Teşekkür ediyorum arkadaşlar. Diziyi izlemedim zaten. Bu spoilerları hain bir arkadaşım bilerek söyledi oradan biliyorum Ama merak etmeyin Sissoylu 1’in sonunu söyleyerek intikamımı aldım.
Kitapta olup dizide olmayan çok fazla karakter var. Olaylar çok daha farklı gelişiyor, bence kesinlikle keyif alırsınız.
Sadece 1. kitap ile dizi birebir aynı diyebilirim.
Jon snow un kimligi kitaplarda belli degil. Dizi bir yerden sonra kitaplardan ayri kendi senaryosunu yazdi. Kitaplarin diziden farkli ilerleyecegi kesin gibi. O yuzden diziden spoiler yemis olsaniz bile kitaplar cok farkli ve keyifli bir deneyim sunacaktir. Okumanizi oneririm.
İlk kitabı satın aldım. Uygun olduğum bir anda başlayacağım.
Buz ve Ateşin Şarkısını hiç okumadım ama diziyi izledim.
Elime Ateş ve Kan kitabı geçti onu okuyorum, biliyorsunuz bu kitabın da dizisi var. Kitap diziye göre bence çok daha kaliteli. Aynı durum asıl seri için de geçerli mi ? Diziyi izlemiş olsak da kitabı almaya değer mi ? Hem vakit hem nakit olarak soruyorum elbette. 9 kitap ve 2bin tl üstünde maliyeti var.
Kitap serisi diziden kat be kat daha iyi, fakat kitap serisi henüz tamamlanmış değil ve muhtemelen tamamlanmayacak. Bunu bilerek satın alın derim.
Kitap ve dizi arasında epey farklılıklar da var. Kitapta baskın olan karakterler dizide sıradan gibi gösterilmişken, dizide daha baskın gibi duran karakterler kitaplarda normal seviyede geçiyor gibi. Kitaplar her ne kadar tamamlanmamış olsada, gelmiş olduğu yere kadar da insanı tatmin ediyor.
Ben dizi yayınlanmadan önce ilk kitabı okumuştum, Arkabahçe’nin beğenmediğim bir edisyonuydu ama yine de serinin muazzam potansiyelini alabiliyordum okurken. Sonra dizi haberi gelmişti. Diziyle paralel Sibel Alaş çevirisi ile Epsilon edisyonlarından okudum.
Dizi döneminde sunduğu kalite ve sektörde pek çok yeni fantastik uyarlamanın önünü açması bakımından mükemmel olsa da bence kitapların yeri de çok ayrı. En büyük handikap @Waxillium un dediği gibi devamının gelmemesi. Yine de ben diziyi çok yakın zamanda izlememiş, diziyi biraz biraz unutmuş ve kitapları okumayı düşünenlere tavsiye ederim.
Ama yarım kalan serilerin sıkıntı yarattığı bünyelerin uzak durması gerek Ben tamamlanacağına dair inancımı yitireli çok oldu.
Dizinin ilk sezonundan sonrası parodi niyetine izlenir. Kitaptaki karakterlerin yarısı dizide yok. Olan karakterlerinde içi boşaltıldı. Bana göre kitaplar için yazılan bir tane fan teorisi tüm diziden ağır basar.
Not: Forumda kitaplardan dizi ve filmlere uyarlanan serilerin karşılaştırma konusu olsa güzel olur. Zaman çarkı serisinin kitabını okumadan dizisinin ilk sezonunu izleme gafletinde bulundum. Kitapları okurken hayal edemiyorum. Kafamda hintliler dans ediyor.