Spoiler vermeden sadece kitap hakkında konuşacaksın. Yok bu yazar şunu da yazmıştı, yok bu ödülü var yok bestseller bunlara girmeden. Salt kitabı yorumlayacaksın. Kitap için tanıtım kartı gibi birşey olacak.
Yarım saat bi kitabı anlatıp hiçbir şey anlatmayanlar var sonuçta. “halide edibin, adıvar kitabı” na dönüyor sonra
Spontane değil de hazırlıklı video çekilmesi lazım. 120 saniye az olur. Kitabın baskısı da anlatılmalı. Çok anlamasam da ecnebi kanalları bu nedenle izliyorum ben.
Benim kafamdaki şey dışardan öğrenebilecekler şeyleri es geçmek. Yani baskıyı bir ton youtuberdan instagramdan falan görürler. Mesele kitabın künyesinin çıkarılması.
Şöyle bir şeyden bahsediyorum. 2 dakika eğer konuşan boş yapmazsa cidden yeter aslında. Youtube da 10 dakikalık videolar yapmaları gerekiyor adsense’den daha çok para kazanabilmek vs için.
Ya adamlar yanlış kişiyi aramışlar. Keşke beni arasaymış. İlk günden beri Ephesus çöp diyorum ben ama tabii ünlü değilim.
Ben videolardan çok sıkılan bir insanım. Özellikle kitap tanıtanlardan baygınlık geliyor. Kısa ve öz olmalı bir video. Car car car konuş sonuç yok. Çok keskin hatlara sahip olmalı bence. Kitap bu, kapağı şöyle, konusu bu, ben okudum ve şöyle düşündüm, hadi iyi geceler. Ben kitabı merak ediyorum adam orada bana hikaye anlatıyor. Ya arkadaşım sadede gel. Bunun nedeni etrafımda hikaye anlatıp sadede kırk dakika sonra gelen insanlardır. Benim vaktim kıymetli, vaktimi çalma. Kısa, öz ve keyifli araya iki espri koyarak tatlı tatlı bitir ki bir daha geleyim.
Çekim ekibimiz kendi projelerini yönelince incelemelerimiz yarım kaldı Hayatın akışı doğru bir tespit olmuş. Biz de onların o eğlenceli montajları ve usta işi çekimleri olmadan devam etmedik.
Çok teşekkür ederim Sonrasında kendi başıma devam edeyim diye düşünmüştüm bir ara, ama arkadaşlarımızın videoya kattıkları nedeniyle incelemeler sıradanlaşır gibi gelmişti.
Bu tarz videolar sevmeyen birinden böyle bir yorum almak oldukça değerli
Barış Özcan’ı bile ite kaka izliyorum ben. Hatta bazen eşimden özet geçmesini istiyorum. Forumda önerilen çoğu kanal beni bayıyor. Video çok duru, esprili ve bilgilendirici. Tam ayarında. Keşke devam etseymişsin.
Aslında sevgili Hazal da bahsetmiş @alper, daha önce bu tarz girişimlere devam etmek istesek de hayat şartları buna pek el vermedi. Şimdilik sadece basın gösterimleri sonrası hızlıca yaptığımız canlı yayınlarla kanalı devam ettiriyoruz. Ve inanın, özel çekim artı kurgu sonrası videoları kanala yükleme gibi bir iş olsaydı o bile olmazdı
Halihazırda Youtube’da devam etmemiz için oraya ayrıca tam zamanlı bakacak biri veya birilerinin olması lazım. Eğer oraya ağırlık vermeye başlarsak bu sefer asıl odak noktamız olan siteyi boşlamış oluruz ki bu kesinlikle istemediğimiz bir şey. Bunun yanında ilerisi için Youtube alanında da güzel birkaç planımız da var
Aynı zamanda Youtube’dan çok daha işe yarar ve Kayıp Rıhtım’a uygun yeni bir projeyle uğraşıyoruz. Gelmesi biraz zaman alacak ama çalışmalar devam ediyor. Güzel şeyler olacak
11 Beğeni
Masketor
(Angut Degilimdiyenangut T Rosokolops)
926
Rus bir arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla Rusya’nın kuzeyinde Saint-Petersburg adındaki şehirde “beyaz gece” denen bir olay gerçekleşiyor. yıl boyu soğuk olan iklim mayıs-ağustos arası ılıyor ve geceleri adeta gündüz gibi oluyor.
Lavanta yağı harika bir şey. Denemek için aldım ve kullanmaya başladım. Sıcak suya birkaç damla damlatıp uyayacağım odaya koyuyorum. Ya da enseme biraz sürüyorum. Gerçekten de uykuya dalmayı kolaylaştırıyor ve baş ağrısını azaltıyor.
Ben de bunu John Boyne’nun Romanov’ların Son Evi kitabında öğrenmiştim. Orda karakterler bizzat yaşıyordu. Ama sonradan anladım ki çok yaygın bir gerçekmiş . Yine de çok etkileyici bir olay bence.
Tolstoy’un 1860 yılında yaptığı bir Avrupa seyahatinde Victor Hugo ile tanıştığını ve o zaman henüz yeni basılmış olan Sefiller kitabını okuyup çok etkilendiğini öğrendim.