Bugün Ben Şunu Öğrendim

Bunu ben de merak ettim, Google sordum :slight_smile:

2 senedir ülkemizde görülen bir sivrisinek türü varmış (Aedes) Kafkaslardan geldiği düşünülüyormuş, Zika hastalığı ile ilgisi bulunduğu yazılmış vb…

2 Beğeni

Yerli ve milli sivrisineklerimiz bize yeterdi aslında :confused:

1 Beğeni

O türün adı Anofel miş :slight_smile: Milli ve yerli sivrisinek :slight_smile:

Mesajını okuduktan sonra gece gece sivrisinekler hakkında okuma yapıyorum :slight_smile: Neyse ki ortalıkta gözükmüyorlar. Bu arada Zika virüsünün ben sadece Brezilya’da olduğunu ve durdurulduğunu okumuştum ama şimdi okuduklarım Virüs’ün başka ülkelerde de görüldüğü yönünde.

2 Beğeni

Aydınlattığın için teşekkürler, evrim mi geçirdiler diye merak etmeye başlamıştım. Salondaki sivrisineği 2 gündür bulamıyorum. Elime konuyor hiç ses yok, telefon ışığının önünden hayalet gibi geçip duruyor konmuyor bile. Zaten kaçarı yok kan alacak ama hastalık bulaştırmasın yeter.

2 Beğeni

11 Beğeni

images%20(1)

Millennium serisinin ilk kitabının Fransızca baskısının kapağındaki kızın (sanırım Lisbeth Salander’i temsil ediyor) feci şekilde Christina Ricci’nin Addams Ailesi filmindeki haline benzediğini öğrendim. Bunu fark etmek bana büyük mutluluk verdi. Evet manyağım.

(iş bu mesajda gereğinden fazla iyelik eki kullanılmıştır)

9 Beğeni

Yaşadığım ilde bulunan ve çok kez gördüğüm yıkık köprü kalıntıları hakkında bir keşif çalışmasının yapıldığını öğrendim. Bizans döneminde işlek bir yola ait olduğu düşünülüyor ve 2000 yıllık olduğu tahmin ediliyormuş. Gece gece twitter postunda görmek şaşırttı doğrusu.

2 Beğeni

Eokul’da sınav giriş tarihlerini okul yönetiminin gireceğini sanıyordum meğer öğretmenler giriyormuş tarihleri. Az önce öğrendim. :sweat_smile:

2 Beğeni

Aslında öğretmenler giriyor. Ama sene başında alınacak kararla idareye de bırakılabilir. Kesin bir çizgisi yok anlayacağınız.

1 Beğeni

Öğretmenlerin girmesi daha pratik bence.

1 Beğeni

Ben okulda vhki olarak çalışıyorum. Bu sene okulda ben girdim mesela. :roll_eyes: Bence de öğretmenler girmeli. :grin:

2 Beğeni

Üst kısım.

5 Beğeni

Kızılay özel sektörmüş. Sanırım verdiğimiz kanları tekrar para ile satıyorlarmış.

1 Beğeni

Kızılay bir hayır kurumudur. Bende bir kaç kere kanları para ile satıyorlar diye duydum ama elimde somut bir kanıt olmadan böyle haberlere inanasım gelmiyor.

Aşağıdaki bilgiler Kızılay’ın kendi sitesinden.

Kızılay, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Topluluğu’nun temel ilkelerini paylaşır. Bunlar; insanlık,ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık,hayır kurumu niteliği, birlik ve evrensellik ilkeleridir.

Kızılay, tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi, kâr amacı gütmeyen, yardım ve hizmetleri karşılıksız olan ve kamu yararına çalışan bir gönüllü sosyal hizmet kuruluşudur.

6 Beğeni

Bir genel yayın yönetmeninin bir okuru arayıp hesap sorduğunu öğrendim, şaşkınlıklar içindeyim.
https://www.instagram.com/p/B5MvMzNJbji/?igshid=5j4r2occv3ab

1 Beğeni

Ben bu olaydan bağımsız olarak başka bir şey söyleyeceğim. Booktuber diye tanımlanan kişilerin geneli yayıneviyle çıkar ilişkisinde olmaya devam ederse tarafsız olanlar da buna benzer tepkiler alır.

9 Beğeni

Sonuna kadar katılıyorum buna. Benzer şeyler yazacaktım ama sen benden çok yaşayacaksın :joy:
Influencer diye göesükleri sürece bu böyle devam eder. Hani art niyeti de varsa yazsın bence. Çünkü okuyucu kitaba yprum yapmış yayıne evine hiçbir şey dememiş ki :joy: Beğenmediğini söylemesin mi adam ya?

3 Beğeni

Dün youtube önerilerinden izlediğim bir video da benzer şeyler gördüm. 2-3 gün önce yüklenmiş video, benim de okuduğum bir kitapla ilgili yorumlarını dinlemeye çalıştım, yediği bir yemeği anlatır gibi anlatması :slight_smile: okuduğu kitapla ilgili kurduğu cümlelerin arka kapaktan ileri gitmemesi, gerçekçi ve inandırıcı gelmeyen hislerini aktarması “komikti”

Youtube kitap paylaşımı yapanları izleyenlerinin çok büyük kısmı çok genç insanlar ve bu şekilde manipüle edilmeleri pek hoş değil.

8 Beğeni

Rıhtıma bir youtube kanalı kursak, arada forum üyeleri olarak video yüklesek mi :thinking:

Varmış kanal yahu :thinking:

3 Beğeni

Rıhtımın kanalı var aslında, ama muhtemelen zamansızlıktan artık pek aktif bir kanal değil.

2-3 sene öncesinin @Firtinakiran 'ın kitap inceleme videoları var kanalda.

4 Beğeni