Herkese selamlar. Çizgi romanlarla hiç aram yok aslında. Denemek istiyorum ama DC ve Marvel gibi süper kahramanlı uçuşlu kaçışlı şeyler ilgimi çekmiyor. Bunları televizyonda izlemek daha keyifli. Sandman, Vaiz, Saga gibi serilerden ve Watchmen’den haberdarım. Watchmen dizisini izledim ve hayran kaldım. Ama pek çok kişi çizgi romanlara buradan başlama ağır gelir tarzı yorumda bulunmuş. O yüzden tereddüt ettim. Çizgi romana veya mangalara giriş tarzında ama lise, ergen hikayeleri olmayan yaratıcı ve sürükleyici önerileriniz var mı?
Lone wolf and the cub, titana saldırı ile tokyo gul önerir misiniz?
Hatta hiç önemli değil Sandman, Vaiz, Saga istediğinden başla mı dersiniz?
Ed Brubaker’ın süperkahraman harici işlerine bakabilirsiniz. Criminal serisi ilk aklıma gelen fakat Türkçe basımı var mı bilmiyorum. Manga olarak Monster ve 20th Century Boys öneririm kesinlikle.
Merhaba vertigonun serilerini öneririm vaiz, sandman, scalped vb. direkt bunlardan başlayabilirsiniz bence.Manga olarak da uzumaki’yi tavsiye ederim.Tek kitaplık çizgi roman olarak da Neil Gaiman’ın Siyah Orkide kitabını okuyabilirsiniz.
Neil Gaimanları okuyabilirsiniz, @noronikkirbac arkadaşın da dediği gibi Vertigo serilerine (DC Black Label) bakabilirsiniz. Vaiz, Sandman, Saga, Y Son Erkek, 100 Kurşun vb. serilerle başlayabilirsiniz. İsterseniz süper kahraman hikayelerinin “uçmalı kaçmalı” olanlarından değil de daha hikaye odaklı ciltlerine bakabilirsiniz, bu konuda Batman hikayelerinde çeşit boldur. Star Wars seviyorsanız Star Wars ciltlerine de bakabilirsiniz. Alan Moore’dan okuyabilirsiniz (Watchmen, Olağanüstü Beyefendiler Cemiyeti, From Hell, Swamp Thing).
Watchmen bence aksine gayet hafif bir çizgi roman. Paneller neredeyse hep aynı ve 1 sayfada 9 kare var. Sürekli nereye bakacağım derdiniz olmuyor. Benim ilk okuduğum çizgiroman Watchmen’di, öyle olmasa belki bu kadar merak salmazdım.
Arkadaşlar yeri burası mı bilemedim forumda arattım ama bulamadım. Çizgi romancılar burada olduğuna göre sormak istediğim bir şey var İngilizce çizgi romanların fiyatı malum internetten indirip tablette okuma istiyorum bunun için uygun tablet önerisi olan varsa sevinirim.
Tablet konusunda android, Windows pek verimli değil. Ömürleri kısa oluyor. Yeni çıkan modelleri 1.5- 2 senede özellikle verimlilik konusunda sıkıntı çıkarmaya başlıyor.
9 inç herhangi bir tablet işinizi görür ama her ne kadar android ve Windows tabletelere göre satın alırken pahalı gelse de çok daha uzun süre kullanma şansı vermesi nedeniyle İPAD almak daha mantıklı olur. ( Tercihen depolama alanı 64 GB’den düşük almayın)
Süper kahraman zırvalarından ben de hoşlanmıyorum, sakız gibiler. Bence hangi seriden başladığınız önemli değil çizgi romana, öncelik olarak ne tarz bir şey istediğiniz önemli (fantastik, suç vs) ve daha da önemlisi bitmiş bir seri seçin derim. Çizgi romanlar çabuk unutuluyor, arka arkaya okumak daha fazla zevk veriyor diye düşünüyorum. Scalped harika bir suç serisidir, bunun dışında bitmedi biliyorum ama Sandman, Chew, Saga çok iyi seriler. Y Son Erkek de çok sevilen bir seri, şahsen henüz okumadım ama bitmiş olduğu için söylüyorum. Aynı şekilde Vaiz bitmek üzere olan bir seri…
İlknokta indirimi varken Wathcmen alayım dedim ama kafam biraz karıştı. Daha önce, sanırım indirimde diye ;
Watchmen Başlangıç: Komedyen - Rorschach almışım.
Şimdi goodreadsten bakınca Before Watchmen 4 kitap olarak görünüyor ama ithakide bu kitap ve Ozymandias - Kızıl Korsan var. Diğer ikisi basılmayacak mı, okunması gerekir mi ?
Watchmeni de ciltli mi alsam karar veremedim birisi 38 diğer 63 TL. Yardımcı olursanız sevinirim.
Watchmen başlangıçları okumadan direk Watchmen okuyabilirsin. Zaten diğer kitaplar yıllar sonra farklı kişiler tarafından yazıldı. Diğer iki tanesi de basılacak diye biliyorum.
Önce ana kitap sonra başlangıçları okuyabilirsin.
Alabiliyorsan ciltli versiyonu almanı tavsiye ederim.
Diğer iki kitabın bandrolünün alındığını gördüğümü hatırlıyorum burada… Basılmamaları absürt olur zaten. Bence ek 4 kitabı okumalısınız, şahsi düşüncem tabi. Ben okuyacağım, hatta Watchmen öncesi okuyacağım dörtlünün tamamlanmasını bekliyorum.
Watchmen başlangıç 4 kitap ama çok sonra çıktılar ve orijinal kitabın yazarı Alan Moore’un hiç katkısı yok kitaplarda. Watchmen tek başına bir eser olsun diye yazılmış bir eser o yüzden kesinlikle başlangıç kitaplarını önce okumanızı önermem, zaten watchmen başlangıç kitaplarını da pek anlamayabilirsiniz. Ciltli versiyon güzel ama ivory cinsi kağıt sanırım, ciltsiz olan kuşe kağıt. Sizin tercihinize kalmış ikisi de bayağı güzel açıkçası.
Biraz önce ciltli sipariş vermiştim, iptal etsem mi kararsız kaldım. Ciltli kitaplar genelde daha dayanıklı olur diye almıştım aslında. @malady de yazmıştı kağıtla ilgili ama sayfa sayısına bakınca ciltli aldım.
Açıkçası eldeki imkan bu o yüzden ciltli verin gitsin derim. Sadece ithaki ve kararları genel olarak kendi ceplerinden yana, bir yky yada jbcnin çizgiroman-sever-sever hali yok…
İlknokta sitesinde iptal seçeneği bulamadım zaten iptal etmeye pek de gönüllü değildim
Bu arada öğleden sonra pek işim yoktu ve Southern Bastards serisini bitirdim. Okuduğum ilk uzun soluklu çizgi roman serisi olduğu için detaylı inceleme yapamıyorum.
Amerikan futbolu odaklı olsa da ırkçılığa gönderme yapması, her karakterin geçmişine dönerek sebep-sonuç ilişkisi olması gibi güzel detayları vardı bence. Sonlara doğru tempo gittikçe arttı ve aslında tahmin ettiğim şekilde bitti.
Orjinal baskı çizgi roman ebatlarını bir tek YKY uyguluyor galiba. Kareler daha büyük oluyor ve bu nedenle bence çizgileri incelemek daha keyifli YKY baskılarında.
Arkadaşlar, aranızda Deadly Class okuyan var mı acaba? 1-2 sene önce dizisi çıkmıştı. Çok hoşuma gitmişti ama 1 sezon sonra hemen iptal edildi. Uzun süredir aklımda çizgi romanını okumak var. Türkçe sadece 1 cildi çevrildiği için İngilizce okuyacağım. Pek bilindik bir şey değil gibi görünüyor ama okuyan varsa nasıl olduğu konusunda fikrini paylaşabilir mi?