kazim taskent serisinden bir kac kitabim var hepsi cocugum gibi. onlari duzenledim ve niteliksiz adamdan biraz okuma yaptim. onun disinda, yazilim yaptim. az da olsa uretkendi bu gun.
Türk Mitolojisinden — Ülgen.
Başta Ülgen, Göktanrı’nın bir lakabıyken sonradan ondan ayrılıp başka bir kişiliğe kavuşmuş. Bunu da öğrenmiş oldum. ![]()
Time Machine kitabının sonundaki beni değişik duygulara sokan ve zaman zaman aklıma gelen o anı çizdim. (Aslında dün çizdim ama uzun zamandır bu siteye girmiyordum bugün öylesine aklıma geldi ve başlığı gördüm.)
Sayılır mı bilmem ama bugün böyle bir makale ürettik. https://bilseydin.com/italyan-mafyasi/ aslında editörlük mesleğimiz gereği her gün içerik, video vs editleme yapıyoruz. Her gün içerik üretiyoruz. ![]()
Aylar sonra gelen bir kitap incelemesi! Malina için uzun zamandır bir şeyler yazmak istiyordum, sonunda notlarımı toparladım.
Hera Okuma Kulübü’ müzün Mart ayı kitabıydı ve sevgili arkadaşım Burak’ın mükemmel seçkisinden biriydi Malina. Onun harika sunumuyla başladığımız o akşam, en iyi kulüp toplantımızı gerçekleştirdik. Olağanüstü bir geceydi. Ayrıca kulübe katılma sebeplerimden biridir bu kitap, nedenlerini yazımda anlattım. ![]()
![]()
Kadın edebiyatının en iyi kitaplarından biri bence Malina, iki sene önce çok yanlış bir zamanda tanıştığım bu kitabı çok seveceğimi bilmiyordum. Aylar geçti ama hâlâ etkisindeyim. Onunla vakit geçirmek, kulüp toplantımızda saatlerce konuşmak ve üzerine inceleme yazmak harika bir şey benim için. İyi ki hemen yazmamışım diyorum hatta, zaman geçmesine rağmen her şey çok taze çünkü. Çok etkilendim Malina’dan… ![]()
![]()
İlahi Kentler Serisi Remastered incelemem yayımlanmıştır efenim, keyifli okumalar dilerim.
Türk ve Altay Mitolojisinden Su Tanrıçası Ak Ana’yı resmettim. Türk mitolojisinde deniz kızı benzeri bir figür olduğunu hiç bilmiyordum, duymamıştım bile. ![]()
Tanrı Ülgen hiçlik içindeyken, Ak Ana’nın ona yaratmayı ilham ettiğini öğrendim.
Çok başarılı ![]()
tebrik etmemek elde değil
Asya Hunları Mete Han döneminde 2. batı seferini hakkındaki belgeselim.
Yay Çeken Kavimler: Mete Han ve Bozkırın Büyük Birleşmesi (15 Yılın Sırrı)
Belirli bir süredir kanalda video yayınlıyorum. Son dönemde artık daha düzenli bir hale getirmeye başladım. Videoları izleyen arkadaşlardan fikirlerini almak isterim. Olumlu/olumsuz ki ben de neyin videolarda devam etmesi gerektiğini, neyin geliştirilmesi gerektiğini tespit etmek istiyorum. Şimdiden izlediğiniz için teşekkürler.
Bir sistem kurdum. Resim yok malesef ama sistem şöyle. İnekten sağdığım taze ve sıcak sütü anne kedinin kabına koyuyorum. Anne kedi ordan nasiplenirken yavruları da onun taze ve sıcak sütünden nasipleniyorlar aynı anda. Bir nevi inek sütünü kedi sütüne çeviren bir sistem kurdum diyebiliriz. ![]()
Çok başarılı bir resim olmuş tebrik ederim. Umarım devam edersin Türk Kültüründen figürleri imgeleştirmeye. Özellikle anlatılardan sahneleri nasıl betimleyeceğini oldukça merak ettim.
Efendim, Ak Ana, Altay Türkleri mitinde çok elzem bir tanrıçadır. Direkt yaratma ilhamını vermesinin ötesinde ettiği laftan ötürü de çok severim, Ülgen’e “Yaptım oldu de, yaptım olmadı deme” dedikten sonra özellikle insanlığa da “Var’ı yok demeyiniz, var olana yok deyip de yok olup gitmeyiniz” şeklinde aktarıyor Ülgen.
Ben bunu özellikle önemli bir felsefi görüş olarak yorumluyorum hatta, uzun süre önce yazmaya başladığım, yarım kalan ancak yakında da devamını getirmek istediğim seri: Sıfır Günlüğü bu yaratılış mitinden esinlenerek başlanmış bir yazı serisi. Tabi kalemimin daha ham olduğu zamanlarda başlamıştım, umarım hakkını vererek ilerletip okuyuculara ulaştırırım. Biraz veri kaybı problemini çözmeye çalışıyorum ![]()
Büyük bir oyun şirketinde mobbinge uğrayan çizer Ömür, haklı isyanı sonucu kovulur. Hayalindeki dağ evini kazanmak için katıldığı gizemli bir yarışma esnasında üniversite arkadaşı Meriç ile karşılaştığında, şirketin ve modern dünyanın onların “zamanını” çaldığını acı bir şekilde anlayacaktır.