Çizgi Roman Okurları Cemiyeti

Mangalarını almadım ama Akılçelen forumda en sevilmeyen yayınevi olabilir. Düzgün bir şey yapabileceklerinden şüpheliyim.

1 Beğeni

Gerçekten öyleymiş galiba. Mecbur görerek alacağım. :slightly_smiling_face:
Yapacak bir şey yok o zaman. Teşekkürler. :slightly_smiling_face:

Merhaba arkadaşlar bir süre çizgi roman okumaya sadece Martin Mystere üzerinden gidiyordum ki artık Marvel’a da bir geri dönüş yapayım dedim. Daha çok eski maceraları seviyorum. Zaten güncel hali o kadar akıyor ki neresinden tutacağımı şaşırdım. Gözüme Marvel team-up serisini kestirdim. Sanırım ülkemizde yarım bırakılmış bir seri ama her macera birbirinden bağımsızdı diye hatırlıyorum. Benim, bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara sorum olacaktı bir tane. Team-up 10. çizgi roman ile yarıda bırakılmış sanırım. Peki 10.çizgi roman hangi macera ile bitiyor? Wiki üzerinden de bakıyorum bir yandan. Her sayıda 12 macera varmış sanırım. O halde 10.çizgi roman, 123 sayılı macera ile mi sonlanıyor? Umarım sorumu anlatabilmişimdir. Bilen birisi beni aydınlatırsa sevinirim. :grinning:

Animesiyle aynı mı bu seri yoksa aynı ana fikir üzerinden başka bir hikaye mi anlatıyor?

Animeyle birebir aynı diyebilirim. Animeyi bitirip peşinden de mangayı okumuştum hemen. Sanki sona doğru ufak bir bölüm farklıydı ama neredeyse birebir aynı diyebilirim.

1 Beğeni

Arkadaşlar X-Men okumak istiyorum, Marvel evreninde okumak istediğim tek çr bu sanırım, şu an Moon Knight ile birlikte. Hangisini önerirsiniz? Astonishing’in ilk 4 cildinin yorumları iyi ama sonrası düşük gibi. Warren Ellis’i görünce ekstra bi’ ısındım.

Grant Morrison’un yazdığı Superman Action Comics serisi hakkında bilgisi olan var mıdır? Okunmalı mı?

YKY’den çıkan seriyi kastediyorsanız okumadım ancak Reddit’te genel yorumlar olumluydu. Türkçe sitelerde de tam aksine olumsuz yorumlar okudum. Çeviriden mi kaynaklı yoksa okurumuz Morrison’a pek yüz vermiyor mu onu bilemiyorum.

1 Beğeni

X-Men okumaya ilk defa mı başlayacaksınız ve ilk defa ise bile karakterleri tanıyor musunuz? Buna göre bir çizgi roman seçmelisiniz biraz da. Mesela ilk defa başlayacaksınız her karakterde olduğu gibi bir çok karakterin köken hikayesini ya da x-men grubunun köken hikayesini öğrenmekle başlamalısınız. Ancak ne yazık ki kolay bulunan ciltler değil bunlar ve bulunsa bile Türkçeleri yok o yüzden dediğiniz gibi Astonishing ile seriye başlamak güzel bir karar. Astonishing bütün ekibi bir arada macerada görebileceğiniz güzel hikayelerden biri. Ve daha sonrasında X-Men mecrası çok karışacağı için bundan öncesinde sakin bir yerden başlamak da güzel bir karar olacaktır. Eğer sevdiğiniz bir karakter ise ve hikayesini öğrenmek istiyorsanız öncesinde Wolverine: köken hikayesini okuyabilirsiniz.

Astonishing’in ilk 4 cildini okumak ana hikayeyi öğrenmek ve karakterlerin bi kısmını tanımak için yeterli zaten o yüzden sonraki ciltlerin yorumlarına pek de bakmayın.

1 Beğeni

X-men’i ilk kez okuyacağım, filmlerini izlemiştim. O zaman Astonishing ile merhaba diyeyim x-mene.

1 Beğeni

Ne zamandır okuma radarımda olan Daytripper / Güngezgini’ni burada gördüğüm olumlu yorumlardan sonra nihayet alıp okudum.
Söylendiği kadar varmış, her hikayesi ayrı bir tat ve belli ki yaşamın hangi dönemindeyseniz (gerek yaş gerekse psikoloji olarak) her okunuşta farklı bir telden yakalayacak. Spoiler vermek istemiyorum bir taraftan, ama hikayeleri baba-oğul ilişkisi üzenden anlatmış, bazen bir aşk bazende arkadaşlık hikayesi eşlik etmiş, yani aslında insan olanın etkilememesi çok zor illa bir yerden yakalayacaktır. Uzun zamandır süper kahraman vb tarz çizgi roman okumuştum bu kadar “insancıl” bir kitap bayağı iyi geldi.

2 Beğeni

Jason Lutes’in Berlin kitabını okuyanlar var mı? Hem baskı hem içerik olarak okuyanların ezici bir çoğunluğu beğenmiş, ancak 3-4 yorum kafamda soru işareti bıraktır.Forumda okuyan varsa herhangi bir ‘spoiler’ vermeden yorum belirtirse sevinirim. :slight_smile:

3 Beğeni

Zamanında almak istemiştim onun için çok araştırdım iyi mi kötü mü diye öğrendiğim kadarı ile harika bir çizgi roman.

2 Beğeni

Ecnebiler kitabı çok beğenmiş.

Marmara Çizgi ilk iki kitabı çevirmiş.

1. Taş Şehir (1-8)
  2. Duman Şehir (9-16)
  3. Berlin Book Three: City of Light - çevrilmemiş galiba.

Tek cilt Türkçe baskısını yapar mı acaba Marmara çizgi.

https://www.hepsiburada.com/berlin-2-duman-sehir-turkce-cizgi-roman-jason-lutes-p-KBUN56129494

5 Beğeni

Bana mart ayında Ankara Kitap Fuarı’nda tek cilt basacağız dediler, hatta baskıda demiş bile olabilirler. Planlar alt üst olmadan önceydi tabii bu.

5 Beğeni

Gerek çizimleri gerek panelleri konusunda üst çıtada bir çizgi roman. Tarihsel bir kurgu çizgi romanda nasıl işlenir ? 'in de en başarılı örneklerinden. Kesinlikle tavsiye ederim, unutmadan eserin diyalogları da çok başarılı.

1 Beğeni

Marmara’ya bir sorup öyle alacağım bu baskıyı, en makulu bu sanırım…

@malady :pensive:
@Husey Goodreads ve Reddit üzerinde uzun, detaylı ve güzel yorumları görünce aynı şekilde bir hayli etkilendim.
@Anita Merakım daha çok arttı.:hanci:

3 Beğeni

Cevabı atar mısınız?

Jason Lutes Berlin tek cilt baskısı yapılacakmış.

Opera Anlık Görüntü_2020-12-19_132127_www.facebook.com

10 Beğeni

Yazmak için girdim, siz yazmışsınız.Gerçekten mutlu oldum. :smiley:

1 Beğeni