YKY’nin bastığı Komançi serisi kaç cilt acaba? Bir de YKY seriyi yarıda mı bıraktı seri hakkında bilgisi olan birisi aydınlatırsa sevinirim.
Komanci serisi 5 ciltte toplanan 15 sayı ile tamamlandı. YKY hepsini yayınladı yani.
Forumda Marvel Unlimited kullanan ya da kullanmış olan var mı acaba? Birkaç sorum olacak da.
Ben 3-4 aydır kullanıyorum.
Aklımda arşivle ilgili birkaç soru var, umarım yanıtlayabilirsiniz. Birincisi, Marvel Unlimited’da Star wars çizgi romanları var mı? Varsa tümü mü var yoksa bir kısmı mı? İkincisi ise Conan külliyatından hiç çizgi roman var mı? Conan Marvel’a dönmeden önce Unlimited servisini kullanmıştım ancak Conan yoktu acaba durum hala aynı mı?
Nelerin dahil olduğuna şuradan bakabilirsin:
https://www.marvel.com/comics/series
Biraz aşağıda alfabetik şekilde sıralamışlar serileri.
Conan yok hiç. Hatta şöyle diyeyim, Karakter fihristinde Conan diye bir karakter bile yok. Muhtemelen Conan’ı 18+ olarak gördükleri için koymuyorlar. Max’tan basılan çizgi romanlar da yok çünkü. Ben de Bendis’in Jessica Jones’unu okuyacaktım bulamadım.
Şimdi baktım, bayağı bir Star Wars var. Ben pek Star Wars serilerine hakim olmasam da sağdan soldan duyduğum Doctor Aphra, KOTOR ve 1977’de başlayan orijinal SW serileri gözüme çarptı direkt.
@Estranged Bu liste Marvel’ın bastığı çizgi romanlar listesi, bunun hepsi Unlimited’da yok maalesef. En basitinden linkte çıkan Max serileri ve Conan’lar yok mesela.
Marmara Çizgi’nin Berlin baskısını pek kaliteli bulamadım, sipariş verip teslim alan arkadaşlar yorum belirtirse çok sevinirim.180 tlye bu kalitede bir özel baskı beklemiyordum.
Captain America’nın Ölümü cildinde hata olduğunu birçok yerden duydum elinde olup hata olan var mı? Benimki gelmedi daha.
O birçok yeri birçok kişiden duymamıza rağmen bize de 1 kişinin çektiği fotoğraf atılıp duruyor. Şu birçok yer neresiyse bana da söyleyebilir misiniz rica etsem? Baskılarda hata olursa hatasızlarla değiştirdiğimizi, matbaa hatalarının olabileceğini, kıymet verip para harcayan kimseyi mağdur etmeyeceğimizi, mutlaka ama mutlaka ürünün değişimi, aynı tutarda başka kitaplarla değişimini ya da müşterimiz tercih ederse ücret iadesini yaptığımızı kendilerine de anlatayım.
Ne gibi bir sorun söz konusu acaba, biraz detay verebilir misiniz?
Sayfa, kapak yani genel olarak baskı kalitesini pek başarılı bulamadım, sizin ve diğer yayınevlerinin benzer fiyatta olan özel baskılarını göze alarak yapıyorum bu yorumumu, bu fiyata sizden çok daha iyi bir baskı beklerdim.Okuyucu gözüyle 100-120 tllik bir baskı en azından benim için, umarım sonraki özel baskılarınız eski kaliteyi sürdürür.Fiyat, kalite oranına dikkat etmekte fayda var, nacizane görüşümdür.
Fotoğraf olarak almadım. Baskı problemi olduğundan bahsetti birisi ve alan bir arkadaşıma sordum ben sorduktan sonra kontrol etti ve bazı baskı hataları olduğunu ve değişime yollayacağını söyledi aynı şekilde o da bir arkadaşına daha sordu onda da hata varmış ancak iade edecek mi bilmiyorum. Tutumunuz biraz agresif şu an sizi suçlayıcı bir yargım yok.
Agresif değilim, sadece 4-5 gündür yayınevimizin hesaplarına ve e-posta adresine sürekli “birçok yerden duyulan hatalardan” bahseden mesajlar atılıyor ancak hatanın ne olduğunu sorduğumuzda hep aynı fotoğraf geliyor. Herkese sormama rağmen şu birçok yerin nereler olduğunu bir türlü öğrenmeyi başaramadım.
Az sayıda ciltte sorun vardı, fark etmemişiz, hepsini matbaaya geri yolladık, yenilerini basacaklar.Eline hatalı cilt geçen okurlarımızın gönlünü de yukarıda bahsettiğim ya da kendilerinin tercih edeceği başka bir yöntemle mutlaka alırız, içiniz rahat olsun.
Astonishing X-men omnibus gibi olmasından korkuyordum sadece.
Baskı kalitesini beğenmemeniz konusuna bir şey diyemeyeceğim, fiyatı içindeki tam macera ve ek materyaller ve sınırlı sayısından ve daha da önemlisi döviz kurlarından kaynaklanıyor. Umarım bir gün tekrar bahsettiğiniz fiyatlarda limitli kitap basabileceğimiz günleri/kurları görürüz.
böyle bir durum söz konusu değil, lütfen endişelenmeyin.
Tekrar baskılar konusunda bir gelişme var mı? Yakın zamanda bir şeyler görebilir miyiz?
Bahsettiğiniz konudan ben de şikayetçiyim. Seriyi çevirmeseniz “Neden çevirmediniz?” , çevirip birkaç kitaba bassanız “Neden tek cilt baskısı yok?” ; onu da bassanız en ufak bir hata görünce “Bu baskılar hatalı.” şeklinde cümleler kuruyorlar. Böyle olunca bir şey yapmaya korkuyorsunuz. Bu sefer de “Yayınevi hiçbir şey yapmıyor.” şeklinde tepki alınca gerçekten kötü bir döngü oluşuyor. Maalesef bir insan ve millet olarak yapılan işe değil de en ufak kusurlarına odaklanıyoruz. Bahsettiğiniz hatalı resim olayına ben de şahit oldum. Aynı resim üzerinden birçok kişi Captain America’nın Ölümü tek cilt baskının hatalı olduğunu ileri sürmüş. Bence birçoğu kitabı almamış bile. Bu durum karşısında Allah kolaylık versin diyorum ve ne derlerse desinler bizlerle buluşturduğunuz eserler için teşekkür ediyorum.
Çok teşekkür ederiz
Her okurumuz başımızın tacıdır, bazen eleştiriyle hakaretin arasındaki çizgi de aşılıyor ancak ne yapalım, bunlar da mesaiye dahil deyip çözüm yolları arıyoruz. Çok şükür ki okurlarımızın büyük çoğunluğuyla aramız bir hata ya da yanlışımız olursa bile kısa sürede sorunlarımızı çözebileceğimiz seviyede.