Bizim köyde hep bu kullanılıyordu. Pancar adını sonradan duyduk.
Bir de öküzgötü var tabi (kuşburnu) ![]()
Ancelotti’nin Star Trek Beyond filminde çok kısa da olsa rol aldığını öğrendim.
Nedense aklıma Yılmaz Vural geldi. O da bir Kemal Sunal filminde vardı
“Güzel oyuncu yoktur, iyi oyuncu vardır” derler. Böyle bakınca Türkan Şoray hem güzel hem de iyi bir oyuncu.
Bence güzel de değil.
Yeşilçamda Gülşen Bubikoglu ve Filiz Akın haricinde güzel aktris yoktur. ![]()
Güzellik göreceli bir kavramdır. Ama konu sinema olunca Türkan Şoray zirvededir. Zaten onlar dört yapraklı yonca değiller miydi. Türkan Şoray, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik.
Bu arada yonca yapraklarının arasında sadece Türkan Şoray’ın yönetmenlik yaptığını biliyorum. Yanılıyor muyum?
Hitler’in idealize ettigi aryan insan profili yemin olsun.
James Harden mi?
?
Çok sakatlanıyor be. O olamaz.
Herkesin gönlünde ne varsa gözünde o oluyor işte. Emel Sayın’dan başkasını fark etmemiştim ben xd
Burası ekşiye dönmüş.
Bi karikatür paylaşırdım da yasak. Neyse şuradaki karikatüre bakın derim
Karikatürdeki en son kişi @Howl değil mi ![]()
![]()
7 Eylül’de atama kurasının olacağını öğrendim. Aşırı bir heyecan ve stres bastı. Umarım istediğim yere sorunsuz girerim. ![]()
Bugün JavaScript’te fonksiyon oluşturmayı ve programlama yaparken kontrol akışı oluşturmayı öğrendim. Birazdan listelere ve döngülere giriş yapacağım.
Mesleğimde ağırlıklı olarak HTML ve CSS biçimlendirme dillerinin yanı sıra JavaScript programlama dilini ve onun kütüphanelerini kullanmam gerekiyor. Fakat ben CSS’de en üst seviyeye çıkmak için JavaScript’te kendimi geliştirmeyi hep erteledim. Hâlbuki işin gerçek programcılık ayağı JavaScript ve şimdi görüyorum ki onu öğrenmek acayip keyifli.
Bu öğrenme sürecini asıl ilginç yapan şey sadece bilgisayarı programlamayı öğrenmek değil. Bir bilgisayar gibi düşünmek işin en ilginç kısmı. Bu işte hep şu söylenir: Bilgisayarlar aptal makinelerdir. Ona bir işi yaptırmak için çok ayrıntılı bir şekilde tarif etmeniz gerekir ki buna algoritma diyoruz. Fakat ortada şu sorun var:
Yeni yeni gelişmekte olan kuantum bilgisayarları saymazsak bilgisayarlar, insanlar kadar karmaşık bir şekilde düşünemiyorlar. Sadece ikili bir şekilde düşünebiliyorlar. 1 veya 0 mantığı. Bu nedenle en ince ayrıntısına kadar tarif ederken bile bilgisayarın olasılıkları sınırlı bir mantık çerçevesinde düşündüğünü anlamak ve ona göre tarif etmek gerekiyor.
Günün sonunda bu aptala doğru bir şekilde tarif edersek bu aptal, işi bir insandan daha iyi yapabiliyor. Çok ilginç.
Bilgisayarları önce bizim gibi “düşünemedikleri” için hor görüp onlara “aptal” yaftası yapıştırmanız, sonra da onlara bir şeyi kalplerini kırmadan, uslu bir dille anlatınca “insandan daha iyi” iş çıkarmalarına şaşırmanız komik bir antropomorfizm oldu. ![]()
Peki bunlar kristalin silikonun umrunda mı?
Silikon umursamaz, silikon tam bir emir kuludur, tam bir dava adamıdır. Zaten ne saçmalıklar yaptırdığımı anlasaydı net dile gelip bana söverdi. ![]()
Ama bir yandan silikonla aramızda 20 katman falan abstraction layer var. Ben silikon olsam ben de anlamaya bile kasmaz yukardan ne emir geliyosa onu yapardım. Arada bir gelip giden elektrondan büyük resmi çözmeye mi kasıcam ![]()
“Herkes haddini bilecek”
-ASML