Bugün Ne Ürettiniz?

Ciddi ciddi soruyorum ben bir şey üretemediğim için her günüm debresyonla geçiyor. Peki siz ne üretiyorsunuz? Üretmek için harekete geçmek gerekli ama hangi hareket? Anlatın da bilelim yahu.

12 Beğeni

Gerçekten hiçbir şey, aynı bende de öyle oluyor. Yaklaşık 6 saattir uyanığım ve dişe dokunur bir şey yapmadım.

6 Beğeni

Yaa tam benlik konu! Bayıldım!

Ben her hafta çeşitli görevler yazıyorum notlarıma ve bunları hafta bitmeden halletmeye çalışıyorum. Aksi takdirde kendimi boşa yaşıyormuş gibi hissediyorum. Hani neredeyse bu takıntım yüzünden kendimi bir projeye çevirmek üzereyim.

Tabii geçen hafta buraya yazacak olsaydım şu kadar çizim yapacağım, şu kadar sayfa yazacağım falan derdim ama affedin. Aday öğretmenim ve adaylık kaldırma sınavına gireceğim ay sonunda. Bu yüzden bu ay bir üretim yok ama gelecek ay hergün burada günlük tutuyor olacağım. :yellow_heart:

12 Beğeni

Bugün ben bahçe işleriyle uğraştım. Bir komşumuz gübre verdi. Salatalıklarımız teker teker dökülmeye başladı. Domatesler yolda. Semizotları ve dereotları da yavaştan kendini göstermeye başladı.

35 Beğeni

Herkese merhaba, çok güzel bir konu olmuş. Belki her güne olmasa da her aya bir şeyler üretme isteğiyle başlamak çok güzel hissettiriyor ve negatif duygu durumundan çıkarıp bir şeyler yapmaya yönlendiriyor. Planlamak, uğraşmak derken depresif mod da unutuluyor o arada:) en azından bende öyle oluyor. Tabi ki tamamlayamadığım şeyler de oluyor ya da hiç istediğim sonuçları alamadığım da… ama çabalamak vaktimi anlamlı kılıyor pasifize olmaktan kurtarıyor en azından.

Benim bu ay için üretmek istediğim şey okulumun radyosuna bir program hazırlamak ve tabi ki onu sürdürmek. Boş anlarımda onun üzerine düşünüyorum ve defterime notlar alıyorum, ses kaydediyorum umarım bu ay bitmeden ilk bölümü hazırlamış olurum :radio:

8 Beğeni

Geçenlerde, uzun zaman önce aldığım bir puzzle’ın son parçasını kendim yaptım. Bu da üretkenliğe girer mi? :joy:

5 Beğeni

Girer herhalde niye girmesin :d Parçayı nasıl yaptınız mukavvadan felan mı?

2 Beğeni

Evet biraz uğraştırdı ama değdi.:sweat_smile:


Parçası kutudan çıkmadı. Sipariş verdim ama gelmedi. Sonra tekrar tekrar sipariş etmeye çalıştım olmadı, aradım ama cevap verilmedi.
Sonra daha fazla sinirlenmemek için kendim yaptım. :sweat_smile:

25 Beğeni

En son Tomb Raider oyununda eşya craft yapmıştım ama sayılmaz sanırım.

5 Beğeni

Sayılmıyor hocam gerçek dünyayla ilgileniyoruz :d

1 Beğeni

Geometride üçgen konularını bitirdim, üretmek sayılmaz herhalde. Eve gidince de film izleyip kültürüme kültulür katmayı planlıyorum.

Ama dün çok minnoş bir menekşe ektim. 2 haftadır filizlenmesini bekliyordum.

6 Beğeni

Ben boş vakitlerimde bu tür ahşap aksesuarlar üretiyorum. Bunlar aslında elektro gitar parçaları :slight_smile: Gitarların kafa kısmının üstündeki bu parça genellikle plastik olur. İnsanlar gitarın yapıldığı ağaca uygun, özelleştirilmiş şeylere ilgi duyuyorlar. İlk başta kendi gitarlarım için yapıyordum, birkaç senedir yurtdışından da sipariş alıyorum. Burada pek değeri bilinmiyor :slight_smile:

Bunların özelliği üzerinde boya, epoksi, vernik gibi kimyasalların olmaması. Ahşaplar doğal ahşapların kendi rengi, turkuaz gördüğünüz renk gerçek turkuaz taşı, bakır gördüğünüz renk gerçek bakır, bronz renkler gerçek bronzdur vs. :slight_smile:

Karar verip bir torna freze alabilirsem çelik, titanyum, karbon gibi materyalleri de işlemek niyetindeyim.

Bunlarda küpe, yüzük, kolye vs. denemeleri :slight_smile:

46 Beğeni

Bugün ben kitap okudum ve testler etdim.

5 Beğeni

Tolkien ve fil kolyesi baya güzel olmuş tebrikler. Karbon işleme nasıl oluyor peki? Bildiğimiz karbon fiber mi?

1 Beğeni

Evet karbon fiber levha, silindir, boru vs. gibi hemen her şekilde satılıyor.

Örneğin Çelik ve Karbon Fiberi şu şekilde alıp,

Özet

resim

Torna ile şuna dönüştürmek mümkün

Özet

Not : Bunu ben yapmadım :slight_smile: Dediğim gibi henüz metal tornam yok :slight_smile:

1 Beğeni

Ben karbon fiber malzemeleri bisikletim için düşünüyorum ama böyle kesip biçmesi, dönüştürmesi zor bir şey sanıyordum. Özel malzemeler gerekli diye düşünüyordum. Torna dediğimiz şey de özel bir malzeme sanırım şimdi baktım google’dan da ben tornavida gibi bir şey sanmıştım :d

1 Beğeni

:slight_smile: Torna baya büyük bir makine. Genelde hep birileri elini kolunu kaptırır :slight_smile: Uygun malzemeyi alırsanız tornacılar istediğiniz şekle sokar. Çok bir fiyat isteyeceklerini sanmıyorum, genelde hammaddeden kazanma peşindeler.

2 Beğeni

Gitar üzerinde fotoğrafı var mı? Tam olarak nereye geldiğini anlayamadım. Kulakların/burgularin arasına mı takılıyor?

4 Beğeni

Tam olarak buraya vidalanıyor.

O kısım altında bu şekilde delik vardır. Buradan Truss Rod denen sapın içindeki çubuğu eğip bükerek sapın eğimini ayarlayabilirsiniz. Bu aslında o kötü delik görüntüsünü kapatmak için kullanılan, Truss Rod Cover denen kapak gibi bişey :slight_smile:

10 Beğeni

Helal olsun, hiç belli olmuyor. Puzzle yapıştırıcıları satılıyor. Silikon bazlı bir malzemeden yapılıyorlar. Sürerseniz hafif koyulaştırıyor renkleri. Bende dün bitirdim puzzle gerçekten güzel oluyor. Hemde senin yaptığın parçanın direkt göze batmamasını sağlar. :buyucu:

Gökyüzü kısmı canıma okudu. :joy: Normalde daha canlı renklere sahip, ancak dediğim yapıştırıcıyı sürünce bir tık koyulaştı. :sweat_smile:

6 Beğeni