Buz ve Ateşin Şarkısı

Arkadaşımla heyecanlı bir şekilde tartışırken en önemli olayı unutmuşuz, haklısınız ak gezen olmaz.

@Ramazan_Karakoc

Dizideki gibi dirilme olmaz bence, daha farklı bir dirilme bekliyorum.

Birkaç teoride Shireen’in yakılmasının Jon Snow’un dirlimesi için kurban olduğunu söylüyordu. Bence böyle olabilir çünkü GoT yapımcıları Shireen’in yakılmasını George Martin’in söylediğini açıkladı. Bence Jon’un hikayesi öldü veya ölüler ordusuna katıldı şeklinde bitmeyecek. Daha önce de dediğim gibi Jon Dany’e aşk ihanetini yapan kişi olacak. Bence bu şekilde olabilir fakat George Martin her zamanki gibi bizi şaşırtabilir.

1 Beğeni

Adı üstünde teori. Kitapta sahte olduğuna dair bir kanıt yok.

1 Beğeni

Aegon ve Jon Snow:

Aegon Davası:

Bu teoriler Aegon’un sahte prens olduğunu söylüyordu. Tabi ki teori olduğu için olabilir veya olmayabilir. İzlemek isteyen olabilir diye linkleri ekledim.

1 Beğeni

John Snow ölmeyecekse, daha doğrusu ölüp dirilecekse Leydi Taşyürek de olduğu gibi bunu kızıl rahipler yapacak gibi geliyor bana. Ölümden geri dönen John Snow ne kadar ölü kaldığına bağlı olarak Beric gibi az kayıpla ya da leydi Taşyürek gibi çok farklı bir karakter, insansı yönü kalmamış olarak dönebilir. Ateş şarkısının anahtarı John Snow olacak gibi geliyor bana.

3 Beğeni

5 kitap boyunca çok fazla sivrilmeyen bir karakteri, son 2 kitapta baş tacı yapmaz Martin. Snow’u hep Sur’un savunucusu olarak tanımlamaya çalışmış kitaplarda. O işi de kitapta çok iyi yapıyor. Kitapta çok fazla sivrilen karakter var. Kitabın geldiği noktada bu kadar sivrilen karakterler varken, Snow anahtar karakter olur mu ? bence düşük ihtimal. Leydi Taşyürek bile daha önemli ve kilit bir rolde kitaplarda şu anda. Snow’a kadar…

Tabi bu sadece benim düşüncem.

Snow’un akibetine kadar benim daha fazla merak ettiğim olay; Brienne, Taşyürek’e Jamie’yi getireceğine dair söz veriyor ve Jamie’yi de yakalıyor kitabın sonunda. Jamei’nin akıbeti ne olacak ? vs.vs.vs Snow’a gelene kadar o kadar çok düğüm var ki. Umarım Martin amca yazarda okuruz.

3 Beğeni

Bence de böyle olacak. Kızıl rahipler Shireen’i Kurban vererek diriltebilir. Başka şekilde de olabilir. Çok büyük ihtimalle Jon dirilecek ve hikayesi devam edecek.

1 Beğeni

Üzücü bi’ mutluluk oldu.

2 Beğeni

Bu durum sadece Martin’de olsa özel bir sebebi var der insan. Ama bu aşırı ünlü fantastik serilerin yarım kalma olayı beni düşündürüyor artık. Yani sanki hepsi ölsek de arkamızdan birine devretseler biz de bundan kurtulmuş olsak, kafasında gibi.

1 Beğeni

Benim kızdığım nokta sürekli umut vermesi. Çıkıp, Seriye devam etmiyorum, desin ben de iki gün söverim üçüncü gün unuturum. Nasıl bi’ kafada olduklarını da anlayamıyorum. 6. kitap gelse daha 7. kitap var. Artık umursamamaya çalışıyorum ama bi’ yandan da meraklıyım. O sene bu senedir inşallah.

1 Beğeni

Bende bu seriye başlamak istiyorum, gerçi diziden sonra sarar mı emin değilim.
İlk edinmem gereken 9 kitaplık takım mı ?
Ateş ve Kan, Buz ve Ateşin şarkısı, yedi krallık şövalyesi … bunlar serinin devamı mı oluyor ?

Evet umut verme olayı da ayrı. Ben de en çok yarım kalmış bir seri varken başka şeyler yapmasından rahatsız oluyorum. Desem ki kendisine vakit ayırıyor, olur bu. Ama bilmem neyin editörlüğü, yok yeni dizi, yok Targaryen tarihi kitabı…Ya en azından 6’yı çıkar. Biz onunla yıllarca oyalanacağız zaten.

1 Beğeni

Evet ilk önce ana seriyi okuyun. Onlar ek kitap niteliğinde aslında. Ateş ve Kan serideki bir hanedanlığın tarihini anlatıyor. Tabi belli bir kısmını. Devamı gelecek. Buz ve Ateşin Dünyası genel bir tarih kitabı. Yedi Krallık Şövalyesi ise seride de adı geçen tarihte yaşamış bir kahramanın hikayesi.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

Martin birkaç gün önce blogunda, aşağıdaki twitte linkini verdiği yazıyı yayımlamış.

Serinin yeni kitabının çıkışına ilişkin yine umutları azaltan şeyler yazmış. Özetle The Winds of Winter kitabında 2020’de çok aşama kaydettiğini, 2021’de daha az aşama kaydettiğini söylemiş ama “daha az” demek “hiç” demek değil diye eklemiş. Bununla birlikte sadece bu kitapla ilgilenmediğini, Westeros’un Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden daha büyük olduğunu belirtmiş ve üzerinde çalıştığı diğer bir sürü kitap, novella, dizi, animasyon, vs. projelerini anlatmış. Yazının genelinde The Winds of Winter’ın son durumunu soranlara karşı sitemkar bir dil kullanmış. Bunları okuyunca bir kez daha Martin’in seriye devam etmeyi fazla umursadığı izlenimine kapıldım.

3 Beğeni

Rothfuss ile Martin’in en büyük sorunu tutamayacağı sözler vermiş olmaları. Kimse size istemediğiniz bir kitabı zorla yazdıramaz. Fakat durduk yere sözler verip okurları ümitlendirirseniz, okurlarınız da size sitem eder.

Bu seriyi çocukken okumuştum. Benim için fantastiğin zirvesidir. Üstüne yoktur. Ama artık hiçbir detay aklımda değil. Öyle ki dizisinden bile hayal meyal detay hatırlıyorum. Serinin sadece hissettirdiği duygular kaldı bende. 1000kitap listemde bile Asoiaf serisi ekli değil. Hiçbir detayını hatırlamadığım kitabı okumuş olarak işaretlemek bana doğru gelmiyor.

Bu adam seriyi bitirmeye tenezzül etmiyor, çünkü seri üzerindeki yazma şevkini yitirmiş durumda. Hikayenin çıkmaza girmiş olmasından kaynaklanabilir, açıklanacak binlerce unsurla uğraşmak istemiyor olabilir, ne yaparsa yapsın finalinin hakkını vermeyeceğini düşünüyor olabilir, ya da uzun süredir bu seri üzerinde çalıştığı için sıkılmış olabilir. Yahut basitçe düşünürsek serinin parasını yediği için parası yenilecek yeni seriler üzerinde çalışmaya yönelmiş olabilir.

Rothfuss da ilgi azalana kadar 3. kitabı yayımlamayacak. Öyle küfürler ettim ki duysaydı muhtemelen bir on seneyi de küfürlerimi bahane ederek atlatmış olurdu. Rothfuss onursuz ve itici bir insan. Hatta ünlü yazarlar arasında gördüğüm en samimiyetsiz yazarlardan birisi.

İkisinin de ıslah olacağı yok. Yaptıkları işleri okurum ama yapıtlarıyla insanlıklarını daima ayıracağım.

6 Beğeni

Ya Rotfuss böyle pembe pijamaları giyip giyip Twitch’te oyun oynuyor ya.Rahatlığa gel.

4 Beğeni

Ben de aynen böyle düşünüyorum. Açıklanacak birçok unsur var, her bir karakterin hikâyesini en iyi şekilde bitirmek istiyor bence. Baştan savma (dizinin son iki sezonu gibi) bir şeyler yazmak istemiyor. Ama tıkanmış durumda. Tabii yanılıyor da olabiliriz.

1 Beğeni

Beşinci kitabı bitirdiğimde o kadar fazla karakter ortaya çıkmıştı ki yedi kitap olarak tasarladığı seriyi kalan iki kitapta nasıl sonlandıracağı hakkında benim de şüphelerim olmuştu. Yazarın seriyi sunuş tarzının olağan dışı olması bence yazmasını zorlaştıran en zor etmen. Her karakterin macerası ayrı bir şekilde devam ediyor. Bununla birlikte karakterlerin hikayeleri birbirine temas ederken zamansal birlikteliği de sağlamalı ayrıca o kadar çok detay işledi ki, yeni bölümler yazarken eski yazdıklarıyla da mutlaka uyumlu olmalı. Bir karakterin hikayesini baştan sona yazıp bitirse olmaz zira o karakterin yolunun kesiştiği başka bir karakter varsa onunda o kesiştiği noktaya kadar hikayesinin işlenmesi gerek ki tutarsızlıklar olmasın.
Bu bilgiyi bu forumdan mı öğrenmiştim unuttum, yazar, Robb Stark’ın eşinin fiziği ile ilgili iki ayrı bölümde farklı tasvirlerde bulunuyor. İkinci tasviri Jaime’nin bölümünde, Red Wedding’ten sonra yazmış. Bu farklılığı fark eden uyanık okuyucular Jaime’nin gördüğü Robb’un eşi acaba farklı biri olabilir mi, gerçek eşi kaçmış ve hamile olabilir mi şeklinde teoriler üretmişler, ancak yazar akabinde bu durumun tamamen kendi yanlışı olduğunu açıklamış.

4 Beğeni

Robb Stark’ın eşiyle ilgili verdiğiniz bilgilerden önceki cümlelerinize tamamen katılıyorum.