Bu Marvel Now okuma sırası ama hepsini okumanıza gerek yok. Uncanny Avengers ve Inhuman serilerini okumanıza gerek yok. Buradaki ana hikaye Avengers (6 cilt) ve New Avengers(4 cilt) serilerinde ilerliyor ve Avengers Zaman Tükeniyor(4 cilt) ile Secret Wars’a ulaşıyor. Avengers ve New Avengers birbirine paralel ilerliyor. Sıralamadaki gibi okursanız daha fazla keyif alırsınız. Aralarda Infinity, Original Sin ve Axis maceraları var arada. Infinity zorunlu, Orijinal Sin de okusanız iyi olur ki kahramanların event sonraki halleri ile devam ediyor ana seri. Axis’i okumasanız da olur, kötü bir hikaye. Orijinal Sin de iyi sayılmaz aslında ama okunmalı.
Son 4 cilt, Avengers Zaman Tükeniyor kitaplarının içerisinde orjinal fasikül formatında Avenger ve New Avengers serilerini yer alıyor. New Avengers 5,6 ve Avengers 7,8. cilt gibiler ama bu şekilde birleştirilmiş orijinalde de. Çünkü artık fasikül formatında peş peşe olaylar işleniyor.
En son olarak Secret Wars ile bitiyor ki o da bence çok iyi bir event. Öncesinde Avengers vs X-Men ile Age of Ultron okumanıza gerek var mı emin olamıyorum. AvX okumasanız da olur ama Age of Ultron sadece sonu itibariyle okunabilir aslında.
Genel olarak bağımsızlar uyuyor bu tanıma diğer arkadaşların önerisi üstüne Kaybolan o Günler’i öneriyorum ben de.
Teşekkürler peki ilk önce "the new avengers"tan mı başlamamı önerirsiniz?
Bana kalırsa “Avengers Dağıldı” ve Bendis dönemi “New Avengers” ile başlayın.
Marvel Now’a atlayacağım diyorsanız yukardaki listedeki “Age of Ultron” veya direk “New Avengers I - Herşey Ölür” ile başlayın.
the new avengers’ı bitirdikten sonra direk atlasam olur mu peki
Evet olur. Kuşatma hikayesinden sonra Heroic Age dönemi var ve atlandı - yayınlanmadı. Marvel Now başlıyor zaten ondan sonra.
Tamam çok teşekkürler
Güngezgini
Ve: Öyküler
Joker
Batman Öldüren Şaka
Batman Gülen Adam
Wonder Woman En Büyük Savaşları
X Men Magneto Vasiyet
Spider-Man Zalim Altılı
Spider-Man George ve Gwen Steacy’nin Ölümü
(Ben ilk çıktıkları zaman alıp okumuştum.Şu an baskıları var mı bilmiyorum. Uzun zamandır takip etmiyorum.)
Kadın ve Kedisi dışında önerebileceğiniz seri olmayan manga var mı?
Daha önce hiç 13gezegen’den herhangi bir seriye abone olan var mı? Nasıl oluyor gönderim? Mesela ben şu an Batman’ın ya da Superman’in güncel dergilerinden birine abone olsam bana hangi sayıdan itibaren gönderebilirler? Bu kadar kökenli dergilerde birinci sayıdan itibaren gönderemezler onun farkındayım ama Batman’in son döneminden itibaren -rebirth sonrası- gönderebilirler mi?
Bir de sizce abone olmak mantıklı mı? Aranızda 13 gezegen kullanıp da memnun kalan ya da beğenmeyen var mı? Eski serilerden okumak istediğim uygun fiyatlı abonelikler de gördüm çünkü aralarda. Ama emin olamadım alıp almamak konusunda.
Siz şu an bir seriye abonelik açarsanız 13 Gezegen sipariş verebileceği ilk sayıdan abonelik açar. Şu an haziran ayındayız, muhtemelen Ağustos Eylül sayısı olur bu. Geçmiş sayılara back issue deniyor ve onları ancak satın alabilirsiniz, geriye dönük abonelik olmuyor. Böyle bir hizmet var mı bilmiyorum ancak parası neyse verip bana bu seriyi tamamla derseniz belki yurtdışından toplarlar size tam set halinde.
Ben 13 gezegen’i abonelık harici kullandım genel olarak memnunum. Ama şunu belirteyim, eski sayılar için gördüğünüz abonelik ücretleri tahminimce ya dönemin kurundan hesaplanmıştır ya da abonelik kaporasıdır. Emin değilim ancak 13 Gezegen aboneliklere %10 indirim yapıyor ancak daha fazlasını beklemeyin. An itibariyle piyasadaki fasiküller 3.99-9.99 dolar arasında fiyatlanıyor ona göre düşünün derim. Zaten bundan daha ucuza abonelik olsa herkes orayı kullanır. Bu arada abonelik işi her çizgi roman dükkanında var, size yakın bir dükkandan abonelik açmak mantıklı oluyor bana göre.
Batman Rebirth’ü fasikül olarak ancak piyasadan toplayabilirsiniz çizgi roman dükkanları veya Ebay gibi marketlerden. Ya da cilt/omnibus toplayacaksınız şu noktada.
Gönderim işi de size bağlı, kimisi sayılarını bekletip 3-4 sayıda bir toplu kargolatıyor, kimisi gelir gelmez kargolatıyor. O size kalmış.
İşin mantığına gelirsek, benim Rorschach aboneliğim var başka bir dükkanda. Pişman değilim ancak bana uygun bir şey olmadığını gördüm. Serileri aylık/yarım yarım okumayı sevmiyorum o yüzden bekliyorum seri tamamlansın diye. Böyle olunca da benim için cilt almak daha mantıklı hale gelmiş oluyor. Fasikül veya güzel kapak biriktirmek gibi bir hevesim de yok o nedenle nadiren abonelik açtırırım.
Üstadım beni batırdın… Birkaç haftadır adamantium için uğraşıyorum, dün siparişi geçtim.
Stokta olduğunu görünce tahmin etmiştim kesin Samet Hoca alır diye. Güle güle oku tam senlik edisyon.
Keşke stokta olmasaydı…
Sağol, bir hayli merak ediyorum.Yanında benim hayran olduğum absolute
baskılar bile küçük kalıyor, tamı tamına 8.5 kglik bir canavar, Big Damn’dan sonra özel baskıları kilo hesabıyla değerlendirmeye başlamıştım, bu zirveye oturacak.
Beni özlemiş canım Trendyolum ve hesaba 100 tl üzeri 40 tl tanımış.104 tllik Pandora Hearts’ı 64 e kapattım.Pandora Hearts hastası birisi vardı burada,lütfen kıskançlık yapıp bir aksiliğe sebep olma
Anladım. Kafamda biraz daha oturdu en azından bu konu. Belki güncel olarak takip etmek istediğim bir sayılardan birine abonelik oluşturabilirim. Çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için .
Okutsunlar canım ne olcak. Ben Dragon Ball’u izlediğimde 5.sınıftaydım. Çocuklar için oldukça uygun bir seri.
Beşinci sınıf makul bir yaş, 10-11 yaşlarına denk geliyor ancak okumayı yeni öğrenmiş çocuklara okutmak pek hoş sonuçlar vermeyebilir.
Sapık dedemizi bir okutalım istersen çocuklara.