İlginiz, desteğiniz ve yapıcı eleştirileriniz için biz teşekkür ederiz.
100 Kurşun ile ilgili Çizgi Düşler’in son kararı nedir arkadaşlar? En son 6. cilt Aralık 2017’de basılmış.
Ayrıca hikayenin 6. cilt sonundaki durumunu okuyanlar söylerse sevinirim (Durum derken tatmin edici bir son var mı yoksa arada mı kalıyor?)
Çizgi düşlerden haberi olan var mı? Dr de göremiyorum ama babilde varlar.
Yanılmıyorsam Scalped’ı 8-9 yılda bastılar, ümit kesilmez.
Sonra neden baskısı tükenen 1 cildin fiyatı 200 lira oluyor sorusunun cevabı bu durum.
@Jaehaerys iyi darlamışsınız Haziran’dan kasıt 2020 Haziran mı merak ettim
2020 evet. darlamasam bakmıyorlar .
Arkadaşlar merhaba, foruma yeni geldim önceden çok fazla çizgi roman geçmişim var diyemem hatta sadece “Venom vs Carnage” gibi çok kısa bir çizgi roman okudum sayılır. Çizgi romanları seviyorum ve başlamak istiyorum. Daha çok marvel fanıyım. “the amazing spiderman” gibi koyu bir seriye girmeden önce “the new avengers” serisini bitirmek istiyorum. Seriye başlamak için önce "avengers dağılıyor"u bitirmem falan lazımmış o yüzden ilk onu alıcam. Sizce çizgi romana başlamak için doğru bir seçim mi?
Merhaba. Öncelikle hoş geldiniz. New Avengers serisini okumak istiyorsanız, Avengers Dağıldı’yı okumanızı tavsiye ederim. Elzem değil ama okusanız iyi olur.
Aşağıdaki sıra ile Avengers serileri ve aralardaki Event denilen maceraları okursanız keyifli bir okuma olacaktır.
Avengers Dağıldı sonrası Gizli Savaşı okumanıza gerek yok. House of M, İç Savaş, Gizli İstila, Kuşatma gibi Tek ciltleri belirtilen yerlerde okursanız iyi olur. Eventlere girmeden New Avengers 12 kitap sıralı da okunabilir ama eksik birşeyler kalacaktır aklınızda.
Evet bende sıralama hakkında biraz araştırma yapmıştım. Gizli savaş sanırım shield hakkında ve daha çok ajanları anlatan bir kitap olduğu için almayı düşünmüyorumzaten.Gerekli yerlerde tek veya çift ciltlik konunun devamını anlatan kitapları mutlaka alırım. The new avengers serisinin de yavaş yavaş da olsa tüm ciltlerini almak istiyorum.
Bu da biraz daha kapsamlı bir sıralama. Dark Avengers, Mighty Avengers ve Avengers X-Men Utopia serilerinin de yerlerine yerleştirilmiş hali. Ama bu seriler bulunmuyor ve Gerekli Şeyler tekrardan basmayacak bunları. Bunlarsız da okuyabilirsiniz yukardaki ilk attığım listedeki şekilde.
İlerisi için Marvel Now dönemi okuma sırası da var. Age of Ultron ile başlayıp Secret Wars ile sonlanan.
Sonrasında da All New All Different dönemi okuma sırası geliyor Miras’a kadar.
Marvel Miras - Legacy sonrası güncele ulaşan okuma ise
Bu listede “Avengers Eve Dönmek Yok” eksik. Listeyi yayınladıklarında henüz onu basmamışlardı. Teslim Olmak Yok’tan hemen sonra okunabilir.
Lafı açılmışken hepsini buraya atmak istedim. İlerde de lazım olur diye.
Bundan sonrası güncel Avengers serisi, Gerekli Şeyler ilk 3 cildini yayınladı şuana kadar. Yakında “War of the Realms” olayını yayınlayacaklardır.
Avengers severek takip ettiğim bir seridir. New Avengers dönemi ve eventleri güzeldir.
Marvel Now dönemi Hickman’ın Avengers serileri bana göre muhteşemdir. Ama o dönemdeki Orijinal Sin, Axis gibi eventler iyi hikayeler değil.
All New All Different dönemi Avengers serilerini pek beğenmiyorum. O döneme denk gelen Gizli İmparatorluk 2. cilt halen Marmara Çizgi’den çıkmadı. İlkinin üzerinden neredeyse 2 yıl geçti. Ayrıca Gizli İmparatorluk’u okuyacaksanız öncesinde yine Marmara Çizgi’den çıkan Captain America - Steve Rogers serisini okumanız gerekir.
İyi okumalar dilerim.
Detaylı açıklamanız için teşekkürleren kısa zamanda sipariş verip başlıyıcam çizgi romanlara.Keşke bu kadar pahalı olmasalar:( ama yapıcak bişey yok kafaya koyduk bi kere yavaş yavaş tamamlıycam seriyi
New Avengers bence başlamak için iyi bi seri, biraz uzun ancak sorun olacağını sanmıyorum.
New Avengers serisi dışında sevdiğiniz bir karakterin serisiyle de başlayabilirsiniz. Eğer o serilerle ilgili bir sorunuz olursa mutlaka foruma yazın, cevaplamaya çalışırız.
Teşekkürler new avengers’ı bitirdikten sonra aklımda Scarlet witch (3 ciltlik olduğu için hızlı biter muhtemelen) , Thor God of Thunder veya Spider-man serilerinden birine başlamak var
Ben tam kapanmanın başında Bendis’in Avengers serisine başladım Avengers Dağıldı ile. Gizli Savaş’ı okumadım, okumaya da gerek yok çünkü her fasikülün başında çok geniş bir özet oluyor(Türkçe baskılarda var mı bilmiyorum). Şunu da söyleyeyim Gizli Savaş’a bu New Avengers döneminde bayağı bir referans var haberiniz olsun. Ben Mighty Avengers/New Avengers/ The initiative serilerinin üçünü birlikte okuyorum, daha geniş bir resim sunuyor bu üçü birlikte. Onun dışında çok keyifli bir seri bence, Dark Reign’e kadar geldim ve sıkmadı daha. Event olarak da Civil War, World War Hulk ve Secret Invasion var o dönemde. Civil War Marvel evreninin statükosu sebebiyle okunması elzem bir event bence. Secret Invasion da çok geniş çaplı olduğundan okursanız daha anlamlı olur.
Mümkün olduğunca genişçaplı okumaya çalışırım teşekkürler
New Avengers’ın bazı ciltleri tükendi diye biliyorum.
Bulamadıklarımı ikinci elden temin etmeye çalışırım veya en kötü ihtimalle e kitabını okurum
arkadaşlar arkabahçenin bastığı ninja kaplumbağalar, kara bilim ve Outcast in durumunu bilen var mı basılacak mı yoksa seriler iptal mi edildi.
Devamı gelmez onların yanılmıyorsam iptal olduğu söylendi bazı canlı yayınlarda.