Çizgi Roman Okurları Cemiyeti

Belli ki çok butik bir yayınevi ve bazı çizgi romanları duyurmuyorlar bile. Bazı İtalyan çizgi romanlarını sadece kendilerinden alabiliyormuşuz zaten 350 400 tane basıyoruz dediler.

Bu aralar Bone, Saga ve Vaiz serilerini okuyorum. Üçü de muhteşem, herkese tavsiye ederim. Özellikle Bone, ilk bakışta çocuklara yönelik gibi görünse de her yaşa hitap eden, oldukça epik bir hikayeye sahip.

2 Beğeni

Dün fuarda Jbc standındaki görevlilerden biriyle biraz muhabbet ettim, Doomsday Clock çevrildi editörde dedi. Sanırım havalı bir özel edisyon da düşünüyorlarmış, kutulu falan birşeyler düşünüyoruz dediler. JBC Pulse etkinliği de biraz ileriye sarkmış getireceğimiz çizer hastaymış. Bir de Arkabahçe absolute’lardaki indirimi bir anda kaldırınca laf arasında bunu sordum, bu kitaplar limitli basıldığı ve çok özel edisyonlar oldukları için her yerde aynı fiyata satılmasını istiyoruz indirimi biz kaldırttık dediler. Sağolsunlar ben de nasiplenemedim sayelerinde :upside_down_face:

3 Beğeni

Sevindirici bir haber.Umarım,son tanıtım videosundaki diğer serileri de, bu yıl içinde görürüz.

1 Beğeni

Batman: Beyaz Şovalye’deki gibi kutu yapacaklar sanırım.

3 Beğeni

Saga 6 nihayet geldi :grin:

9 Beğeni

Yürüyen Ölüler serisi hakkında bilgi alabilen oldu mu fuarda? :disappointed:

2 Beğeni

Hele şükür ya! Seri 9.ciltte ara vermişti. Umarım kalan 3 cilt için fazla bekletmezler.

Vaiz setine %50 indirim devam ediyorken kaçırmak istemedim. Kalan 4 cildi %50 indirime girince alırım artık.

Bugün D&R raflarına bakarken Dylan Dog çizgi romanları ile karşılaştım.Çeşitli sayılar vardı.Biraz inceledikten sonra her sayfa sonunda ‘‘Bu maceranın sonu’’ yazısını fark ettim.Dylan Dog çizgi romanlarını sırasıyla okumaya gerek yok veya önemli değil o zaman değil mi? Ona göre başlamayı düşünüyorum.Çünkü halihazırda Martin Mystere Klasik serisini topluyorum ve çok cep yakıyor.Dylan Dog hakkında bilgisi olan varsa bu konu hakkında cevap verebilir mi? :slightly_smiling_face:

Merhaba bu konu benim de kafamı kurcalıyordu aylar öncesi lalkitap’a mesaj atmıştım onlar da şu şekilde geri dönüş yapmışlardı:

Dylan Dog ülkemizde dört ayrı yayıncı tarafından yayınlandı. İlk yayınlar AD yayıncılık/DE tarafından 90’ların ikinci yarısında kısa bir seri olarak. İkinci seri yanlış hatırlamıyorsak Rodeo tarafından, üçüncü seri ise HOz Comics tarafından yayınlandı. Bu üç seri 90’ların ortasından 2014’e kadar toplam 98 sayı içeriyor. Biz 2015’de 99 nolu sayıdan başlayarak (bizim birinci sayımız) aylık olarak düzenli yayına başladık. Bu ay çıkacak 54. sayı Dylan aylık serinin orijinal 152. sayısı. Dylan’ın ayrıca dev albümleri, maxi albümleri ve renkli ColorFest serisi var. Biz dev albümlerin yayınlanmayan son 12 adetini yayınlayıp seriyi bitirdik. Maxi devam ediyor, Temmuz’da 17. albümümüzü çıkardık. Maxi ve Dev (ve MiniDev) serileri tam macera içerir. Dylan aylık serinin hemen hemen tüm sayıları tam macera içerse de bazen maceralar iki sayıya yayılabiliyor. Dolayısıyla Dylan’ın herhangi bir serisi ve sayısından başlayabilirsiniz ancak kronolojik sırada okuyacağım derseniz AD, Rodeo ve Hoz sayılarını bitirip bizim seriye başlamanız lazım.

.

2 Beğeni

Çok teşekkürler bu bilgiyi paylaştığınız için.Sanırım hayatımda ilk kez bir seriyi sırasıyla okumayacağım.Bakalım nasıl olacak.Martin Mystere Klasik Maceralar serisini sırayla okuyorum ve her kitap sonunda ‘‘Devam edecek’’ yazısını görmekten korkuyorum artık.Sonraki sayıyı alayım diye internete giriyorum 50tl + 7.50tl kargo parası :sweat_smile: Pişman değilim seriye başladığım için ama insan bırakamıyor da.Dylan Dog da aşırı cazip geliyor bana.Bir an önce başlamak istiyorum.

1 Beğeni

Kesinlikle öneririm efsane seridir Dylan Dog. Şmdiden iyi okumalar. Bu arada eğer aklınıza takılan soru olursa yayınevine mail atabilirsiniz kısa sürede dönüş yapıyorlar. :+1:

1 Beğeni

Saga’ları bekliyorum, Witcher 4. cildi bekliyorum hepsini birden almak için… Vaiz’ler bekliyorum mart sonunda tamamlanacak dendi… Sandman keza… bekliyorum… FABLES umutsuzca bekliyorum…Tam anımsayamıyorum 22 veya 21 cilt olacaktı hala 11.citte. Umutsuzca onu da bekliyorum…

Bu arada İthaki Watchmen karakterleri kitaplarından diğer 2 sini basacakmı bilgisi olan var mı?

DC ve Marvel’den arada sırada güncel seri takip ediyorum onun dışında bağımsızlardan ilerliyorum hem koleksiyon hem de okuma açısından. Ağır IMAGE Comics fanıyım diyebilirim. Genelde fasikül toplayıp okuyorum. Aşağıya fotoğrafını bırakacağım sayının yeri bende çok özeldir koleksiyonumun göz bebeği.

Preacher #1 CGC 9.0 dereceli ve Garth Ennis imzalı.

11 Beğeni

Southern Bastards okuyorum ve resmen dibim düştü.

7 Beğeni

Arkadaşlar tex çizgi romanına nereden başlanabilir şuan? Ya da başlanılır mı diye sorayım.

Ben Teks’i bilmiyorum ama İtalyan’ların çoğu her sayı ayrı hikaye şeklinde bağımsız oluyor. Sanırım Türkiye’de her yeni yayıncı eskisinin bıraktığı yerden devam etme usulüyle basıyor İtalyan çizgi romanlarını. Bildiğim kadarıyla rastgele başlayabiliyorsunuz yani. Yanlış hatırlamıyorsam altın seri iyi diye duymuştum.

1 Beğeni

Marmara Çizgi bunu basacaktı güya. :frowning:

2 Beğeni
3 Beğeni